Nieuwsbrief

Reisverslagen Aart & Gerrie Dijkzeul

Aart & Gerrie Dijkzeul schreven deze 15 reisverslagen:

travelogue Bicycle Vacation Argentina Fietsvakantie Argentinië

Over de pampa's en door de uitlopers van de Andes

verslag Fietsvakantie Argentinië met 44 foto's
Van Buenos Aires door een glooiend landschap de Rio Paraná volgen naar Rosario, tot waar de zeeschepen komen. Over de pampa's, waar die heerlijke Argentijnse biefstuk vandaan komt, naar Córdoba en dan een rondje door de Sierras de Córdoba, met zijn vele oude estancias; jezuïten-kerken met boerderij. In het noorden vanaf Salta over de flanken van de Andes door afwisselende landschappen langs o.a. Quebrada de Cafayate en Amaicha del Valle. 44 foto's.
Fietsvakantie Argentinië praktisch

travelogue Bicycle vacation Costa Rica Fietsvakantie Costa Rica

De toppen van de vulkanen gaan schuil achter de wolken

verslag Fietsvakantie Costa Rica met 26 foto's
Fietsen door een tunnel van groen in het tropisch regenwoud, waar rivieren en watervallen klateren, orchideeën bloeien en apen brullend door de bomen slingeren. Aan de kant van de Stille Oceaan is het droog, maar ook van hieraf blijven de toppen van de vulkanen in wolken gehuld. De Panamerican Highway blijkt niet al te druk en beter te befietsen dan veel binnenwegen vol keien, kuilen en hobbels. Op schiereiland Nicoya wordt rietsuiker geoogst en kun je zwemmen tussen pelikanen, terwijl de bevolking zich vermaakt met een stierenrodeo. Aan de Caribische kust is het weer nat. Hier is Chiquita zichtbaar heer en meester. 26 foto's.
Fietsvakantie Costa Rica praktisch

Fietsreis Cuba

We hebben de wegen bijna voor onszelf

verslag Fietsreis Cuba met 56 foto's
1750 km fietsen tussen paard-en-wagens en oldtimers. Vanaf Holguin eerst een rondje door het oosten: via Mayari, Baracoa, Playa Yacabo en Guantánamo naar Santiago de Cuba. Daarna vanaf Sancti Spiritus een ronde door het westen: via Trinidad, Cienfigo, Playa Girón, Juagey Grande, Matanzas, Guanabo, Soroa en San Diego naar Viñales en Pinar del Rio. Tot slot via Playa Baracoa naar Havana. 56 foto's.
Fietsreis Cuba praktisch

travelogue Bicycle Tour around Lake Volta Fietsreis rond het Voltameer

Ghana is groen, warm, luidruchtig en in de Heer

verslag Fietsreis rond het Voltameer met 46 foto's
Fietsvakantie van 2000 km rond het Voltameer. Van het groene, relatief welvarende zuiden van Ghana naar de armoe in het noorden en langs de westkant van het meer terug naar de kust. De bevolking is overal even vriendelijk en toont je graag hoe ze leven en werken. Ghana is een warm land, letterlijk en figuurlijk. Werken doen vooral de vrouwen, met zware lasten op hun hoofd, terwijl de mannen op een bankje zitten. 46 foto's.
Fietsvakantie Ghana praktisch

travelogue Bicycle Vacation South Sulawesi Fietsvakantie Zuid-Sulawesi

Traditie en gastvrijheid tussen vele tinten groen

verslag Fietsvakantie Zuid-Sulawesi met 34 foto's
Tussen groene bergen met regenwoud en terrassen met rijst leven op Sulawesi, het vroegere Celebes, oude traditiesvoort. In Tanaberu worden nog met de hand schepen gebouwd. Ook het maken van bakstenen is handwerk. Op het Tempemeer drijven vis­sers­dorpen. Tel daarbij Buginese paal­woningen, Toraja­dorpen en een dagen durende begrafenis­ceremonie in Rantepao. Fietsen is hier zwaaien, 'hello' zeggen en bekeken worden. En verplicht met iedereen op de foto. 34 foto's.
Fietsvakantie Zuid-Sulawesi praktisch

travelogue Kerala & Karnataka Kerala en Karnataka

Fietsvakantie Zuid-India II

verslag Kerala en Karnataka met 29 foto's
Langs de Arabische Zee van het zuidelijkste punt van India langs de kust met zijn backwaters, waar van oudsher specerijen werden verhandeld in steden als Allepey, Cochin en Calicut. Via Wayanad National Park naar Mysore (paleis van de maharadja's) en Bangalore, het ICT-centrum van de wereld. Een internationale oriëntatie heeft dit dichtbevolkte deel van India nog steeds. 29 foto's.
Fietsvakantie Kerala en Karnataka, Zuid-India praktisch

travelogue Tamil Nadu Tamil Nadu

Fietsvakantie Zuid-India I

verslag Tamil Nadu met 29 foto's
Langs de Golf van Bengalen van Chennai (Madras) naar de zuidelijkste punt van India, waar je de zon in Kanyakumari uit de zee ziet opkomen en hem ook weer in zee ziet ondergaan. Onderweg veel hindoetempels, rijstvelden, ploegende waterbuffels, oude forten en pelgrims op blote voeten. Om te weg te vragen moet je de beambten in de politiepost wel even wakker maken. 29 foto's.
Fietsvakantie Tamil Nadu, Zuid-India praktisch

travelogue Bicycle vacation Cambodia Fietsvakantie Cambodja

Fietsvakantie Bangkok - Saigon I

verslag Fietsvakantie Cambodja met 17 foto's
Fietsen over stoffige wegen met kuilen zo groot dat je er in kunt kamperen, langs rijstvelden en dorpen waar de hutjes geen stromend water hebben en een accu voor de stroom zorgt. In Cambodja is veel meer te zien dan hoogtepunten als de tempels en paleizen van Angkor bij Siem Reap en die van Phnom Penh: koeien en buffels op het land, kippen (in bosjes van 20) en varkens achter op de brommer. De zwaarste belasting: het zwaaien en het beantwoorden van de hello's die je links en rechts om de oren klinken. 17 foto's.
Fietsvakantie Cambodja praktisch

travelogue Bicycle tour Laos Fietsvakantie Laos

Beboste hellingen met klaterende beekjes en watervallen

verslag Fietsvakantie Laos met 34 foto's
Fietstocht van Pak Beng, een zandpad met guesthouses, langs rivierdalen en rijstvelden naar Muang Houn, met twee straten een wat grotere plaats. Luang Prabang, met ruim 60 tempels, is een mengeling van Laotiaanse sfeer en Franse grandeur. Via het karstgebergte en de grotten van Vang Vieng naar Vientiane, de bescheiden hoofdstad aan de Mekong. Tot slot een stukje Thailand. 34 foto's.
Fietsvakantie Laos praktisch

travelogue Bicycle Vacation Sri Lanka Fietsvakantie Sri Lanka

Het regenseizoen is behalve nat ook uitbundig groen

verslag Fietsvakantie Sri Lanka met 35 foto's
Fietsvakantie in het uitbundig groene Sri Lanka, waar niet alleen de planten iedere dag water krijgen: de meren zijn vol, rivieren bruisen, watervallen klateren en reservoirs stromen over. Behalve natuur is er ook cultuur te zien: houten vissersboten, netten die met de hand uit zee worden getrokken, ruïnes van tempels en paleizen van voor onze jaartelling en forten die herinneren aan het Nederlandse en Portugese kolonialisme. 35 foto's.
Fietsvakantie Sri Lanka praktisch

travelogue Bicycle vacation Myanmar Fietsvakantie Myanmar

Mooie landschappen en vriendelijke mensen

verslag Fietsvakantie Myanmar met 39 foto's
Fietstocht door het land met meer stoepas en boeddhabeelden dan inwoners. Het bladgoud schittert overal. Over slechte wegen door fraaie landschappen rond Mandalay, langs Bagan (waar duizenden oude stoepas staan) en Nyaung Shwe aan het Inlemeer. Via Yangon, met de imposante Shwedagon Paya, naar Ngwe Saung aan de Golf van Bengalen en Pathein aan de Ayeyarwady-rivier. 39 foto's.
Fietsvakantie Myanmar praktisch

travelogue Bicycle vacation Panama Fietsvakantie Panama

Tropenrooster: om half zeven zitten we op de fiets

verslag Fietsvakantie Panama met 20 foto's
Hier en daar ligt een dorpje in de heuvels. De Caribische kuststreek in West-Panama is groen en ongerept, voor de kust liggen eilandjes. Aan de zuidkant van de centrale bergketen is het warm en droog. De stad David blijkt groter dan verwacht. Parque National Volcan Baru is niet ver, evenals de stranden van de Pacific. Via kustplaatsjes naar San José in Costa Rica. 20 foto's.
Fietsvakantie Panama praktisch

travelogue Bicycle Tour of Senegal Fietstocht Tour de Senegal

Lemen hutjes in met rietmatten afgezette cirkels

verslag Fietstocht Tour de Senegal met 36 foto's
Spectaculair is de natuur van Senegal niet maar het vrij vlakke land leent zich tijdens onze winter goed voor een rondreis langs dorpen met traditionele lemen hutjes en baobab's tussen het verdorde gras. Langs de kust wordt gevist in bont beschilderde piroques, op het land doen de vrouwen het werk terwijl de mannen in de schaduw van een boom de maatschappelijke problemen bespreken. 36 foto's.
Fietsvakantie Senegal praktisch

travelogue Bicycle vacation North Thailand Fietsvakantie Noord-Thailand

Toppunt van genieten is het fietsen langs de Mekong

verslag Fietsvakantie Noord-Thailand met 18 foto's
Fietstocht door Noord-Thailand: van Chiang Mai, waar de ene tempel nog mooier glimt van de goudverf dan de andere, door een groen heuvelachtig landschap via Doi Mae Salong in de bergachtige Gouden Driehoek naar Mae Sai, het meest noordelijke puntje van Thailand. Vervolgens langs de Mekong naar Chiang Saen voor de overtocht naar Laos. 18 foto's.
Fietsvakantie Noord-Thailand praktisch

travelogue Bicycle vacation Viet Nam Fietsvakantie Vietnam

Fietsvakantie Bangkok - Saigon II

verslag Fietsvakantie Vietnam met 14 foto's
De Mekongdelta is een groen gebied vol riviertakken, kanalen en zijkanalen. Er is veel bedrijvigheid op het water. Het vervoer vindt veelal over water plaats en er zijn zelfs complete drijvende markten. Saigon is een heuse wereldstad van 7 miljoen inwoners, met interessante musea (uiteraard over de Vietnamoorlog). 14 foto's.
Fietsvakantie Vietnam praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen