Nieuwsbrief

Reisverslagen Ernst Schade

Ernst Schade schreef deze 2 reisverslagen:

Time out in Guinee-Bissau

Corruptie, burgeroorlog en zeemeeuwenseks

verslag Time out in Guinee-Bissau met 20 foto's
Guinee is nooit verwesterd: de bevolking behield haar tradities, haar godsdiensten en niet te vergeten haar strijdlust. 50 km uit de kust liggen de bounty-eilanden van de Bijagós-archipel, waar je struikelt over de vogels. Ook Buba in het zuidwesten is een vogelparadijs. Het eiland Bolama is meer een groot maar vervallen filmdecor. In hoofdstad Bissau is de recente geschiedenis tastbaar: de koloniale oorlog en de burgeroorlog lieten onontplofte bommen en mortieren achter. De traditionele hoofden in Tombali, waar vrouwen met netten in de rivier vissen, kunnen indrukwekkende verhalen vertellen over die geschiedenis. 20 foto's.
Time out in Guinee-Bissau praktisch

Rondreis Guinee-Bissau

De vrouwen runnen het land, hun mannen bidden, rusten uit, handelen wat

verslag Rondreis Guinee-Bissau met 29 foto's
Hoofdstad Bissau is klein, met een centrum in koloniale stijl. Hier wordt volop gehandeld, de Bandim-markt is minstens zes kilometer lang. Maar alles in Guinee-Bissau verkeert in ontbonden staat: de gebouwen, de huizen. De lantaarnpalen staan uit het lood en branden niet, het asfalt van de wegen is verdwenen. De meeste ontwikkelingsprojecten, hoewel goed bedoeld, zijn mislukt en de ontwikkelingswerkers trokken naar elders. Wat blijft is een beeldschoon land met prachtige en vriendelijke mensen die het allemaal niet meer weten en ook niet meer willen weten. 29 foto's.
Rondreis Guinee-Bissau praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen