Nieuwsbrief

Reisverslagen Angélique Woudenberg

Angélique Woudenberg schreef deze 32 reisverslagen:

Stedenreis Dubai II

De stad van de grootste en de hoogste groeit nog steeds

verslag Stedenreis Dubai II met 27 foto's
Dubai blijft continu veranderen, want de bouwkranen draaien nog steeds overuren in de metropool in de woestijn. Inmiddels is Burj Khalifa met 828m de hoogste toren ter wereld en Dubai Mall met 1200 winkels het grootste winkelcentrum. Jumeirah, het eerste van drie palmeilanden, is ook al af. Het contrast tussen oud en nieuw is te zien rond Dubai Creek, waar nog steeds traditionele houten boten afmeren. Nu tussen een nog immer groeiend woud van moderne wolkenkrabbers. 27 foto's.
Stedenreis Dubai praktisch

travelogue City Trip Dubai Stedentrip Dubai

Meest, grootst & hoogst; in Dubai gebeurt alles in superlatieven

verslag Stedentrip Dubai met 38 foto's
In het oude centrum zijn nog levendige soeks en tussen de luxe jachten liggen houten bootjes, maar dat de bevolking ooit leefde van parelduiken, visserij en handel zie je vooral in het museum. Dubai bouwt van de oliedollars het ene na het andere luxe hotel, winkelcentrum en kantoor. Onder het motto groot, groter, grootst worden complete nieuwe steden uit de grond gestampt en eilanden voor de kust aangelegd. Je kunt moeilijk zeggen dat ze in Dubai niet van overdrijven houden. Integendeel, in Dubai gebeurt alles in superlatieven. 38 foto's.
Stedentrip Dubai praktisch

Vriendelijk Bonaire

Poko-poko! Rustig aan, haast is nergens voor nodig

verslag Vriendelijk Bonaire met 26 foto's
Bonaire is een rustig stukje Nederland. Perfect voor een weekje zon, bijvoorbeeld rond de jaarwisseling. Vaart er een cruiseschip binnen, dan ontstaat in Kralendijk vanuit het niets een toeristenmarkt vanwaar excursies over het eiland vertrekken. Een mooie kans om een kijkje te nemen bij 1000 Steps Beach, Washington Slagbaai NP en het Gotomeer, Rincon en het Pekelmeer. In Kralendijk zelf is het nieuwe Terramar-museum de moeite zeker waard. 26 foto's.
Vriendelijk Bonaire praktisch

Curaçao, Dushi Korsow

Megacontainerschepen, olietankers en cruiseschepen

verslag Curaçao, Dushi Korsow met 27 foto's
Containerschepen, cruiseschepen en olietankers varen onder de bruggen in de haven van Curaçao. Of erdoor, want de pontjesbrug zwaait open als een deur. Langs de Sint Annabaai liggen Punda, met de Handelskade, en Otrabanda, de overkant. 17e eeuwse forten bewaken de toegang, vissers uit Venezuela varen over om hun vangst op de markt te verkopen. 27 foto's.
Curaçao, Dushi Korsow praktisch

Sint Maarten, 'The Friendly Island'

Onder luid gejuich worden we richting zee geblazen

verslag Sint Maarten, 'The Friendly Island' met 33 foto's
Philipsburg, hoofdstad van het Nederlandse Sint Maarten, heeft twee gezichten: Front Street met belastingvrije winkels, casino's en eetgelegenheden voor toeristen en Back Street met goedkope winkels, barretjes en fruitkraampjes voor de locals. Marigot, hoofdstad van het Franse Saint Martin, bruist minder en is meer een rustig dorp. Overal op het eiland vind je schitterende baaien en witte stranden. 33 foto's.
Sint Maarten, 'The Friendly Island' praktisch

travelogue Aruba, One Happy Island Aruba, One Happy Island

Zon, witte zandstranden, lichtblauwe zee

verslag Aruba, One Happy Island met 24 foto's
Witte zandstranden, een lichtblauwe zee en zon biedt Aruba in overvloed. Maar er is ook het een en ander te zien op het eiland: witgebiesde Hollandse gevels in pastelkleuren, een oude Friese molen, een vuurtoren, veel cactussen, zandduinen, een woeste oostkust en het Nationaal Park Arikok, dat een vijfde van het eiland beslaat. En carnaval op Aruba is niet te vergelijken met dat in Nederland. 24 foto's.
Aruba, One Happy Island praktisch

Stedentrip Toronto

Een van de meest multiculturele steden

verslag Stedentrip Toronto met 21 foto's
Toronto is een van de meest multiculturele steden ter wereld: bijna de helft van de bevolking is van buitenlandse afkomst. Vanaf Lake Ontario heb je een mooi uitzicht op de skyline met de 553 m hoge CN-tower. Vanaf die toren is het uitzicht op de stad al even fraai. Niet ver liggen de spectaculaire Niagara-watervallen op de grens met de VS. In de omgeving liggen de Niagara Wineries en het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake. 21 foto's.
Stedentrip Toronto praktisch

Rondreis Andalusië

Ontelbare olijfbomen en goudgele graanvelden

verslag Rondreis Andalusië met 26 foto's
Reis langs Granada (Alhambra en Generalife), de renaissance-steden Baeza en Ubeda, Córdoba (Mezquita en Judería), Sevilla (kathedraal, La Giralda en Santa Cruz), sherrystad Jerez de la Frontera, Cadiz, een aantal witte dorpen en de rots van Gibraltar. 26 foto's.
Rondreis Andalusië praktisch

Stedentrip Málaga

Picasso's geboorteplaats noemt zich stad van musea en kunst

verslag Stedentrip Málaga met 26 foto's
De geboorteplaats van Picasso afficheert zichzelf als stad van de kunst. Binnen een decennium werden het Centro de Arte Contemporáneo, Museum Carmen Thyssen en een dependance van Centre Pompidou geopend. Soho wordt omgevormd tot een kunstenaarswijk vol straatkunst. Het nieuwe havengebied Muelle Uno werd ontwikkeld en er verrees een modern treinstation en shopping centers. Málaga maakt zich op voor de toekomst. 26 foto's.
Stedentrip Málaga praktisch

Stedenreis Sevilla II

Een warmbloedige stad vol historie en cultuur

verslag Stedenreis Sevilla II met 23 foto's
In Sevilla, de stad van de flamenco, is de historie overal zichtbaar. Vaak met een nieuwe functie: de klokkentoren van de kathedraal begon zijn leven als minaret, het koninklijk paleis als Moors fort, de toren aan de Guadalquivir waar de buit uit de Nieuwe Wereld werd opgeslagen als Moorse wachttoren en het kunstmuseum als klooster. Soms krijgt een functie een nieuwe verschijningsvorm, zoals de markt die nu wordt overdekt door zes enorme houten parasols. 23 foto's.
Stedenreis Sevilla praktisch

Stedentrip Bilbao

Een mix van historische bouwwerken en moderne architectuur

verslag Stedentrip Bilbao met 24 foto's
Bilbao ontwikkelde zich in enkele decennia van een vervallen industrie­stad aan een vervuilde rivier tot een diensten­stad, met naast de historische bouwwerken moderne architectuur, een metro en als grote trekpleister het Museo Guggenheim Bilbao. Door de Nervión-rivier stroomt weer schoon water, langs het Guggenheim én de Mercado de la Ribera, de grote overdekte markt waar als vanouds handel wordt gedreven. En in de pintxosbar worden de hapjes nog steeds staand aan de bar gegeten. 24 foto's.
Stedenreis Bilbao praktisch

Stedentrip Barcelona IV

De schoorstenen zijn bedekt met keramiek

verslag Stedentrip Barcelona IV met 22 foto's
Buiten het hoogseizoen is er de ruimte om de bezienswaardigheden van Barcelona te bekijken zonder onder de voet gelopen te worden. Met een beetje geluk heb je het dakterras van Casa Battló helemaal voor jezelf en ook in Parc Guëll heerst de rust. Maar op de Ramblas en in het winkelcentrum Maremagnum bruist Barcelona net als de rest van het jaar. 22 foto's.
Stedentrip Barcelona IV praktisch

Stedentrip Barcelona III

Op Mercat La Boqueria zijn varkensoren in de aanbieding

verslag Stedentrip Barcelona III met 21 foto's
In Barcelona zie je elke keer weer iets dat je de vorige keer niet hebt gezien: de verse varkenskoppen op Mercat La Boqueria, een draak met een paraplu op de Ramblas, het uitzicht vanaf El Colon, sprookjeshuizen Casa Batllo en Casa Mila, de vorderingen van de bouw van La Sagrada Familia, een koperen vis van dertig meter in Port Olimpic en talrijke verrassende hoekjes in Parc Guëll. 21 foto's.
Stedentrip Barcelona III praktisch

Stedentrip Barcelona II

Gaudi is een aparte kunstenaar maar Dalí overtreft alles

verslag Stedentrip Barcelona II met 22 foto's
Stedentrip naar Barcelona, de stad waarop Antoni Gaudi een stempel drukte met Parc Guell, diverse sprookjeshuizen en natuurlijk de Sagrada Familia. Sinds de Olympische Spelen van 1992 is Barcelona niet alleen een immens stadion rijker, een oude industriewijk is omgetoverd in Port Olimpic, met vele restaurantjes, disco's, winkels en een boulevard. En Barceloneta is geen louche havenbuurt meer. Vanuit Barcelona zijn uitstapjes te maken naar het in de kalkrotsen uitgehouwen klooster van Montserrat en het Salvador Dalí-museum in Figueres. 22 foto's.
Stedentrip Barcelona II praktisch

Stedenreis Madrid II

Op de markt koop je een puntzak met ham of inktvis

verslag Stedenreis Madrid II met 35 foto's
Fraaie pleinen, paleizen, een groot stadspark en gerenommeerde musea, Madrid heeft het allemaal. Maar de hoofdstad van Spanje is vooral ook een stad die leeft en moet worden geproefd. Van churros met chocolade tot een puntzak met ham of gefrituurde inktvis van de Mercado de San Miguel. En van de talloze broodjes uit een Museo del Jamon of een montaditos tot likeur van de aardbeienboom en geroosterd speenvarken in Casa Botín, het oudste restaurant ter wereld. 35 foto's.
Stedenreis Madrid praktisch

Stedentrip Valencia III

Juli is een feestmaand in de sinaasappelstad

verslag Stedentrip Valencia III met 34 foto's
De oude bedding van de Turia-rivier is nu een stadspark, met daarin de futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias. Sinds een halve eeuw loopt hij langs de rand van de stad, maar het indammen van de Turia begon al in de tijd van de Moren. Dankzij hun irrigatiewerken kon Valencia uitgroeien tot de sinaasappelstad. Het watertribunaal dat de verdeling regelt komt nog wekelijks bijeen. Heden en verleden zijn ook zichtbaar in de feesten. De Feria de Julio eindigt in een bloemen­gevecht. 34 foto's.
Stedentrip Valencia III praktisch

Stedentrip Valencia

De stad is 's avonds op zijn mooist met al dat licht

verslag Stedentrip Valencia met 26 foto's
Valencia is 's avonds op zijn mooist, als de monumenten, pleinen en fonteinen sfeervol worden verlicht. En monumenten heeft Valencia volop: de kathedraal met zijn klokkentoren, het Santo Domingo-klooster, de Santa Catalina-toren, de Mercado Central, de Porta de la Mar en de oude stadspoorten Torres des Serranos en Torres des Quarts. Voor wat rust is er een stadspark in de oude bedding van de Turia. 26 foto's.
Stedentrip Valencia praktisch

travelogue City break Nice and Monaco Stedentrip Nice en Monaco

Statige gebouwen in pastelkleuren aan de Côte d'Azur

verslag Stedentrip Nice en Monaco met 21 foto's
Het mondaine Nice en de Côte d'Azur trekken met hun aangename klimaat al twee eeuwen toeristen. De stad, en vooral de Promenade des Anglais, staat vol statige gebouwen in pastelkleuren. Maar in de oude stad Vieille Ville vind je ook smalle steegjes en pleintjes, zoals de Cours Saleya met de beroemde bloemenmarkt. Nice is ook de carnavalsstad van Frankrijk. En dan ligt Monaco ook nog eens op een steenworp. 21 foto's.
Stedentrip Nice praktisch

Stedentrip Lille

De oude textielstad vindt zichzelf opnieuw uit

verslag Stedentrip Lille met 26 foto's
Lille was een oude textielstad in Nord-Pas-de-Calais, een uithoek van Frankrijk. Door de komst van TGV's ligt het stadje ineens centraal tussen Londen, Brussel en Parijs. Rond het nieuwe station verscheen een moderne wijk met winkels, hotels en kantoren. Maar Lille heeft ook veel historie te bieden rond het Place du Théatre en de oude stad Vieux Lille. Daarnaast telt Lille opmerkelijk veel winkels en restaurants, plus de grootste rommelmarkt van Europa. 26 foto's.
Stedentrip Lille praktisch

travelogue City trip Paris Stedentrip Parijs

In de stad leven vooral alleenstaanden van 25 - 40 jaar

verslag Stedentrip Parijs met 27 foto's
Reis langs een serie Parijse hoogtepunten: Tuilerieën, Dôme des Invalides, La Défense, Montmartre, Sacré Cœur, Place du Tertre, Place des Abbesses, Montparnasse, Notre Dame, Eiffeltoren, Quartier Latin. En het trio triomfbogen die als Matrjoschka's in elkaar passen: Arc de Triomphe du Carrousel, Arc de Triomphe, La Grande Arche. 27 foto's.
Stedentrip Parijs praktisch

travelogue Bali Rondreis Bali

Uit alle hoeken en gaten duiken straatventers op

verslag Rondreis Bali met 20 foto's
Het groene eiland, met vulkanen, meren en rijstvelden, heeft naast natuur ook veel cultuur: schilders, beeldhouwers, goud- en zilversmeden, houtbewerkers, (gamelan)orkesten, batikwerkplaatsen, hindoeïstische tempels en natuurlijk de Balinese dans. Wel moet je de nodige moeite doen om je de straatventers van het lijf te houden. 20 foto's.
Rondreis Bali praktisch

Stedentrip Milaan

Een bedrijvige stad met een mooi historisch centrum

verslag Stedentrip Milaan met 20 foto's
Milaan is een bedrijvige moderne stad, die behalve vanwege twee voetbalcubs (AC en Inter) die hetzelfde San Siro stadion delen o.a. bekend is als stad van mode, kunst en design. Maar het kost niet veel moeite om te zien dat Milaan ook in het verleden al een vooraanstaande stad was. Geen wonder, want aan de enorme dom werd maar liefst zes eeuwen gebouwd en voor al het marmer werd een speciale groeve geopend. 20 foto's.
Stedentrip Milaan praktisch

travelogue City Trip Rome & Florence Stedenreis Rome & Florence

Overal zijn pleinen met kerken en fonteinen

verslag Stedenreis Rome & Florence met 36 foto's
Naast overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals Colosseum, Forum Romanum en Palatijn, domineert in Rome vooral de barok. Het vanuit Rome makkelijk per trein bereikbare Florence is met zijn vele paleizen juist de stad van de renaissance. Wat beide Italiaanse steden gemeen hebben is dat je er struikelt over de pleinen met kerken en prachtige fonteinen. In Rome staat daar vaak nog een obelisk bij. Ook terrassen zijn er in overvloed. 36 foto's.
Stedenreis Rome en Florence praktisch

Rondreis Toscane

Glooiende heuvels en een rijke cultuur

verslag Rondreis Toscane met 27 foto's
Toscane is bekend vanwege de glooiende heuvels met wijngaarden, olijfbomen en cipressen. En om de rijke cultuur. Vanuit Montecatini Terme, al in de Romeinse tijd een kuurplaats, wordt de regio verkend. Volterra, waar de Etrusken al albast verwerkten, heeft een Romeins amfitheater. Via de wijnstreek Chianti Classico wordt Sienna bereikt, met zijn indrukwekkende dom en het Piazza del Campo. Ook Lucca is ommuurd en heeft fraaie middeleeuwse kerken. Hoogtepunt is Pisa, met zijn plein vol wonderen der bouwkunst. 27 foto's.
Rondreis Toscane II praktisch

Rondreis koningssteden Marokko

Zwaar beladen ezels hebben voorrang in de meer dan 9000 smalle straatjes van de medina

verslag Rondreis koningssteden Marokko met 31 foto's
De vier koningssteden Fès, Meknès, Rabat en Marrakech, de kuststad Casablanca en de populaire badplaats Agadir zijn ongetwijfeld hoogtepunten van iedere rondreis door Marokko. Maar Marokko heeft daarnaast nog veel meer te bieden, zoals op het gebied van natuur een mooie kuststrook, bergen en de Sahara. En Marokko heeft een mix van Islamitische, Arabische, Berber, Europese en Afrikaanse culturen. 31 foto's.
Rondreis koningssteden praktisch

Stedenreis Lissabon II

Sfeervolle Portugese hoofdstad aan de Taag

verslag Stedenreis Lissabon II met 26 foto's
Lissabon is een sfeervolle stad aan de Taag, waar vandaan ontdekkingsreizigers het zeegat kozen en continenten ontdekten. Dat voel je zowel op het Praça do Comércio in het centrum als in Belém aan de monding van de rivier. Behalve oude wijken en monumenten heeft de stad ook glimmende shopping malls en spectaculaire bruggen. Toch staat ook het moderne Parque das Naçoes weer in het teken van de oceanen. 26 foto's.
Stedenreis Lissabon II praktisch

Stedentrip Porto II

Zes bruggen overspannen de Douro nabij de monding

verslag Stedentrip Porto II met 26 foto's
Waar de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan overspannen zes bruggen de rivier, tussen de stad die de portwijn haar naam gaf en de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Rond het historische centrum van Porto is veel te zien: van oude kerken en stations met azulejos via een nostalgisch winkeltje en een bakker van pasteitjes tot Rem Koolhaas' moderne archicectuur van het Casa da Música en het museum voor moderne kunst Fundaçao de Serralves. 26 foto's.
Stedentrip Porto praktisch

travelogue North-Thailand Rondreis Noord-Thailand

Gouden Boeddha's en stoere wachters

verslag Rondreis Noord-Thailand met 24 foto's
In o.a. Ayutthaya, Phitsanulok en Bangkok zitten en liggen enorme Boeddhabeelden. Vaak zijn ze van goud. Vervaarlijk uitziende wachters houden demonen buiten de gebouwen waar relikwieën van Boeddha liggen. Maar Thailand heeft meer te bieden. Gelukkig, want ooit slaat de tempelmoeheid toe. Er zijn mooie landschappen, (drijvende) markten, de River Kwai en interessante bergvolken. Je kunt rondreizen per boot, ossenkar, fietstaxi en olifant. 24 foto's.
Rondreis Noord-Thailand praktisch

travelogue Highlights of Tunesia Rondreis Tunesië

De witte dromedarissen zijn de echte renners

verslag Rondreis Tunesië met 25 foto's
Rondreis langs hoogtepunten als de Ribat van Monastir, de thermen van Carthago, de medina van Tunis, Kairouan, de uitlopers van de Atlas met kloven en bergoases, de zoutvlakte van Chott el Djerid, de holwoningen van Matmata, de kruidenmarkt van Gabes, Djerba en het amfitheater van El Djem. En een tochtje per dromedaris. 25 foto's.
Witte dromedarissen zijn renners praktisch

Stedenreis Istanbul II

Istanbul's Europese stadsdelen Eminönü en Beyoğlu

verslag Stedenreis Istanbul II met 26 foto's
Istanbul ligt strategisch, aan weerszijden van de Bosporus, tussen (en in) Europa en Azië. Griekse kolonisten bouwden hier Byzantium, dat als Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk werd en als Istanbul van het Ottomaanse Rijk en uiteindelijk van Turkije. De historie is zichtbaar: van het Hippodroom tot de San Antonio-kerk en van de Blauwe Moskee tot de Galatatoren en de bazaars. En de Hagia Sophia: eerst kerk, later moskee en nu museum. 26 foto's.
Stedenreis Istanbul praktisch

travelogue City trip London Stedentrip Londen

Jongeren zitten op Piccadilly Circus mensen te kijken

verslag Stedentrip Londen met 22 foto's
Enkele hoogtepunten: de pleinen Piccadilly Circus, Leicester- en Trafalgar Square, de markten van Brixton en Portobello Road, de London Dungeon, Madame Tussauds, Tower en Tower Bridge, Speakers Corner, Houses of Parliament, Westminster Abbey en Big Ben, Buckingham Palace en shoppen bij Selfridge's, Liberty's, Harrods en in Carnaby Street. 22 foto's.
Stedentrip Londen praktisch

Stedentrip New York III

De Hop-On Hop-Off bus brengt je bij alle bezienswaardigheden

verslag Stedentrip New York III met 28 foto's
New York heeft een goede infrastructuur om de stad middels excursies te verkennen. Met de Hop-On Hop-Off bus door downtown Manhattan, door Soho, Little Chinatown en Little Italy, door Upper East Side, Upper West Side en Harlem, langs Times Square, Museum of the City of New York en het World Trade Center. En met een cruise over de Hudson naar het Statue of Liberty, ondertussen genietend van de skyline van Manhattan en New Jersey. 28 foto's.
Stedentrip New York praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen