Nieuwsbrief

Reisverslagen Chantal Nederstigt

Chantal Nederstigt schreef deze 6 reisverslagen:

travelogue Backpacking in Cuba Backpacken Cuba

Overnachten bij de Cubanen in casas particulares

verslag Backpacken Cuba met 16 foto's
Met de rugzak van karaktervol Havana naar Viñales, waar in de vallei cowboys en ossenkarren tussen tabaksvelden bewegen. Salsales in Trinidad, waar koloniale huizen aan straatjes met kinderkopjes staan. Via Camagüey en Santiago naar de palmenstranden rond de turkooizen baai van Baracoa. Via Holguin naar Guardalavaca. Overal in Cuba klinkt muziek op straat. 16 foto's.
Backpacken Cuba praktisch

travelogue From Calcutta to Delhi Van Calcutta naar Delhi

Het drukke straatleven in India blijft bizar

verslag Van Calcutta naar Delhi met 21 foto's
Reizend van Calcutta naar Delhi is er veel cultuur te zien, zoals in Bishnupur, Agra, Dhanbad, Bodhgaya, Varanasi, Jaipur. Het straatleven blijft bizar maar buiten de drukke steden liggen rijstvelden en dorpen zonder auto's. De armoede is precies zoals op tv, alleen kun je nu de nare beelden die je ziet niet wegzappen. 21 foto's.
Van Calcutta naar Delhi praktisch

Rondreis door Zuid-India

Tempels, theeplantages en helse busritten

verslag Rondreis door Zuid-India met 25 foto's
Rondreis van Bangalore via de tempels van Belur en Halebid, het paleis van de maharadja in Mysore, koffieplantages rond Madikeri, Cochin dat op eilanden ligt, theeplantages bij Munnar, het wild in Periyar National Park bij Kumily, per boot vanuit Alleppey over de binnenwateren van Kerala en naar Kovalam om te snorkelen tussen gekleurde vissen. 25 foto's.
Rondreis door Zuid-India praktisch

Zuid-Italië

Afwisselende natuur en cultuur

verslag Zuid-Italië met 26 foto's
Op de omgeving van Napels (Amalfi-kust, Vesuvius, Pompeij) na wordt de zuidpunt van Italië's vasteland weinig bezocht. Toch bieden de provincies Campina, Puglia, Basilicata en Calibria een breed scala aan fraaie landschappen. Aan cultuur ontbreekt het evenmin; van havenstadjes en oude kastelen tot rotswoningen en kabouterachtige Trulli-huisjes. 26 foto's.
Zuid-Italië praktisch

Tanzania en Zanzibar

Op de Masai-steppe staan rieten huisjes met een puntdak

verslag Tanzania en Zanzibar met 18 foto's
In Arusha National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater leeft volop wild. Maar dat is niet de enige reden om Tanzania te bezoeken. Op de Serengeti-vlakte liggen Masai-dorpjes bestaande uit rieten huisjes met een rond puntdak. Steden als Arusha, Moshi, Morogoro en Dar es Salaam hebben levendige markten, waar behalve veel fruit ook kleurige lappen stof en houtsnijwerk worden verkocht. Op Zanzibar, met zijn moslimbevolking, is de sfeer heel anders dan op het vasteland. Hier worden veel specerijen gekweekt. 18 foto's.
Tanzania en Zanzibar praktisch

travelogue Vietnam from south to north Vietnam van zuid naar noord

Per bus, riksja, vliegtuig, boot, taxi, fiets en brommer

verslag Vietnam van zuid naar noord met 22 foto's
Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, via My Tho waar langs de rivier paalwoningen staan, Vinh Long waar boten vol rijst over de Mekong varen, Sadec met zijn mooie pagodes, de aardbeien- en koffieplantages van Dalat, Buon Ma Thuot waar de bevolking olifanten houdt, Hoi An met zijn sfeervolle centrum, de Cham-tempels van My Son en de oude keizerstad Hué. 22 foto's.
Vietnam van zuid naar noord praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen