Nieuwsbrief

Reisverslagen Cees Geuzebroek

Cees Geuzebroek schreef deze 10 reisverslagen:

De oostkust

Langs de Pacific van Sydney naar Cairns

verslag De oostkust met 14 foto's
De Australische oostkust is erg afwisselend: hagelwitte stranden waar schildpadden eieren leggen, bergen met watervallen, ananas- en bananenplantages, tropische regenwouden en natuurlijk het Great Barrier Reef. Daartussen enkele steden met wolkenkrabbers. 14 foto's.
De oostkust praktisch

Door de Outback

Van Adelaïde naar Ayers Rock

verslag Door de Outback met 9 foto's
Een treinreis met de Ghan brengt je comfortabel van Adelaïde naar Alice Springs. In het oneindige lege landschap van de Outback ligt MacDonnels Park, met Simsons Gap, Standley Chasm en Ellery Creek Big Hole. Eindeloze wegen leiden naar Ayers Rock, met de spectaculaire zonsopkomst. 9 foto's.
Door de Outback praktisch

Stedentrip Sydney

Het Opera House met daarachter de Harbour Bridge

verslag Stedentrip Sydney met 8 foto's
Het bekendst is Sydney vanwege dat ene uitzicht: de skyline met wolkenkrabbers, het Opera House en de Harbour Bridge. Die brug kun je zelfs beklimmen. Verder biedt de stad o.a.: stranden en baaien, restaurantjes van talloze nationaliteiten en enorme shopping centers. 8 foto's.
Stedentrip Sydney praktisch

Rondreis Cuba

Chaotische steden, fraai golvende landschappen en verlaten snelwegen

verslag Rondreis Cuba met 27 foto's
Af en toe duikt er langs de bijna verlaten snelweg een verkoper op met gegrilde kip, een hele kalkoen, bananen of gegrild varken en palmsuiker. Ondertussen slingert de weg door het ene fraaie landschap na het andere, met suikerriet, bananenbomen, groene leisteenheuvels en doorkijkjes naar zee. De steden zijn chaotisch maar sfeervol, met pastelkleurige gebouwen, oldtimers, de gekste vormen van openbaar vervoer, veel monumenten en muziekhuizen waar de hele dag optredens zijn. 27 foto's.
Chaotische steden, fraaie landschappen praktisch

Kaapverdië

Eilandhoppen op de Kaapverdische Eilanden

verslag Kaapverdië met 14 foto's
Kaapverdië, een voormalige Portugese kolonie voor de kust van Senegal en Gambia, is het jaar rond te bezoeken. Van de tien, meest vulkanische, eilanden worden er 3 bezocht: Sal, Santiago en São Vicente. Onderling verschillen ze genoeg voor een afwisselende rondreis door mooie landschappen en een interessante cultuur. 14 foto's.
Eilandhoppen Kaapverdische Eilanden praktisch

Rondreis Tsjechië

Overal staan gebouwen uit de Renaissance en de barok

verslag Rondreis Tsjechië met 24 foto's
Rondreis door Tsjechië: Boheems paradijs en Reuzengebergte, waar zandstenen rotsen hoog boven de bossen uitsteken, het golvende landschap van MoraviŽ en Bohemen met de vele rivieren. Overal is het land bezaaid met leuke stadjes met interessante kerken en gebouwen uit de Renaissance en de barok. Een heuveltop met daarop een kasteel is nooit ver weg. 24 foto's.
Rondreis Tsjechië praktisch

Rondreis Egypte

Cultureel erfgoed in het dal van de Nijl

verslag Rondreis Egypte met 26 foto's
Van Alexandrië in de delta tot Abu Simbel aan het Nassermeer barst het Nijldal bijna uit zijn voegen van het cultuurgoed. Ter afwisseling een bezoek aan een Nubisch dorp, een feloukatrip, een wandeling door de soeks en een paar dagen zwemmen in Hurghada. 26 foto's.
Cultureel erfgoed in het Nijldal praktisch

Stedentrip Barcelona

Overal zijn leuke terrassen tussen de kronkelstraatjes

verslag Stedentrip Barcelona met 13 foto's
Naast de beroemde en bizarre bouwsels van Gaudi (o.a. Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Amatller, Casa Batllo en Casa Mila) heeft Barcelona nog veel meer te bieden, zoals een mooie havenbuurt (met een enorm monument voor Columbus), de Barrio Gotico met zijn eettentjes en terrassen, de levendige avenue la Rambla, Mont Juic met zijn parken en paleizen, de oude visserswijk Barceloneta en Camp Nou, het enorme stadion van FC Barcelona. 13 foto's.
Stedentrip Barcelona praktisch

Rondreis Ierland

Ierland

Dublin en de Shannon Erne Waterway

verslag Rondreis Ierland met 13 foto's
Na het drukke Dublin, met de Guinness brouwerij en het Temple Bar District, de rust van het Ierse platteland tijdens een boottocht over de Shannon Erne Waterway. Langs dorpjes van 2 huizen en 4 pubs worden meren, rivieren en kanalen bevaren en volgen de sluizen elkaar soms in hoog tempo op. 13 foto's.
De Shannon Erne Waterway praktisch

Groen Sri Lanka

Sri Lanka

Tempels, theeplantages en olifanten

verslag Groen Sri Lanka met 19 foto's
Tussen de groene bossen, rijstvelden en theeplantages van Sri Lanka staan, liggen en zitten beelden van Boeddha: nieuwe, oude, spierwitte en gouden. Hier en daar zijn resten Engels en Nederlands koloniaal verleden zichtbaar. En een tocht op een olifant... ach, je moet het een keer gedaan hebben. 19 foto's.
Groen Sri Lanka praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen