Nieuwsbrief

Reisverslagen Ankie Kaskens

Ankie Kaskens schreef deze 11 reisverslagen:

travelogue Fly-drive Argentina Fly-drive Argentinië

Van de subtropen naar de zuidelijkste stad ter wereld

verslag Fly-drive Argentinië met 33 foto's
Van het merengebied bij Bariloche over Ruta 40 door de droge uitlopers van de Andes zuidwaards naar de gletsjers van natuurpark Los Glaciares bij El Calafate. Per vliegtuig naar Ushuaia voor een boottocht op het Beaglekanaal tussen zeeleeuwen en pinguïs. Noordwaarts over Ruta 3 door Patagonië, dat aan de Chileense kant mooier is. Ook op Peninsula Valdez leven pinguïs en zeeleeuwen. Via Buenos Aires naar Mendoza en de Andes. 33 foto's.
Fly-drive Argentinië praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Northern Territory

Fly-drive van Darwin naar Alice Springs

verslag Northern Territory met 39 foto's
Over de Stuart Highway van Darwin naar Alice Springs: langs termietenheuvels, pre-historische tekeningen en de Yellow Waters in Kakadu, de ruige Katerine Gorge en de ronde Devils Marbles door de eindeloze outback naar het red center voor een tocht naar Kata Tjuta (de Olgas) en de rode rotsen van de Valley of the Winds, Uluru (Ayers Rock) en de al even rode Kings Canyon met de oase Garden of Eden. 39 foto's.
Fly-drive Northern Territory praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Oostkust Australië

Fly-drive van Cairns naar Sydney

verslag Oostkust Australië met 36 foto's
Van het regenwoud en de mongrovebossen rond Cairns naar het Great Barrier Reef om tussen de vissen te snorkelen. Door de tropische Atherton Tablelands naar de lavabuizen van Undurra en over de Beef Road naar Charter Towers en via Airlie Beach naar de Whitsunday Islands. Via het regenwoud van Eungella de dolfijnen en walvissen rond Fraser Island. Via Brisbane en de Blue Mountains naar Sydney. 36 foto's.
Fly-drive oostkust Australië praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Zuidoost Australië

Fly-drive van Sydney naar Adelaide

verslag Zuidoost Australië met 34 foto's
Fly-drive van Sydney, met zijn Opera House en Harbour Bridge, via hoofdstad Canberra en Melbourne naar Phillips Island voor een parade van kibbelende en kiftende pinguïns. Over de Great Ocean Road langs ruige rotskusten naar de watervallen en bergen van The Grampians en het zoutmeer en de duinen van Mungo NP. Via de wijngaarden van Barossa Valley naar Kangaroo Island en Adelaide. 34 foto's.
Fly-drive zuidoost Australië praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Bolivia per openbaar vervoer

Zoutvlaktes, felgekleurde meren, kou en dynamiet

verslag Bolivia per openbaar vervoer met 24 foto's
In Bolivia heeft niet alleen de traditionele kleding felle kleuren, de natuur doet daar niet voor onder: Laguna Colorado National Park met meren in rood, blauw en turkoois; de eindeloze witte zoutvlakte Salar de Uyuni; een zilvermijn waar de mijnwerkers dynamiet cadeau krijgen; Sucre, een 'witte' stad die op de Werelderfgoedlijst staat; en ten slotte het rommelige La Paz met bolhoeden in alle soorten en maten. 24 foto's.
Bolivia per openbaar vervoer praktisch

Foto's: Peter Kaskens

travelogue Fly-drive Chile Fly-drive Chili

Van de droogste plek op aarde naar de gletsjers

verslag Fly-drive Chili met 33 foto's
Heen en weer wippend over de grens met Argentinië worden bezocht: havenstad Arica in het noorden, met door Eiffel ontworpen gebouwen; de Atacama-woestijn; hoofdstad Santiago de Chile; Santa Cruz, het tegenvallende centrum van de wijnhandel; Pucón aan het meer van Villarica; Torres del Paine met woeste bergen, gletsjers en meren; Punta Arenas aan de Straat van Magelhaes; Viña del Mar en Valparaïso. 33 foto's.
Fly-drive Chili praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Ecuador per openbaar vervoer

Met de bus en de trein door groene landschappen

verslag Ecuador per openbaar vervoer met 26 foto's
Per openbaar vervoer Ecuador verkennen: hoofdstad Quito in de bergen; Otavalo, waar de inheemse bevolking trots is op zijn prestaties; Peguche, waar panfluiten worden gemaakt en de zandvlooien jeukende bulten veroorzaken; op kaplaarzen door de jungle glibberen; Baños, met een Turks bad; Riobamba met de vulkaan Chimbarazo; de weekmarkt in Guamote en Cuenca met koloniale huizen en een kathedraal. 26 foto's.
Ecuador per openbaar vervoer praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Stopover Hong Kong

Chinese traditie en de westerse overvloed

verslag Stopover Hong Kong met 18 foto's
Hong Kong, sinds 1997 een deel van China, telt 236 eilanden. Hong Kong is enerzijds een kosmopolitische stad met shopping malls en wolkenkrabbers en anderzijds traditioneel Chinees: typische markten, vissershavens met jonken en talloze tempels. Vanaf Victoria Peak heb je een fraai uitzicht, maar ook tijdens een boottocht door Aberdeen Haven of een trip met de Star Ferry heb je een mooi zicht op de skyline. 18 foto's.
Stedentrip Hong Kong praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Peru per openbaar vervoer

Mooie landschappen en interessante opgravingen

verslag Peru per openbaar vervoer met 37 foto's
De Sechurawoestijn; Chiclayo; Tucuma met de Vallei van de Piramiden; Huanchaco met vissersbootjes van riet; Trujillo en de Chan Chan-opgravingen; Lima; de Islas Ballistas; Pisco, waar de nationale borrel wordt gebrouwen; Nazca met zijn mysterieuze tekeningen; Arequipa; de condors van Colca Canyon; het Titicaca-meer, waar Indianen eilandjes en huizen van riet bouwen; en uiteraard Cusco en Machu Picchu. 37 foto's.
Peru per openbaar vervoer praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Safari Tanzania en Zanzibar

Arusha, Ngorongoro, Lake Manyara, Serengeti, Tarangire

verslag Safari Tanzania en Zanzibar met 53 foto's
Rondreis langs natuur­parken: Arusha waar het Grote Momella-meer vol flamingo's staat, Ngoron­goro met zoveel wild dat het wel een dierentuin lijkt, Lake Manyara waar aan de oever nijlpaarden met jongen liggen, Se­ren­geti waar een lui­paard met prooi in een boom ligt en Tarangire waar jonge olifantjes dapper in de stoet meelopen. In Zanzibar zwemmen tussen tropische vissen en een bezoek aan Stone Town, waar overal op straat specerijen worden verkocht. 53 foto's.
Safari Tanzania en Zanzibar praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Rondreis Zuid-Afrika

4500 km dwars door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

verslag Rondreis Zuid-Afrika met 23 foto's
Vanaf Johannesburg, Pretoria en Soweto via de Panoramaroute door de bergen naar het Krugerpark voor een safari. Langs bananen- en suikerplantages naar Swaziland en het Hluhluwe-Umfolezi park. Via onveilig Durban en het Basotho-volk in Lesotho naar Transkei. De Indische Oceaan min of meer volgend door wijngebieden en rivierdalen naar eindbestemming Kaapstad. 23 foto's.
Rondreis Zuid-Afrika praktisch

Foto's: Peter Kaskens

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen