Nieuwsbrief

Reisverslagen Chris van Es

Chris van Es schreef deze 8 reisverslagen:

De Zijderoute (III)

Kashgar, marktstadje in Xingjiang

verslag De Zijderoute (III) met 13 foto's
Op de zondagsmarkt van Kashgar waan je je een eeuw terug in de tijd. Tussen de ezelkarren snuif je de geur op van vrachten knoflookknollen en van versgezaagd populierenhout. Maar naast ezels, geiten, schapen, kippen, paarden en kamelen worden ook TV's verkocht en ghettoblasters. 13 foto's.
Kashgar, marktstadje in Xingjiang praktisch

De Zijderoute (IV)

Over de Karakoram Highway

verslag De Zijderoute (IV) met 13 foto's
De Karakoram Highway tussen China en Pakistan is een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De route voert langs diepe ravijnen, hoge toppen, steenlawines en modderstromen, dwars door de hoogste gebergten. De Khunjerab-pas (4.780 m.) is de hoogste grensovergang ter wereld. 13 foto's.
Over de Karakoram Highway praktisch

De vele landschappen van Ecuador

Je kunt in een dag alle seizoenen beleven

verslag De vele landschappen van Ecuador met 17 foto's
Ecuador heeft een unieke variatie aan landschappen, inwoners en klimaatzones. Heb je 's ochtends in de Andes nog twee truien aan, zit je 's middags bij 30 graden aan de Stille Oceaan of in het tropische Amazone-woud. 17 foto's.
Vele landschappen van Ecuador praktisch

Kampeersafari in Kenia

Verse leeuwensporen op de camping

verslag Kampeersafari in Kenia met 16 foto's
Bij Kenia denk je aan een zonovergoten landschap, prachtige natuurparken met veel dieren 'in het wild' en een boeiende bevolking. Dat klopt, voor een deel; want reizen in dit ruige land verloopt niet altijd zoals gepland. Dan sta je ineens dik ingepakt te rillen op de evenaar, regent het pijpenstelen of staat er een heuse file op een zandweg. 16 foto's.
Kampeersafari in Kenia praktisch

De Zijderoute (II)

De imposante landschappen van Kirgizstan

verslag De Zijderoute (II) met 18 foto's
Na elke bocht een nieuw landschap: rotsmassieven in alle kleuren, toppen met eeuwige sneeuw, alpenweiden waar nomaden hun vee laten grazen en dennenbossen. Soms lieflijk, vaker ongenaakbaar. Altijd mooi en puur, met snelstromende bergbeekjes en woest bruisende rivieren. 18 foto's.
Imposante landschappen Kirgizstan praktisch

De Zijderoute (V)

Karakoram Highway, Noord-Pakistan

verslag De Zijderoute (V) met 24 foto's
Vanaf de Khunjerab-pas - de hoogste grensovergang ter wereld - kronkelt de Karakoram Highway door het ruige berglandschap van Noord-Pakistan. Scherpe pieken torenen hoog boven de weg uit, terwijl aan de andere zijde diepe ravijnen een duizelingwekkende aanblik bieden. Op een uniek punt komen de drie hoogste gebergten ter wereld samen. Boven vruchtbare valleien liggen forten en kloosters tegen steile hellingen. Via Noord-Pakistaanse stadjes en dorpen als Karimabad, Besham, Miandam en de stad Peshawar gaat het richting Islamabad. 24 foto's.
Karakoram Highway, Noord-Pakistan praktisch

Noord-Tanzania

Nationale Parken Serengeti en Ngorongoro

verslag Noord-Tanzania met 20 foto's
De beroemde parken Ngorongoro en Serengeti lokken met hun dierenrijkdom niet langer jagers op groot wild, maar toeristen bewapend met fotocamera en video. Het besef dat het landschap met zijn overweldigende schoonheid al duizenden jaren bestaat, is nergens sterker. Maar er is meer dan alleen de grote wildparken. 20 foto's.
Serengeti en Ngorongoro praktisch

De Zijderoute (I)

De legendarische steden van Oezbekistan

verslag De Zijderoute (I) met 17 foto's
Samarkand, Buhara, Tasjkent en Kokand waren ooit bloeiende centra aan de Zijderoute, de oude handelsweg door Centraal-Azië die China verbond met de Levant. Exotische namen uit een verre vreemde wereld. Decennia verstopt achter de grenzen van de USSR, sinds enige jaren weer vrijelijk te bezoeken. 17 foto's.
Legendarische steden Oezbekistan praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen