Nieuwsbrief

Reisverslagen Geja Rijsman

Geja Rijsman schreef deze 16 reisverslagen:

travelogue Northern Territory, Australia Northern Territory

Per camper langs kloven, rivieren, bergen en watervallen

verslag Northern Territory met 35 foto's
Het Northern Territory is 32 keer zo groot als Nederland, heeft slechts 200.000 inwoners maar tientallen beschermde gebieden, waaronder een groot deel van de onvruchtbare Outback met hoogtepunten als Alice Springs, Ayers Rock (Uluru), Katherine River Gorge, Kings Canyon, de Olgas (Kata Tjuta) en de MacDonald Range. De ruige natuur is prima per camper te verkennen. 35 foto's.
Northern Territory praktisch

travelogue Nature Tour Botswana Rondreis Botswana

Slecht slapen door gesnuffel rond de tent

verslag Rondreis Botswana met 16 foto's
Op safari bij Chobe Nationaal Park stopt de open jeep tussen een groep olifanten. Doodeng, met aan alle kanten het geluid van brekende takken. Bootjes varen in de Okavango-delta tussen het wild door. Even spectaculair is een vlucht over de delta, met een extra rondje over een groep giraffen. 16 foto's.
Gesnuffel rond de tent praktisch

Foto's: Geja en Michael Rijsman, Jos Drabbels en Sophia Stein

travelogue Fly & drive East Canada Oost-Canada

Vier bevers zijn de doorgebroken dam aan het herstellen

verslag Oost-Canada met 28 foto's
In Oost-Canada (Quebec en Ontario) liggen interessante steden als Toronto, Ottawa en Quebec City. Bovendien zijn er talloze natuurgebieden, zoals Algonquin National Park, La Mauricie National Park en Reserve Faunique du Saint-Maurice waar elanden, bevers, eekhoorns en boomstekelvarkens leven. Ook de Niagara watervallen vormen een hoogtepunt. 28 foto's.
Oost-Canada praktisch

Patagonië en Santiago de Chili

Sneeuwbergen, gletsjers, meren en vulkanen

verslag Patagonië en Santiago de Chili met 33 foto's
Rondreis langs de gletsjers, pinguïns en ruige bergen van Punta Arenas, Puerto Natalis en Torres del Paine in het zuiden van Patagonië en langs de watervallen en vulkanen van Ensenada, Kila Leufu en Entre Lagos in het noordelijker gelegen merengebied Los Lagos van Patagonië. En een bezoek aan hoofdstad Santiago de Chili. 33 foto's.
Rondreis Patagonië praktisch

Stedentrip Beijing II

Traditionele hutongs maken plaats voor flats

verslag Stedentrip Beijing II met 20 foto's
Beijing heeft genoeg te bieden voor een week, zoals de Verboden Stad, de Drumtoren en de Klokkentoren, de Lamatempel en de Confuciustempel, het Keizerlijk College, het Tiantan-park en het Zomerpaleis. Dan zijn er nog de kleurrijke hutongs, de bijna verdwenen steegjes. En het dal met de Ming-graven en de Chinese muur zijn in een dag te bereizen. 20 foto's.
Stedentrip Beijing praktisch

travelogue Colorful Yunnan Kleurrijk Yunnan

Tempels en pagodes in een prachtig berglandschap

verslag Kleurrijk Yunnan met 29 foto's
In de Zuid-Chinese provincie Yunnan is het toerisme in opkomst. Dat merk je in steden als Kunming, Lijian en Dali. Ook de wandeling door de ruige Tiger Leaping Gorge met zijn 3000 meter hoge wanden wordt steeds populairder. Maar in de dorpjes leven de talrijke minderheden van deze grensprovincie nog hun gewone leven. De bruiloft van Chinese kennissen geeft een bijzonder beeld van het leven in Yunnan. 29 foto's.
Kleurrijk Yunnan praktisch

Rondreis Costa Rica

De top van de actieve Arenal is in wolken gehuld

verslag Rondreis Costa Rica met 26 foto's
Zwarte gieren zitten langs de kant van de weg, terwijl mensen tussen de boomtoppen vliegen. Aan een touw, dat wel. Dat kan in het tropische regenwoud van Monteverde, waar tussen de boomtoppen loopbruggen liggen. In het groene Costa Rica kun je volop genieten van de natuur. Wordt de klamme vochtigheid je teveel (het is niet voor niets zo groen) dan zijn er ter afwisseling nog de tropische stranden. 26 foto's.
Rondreis Costa Rica praktisch

Fly-drive Andalusië

Kerkbeelden en mensen met puntmutsen trekken door de straten

verslag Fly-drive Andalusië met 29 foto's
Vanaf Malaga per huurauto naar Ronda, dat tussen de Pueblos Blancos aan een imposante kloof ligt. Langs de havensteden Algeciras en Cadiz, dat een mooi oud centrum heeft. Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is alleen al vanwege het paleis Real Alcazar en de Plaza de España de moeite waard. Aracena heeft interessante grotten en Carmona ligt aan een mooie vallei. Cordoba heeft de Mezquita en het Alcazar. Granada is beroemd vanwege het Alhambra en de moorse wijk Albaicín. Via de talloze olijfgaarden rond Úbeda en Nerja terug naar Malaga. In het voorjaar trekken in veel plaatsen kerkbeelden en mensen met puntmutsen in processie door de straten. 29 foto's.
Fly-drive Andalusië praktisch

Rondreis Jordanië

In Petra zijn prachtige gebouwen in de rotsen uitgehouwen

verslag Rondreis Jordanië met 20 foto's
Overal in Jordanië heeft de geschiedenis haar sporen nagelaten: van het romeinse theater in Amman en zelfs de resten van een complete romeinse stad in Jerash tot de 8e eeuwse woestijnkastelen Al Azraq, Al Hallabat en Al Kharana. Maar ook de kruisriddersburcht in Karak en het absolute hoogtepunt: de eeuwenlang in de bergen verborgen stad Petra. Een nauwe kloof leidt naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs, die voor het grootste deel in de rotsen is uitgehouwen. 20 foto's.
Rondreis Jordanië praktisch

travelogue Multi-faceted Mexico Veelzijdig Mexico

Mayatempels, Spaanse kathedralen en jungle

verslag Veelzijdig Mexico met 25 foto's
Naast de befaamde Mayatempels heeft Mexico nog veel meer te bieden, zoals Spaanse koloniale kathedralen en paleizen, vulkanen en een dichte jungle met prachtige watervallen, indianendorpen en bonte lokale markten. En aan de Golf van Mexico liggen zandstranden waar je kunt snorkelen, al is het er wel erg druk. 25 foto's.
Veelzijdig Mexico praktisch

travelogue Nature Tour Namibia Rondreis Namibië

Olifanten ruziën met een groepje jakhalzen

verslag Rondreis Namibië met 22 foto's
Langs de rand van Waterberg naar Grootfontein, waar de Hoba meteoriet zo hard insloeg dat er bergen ontstonden. In Etosha NP dromt het wild samen bij de waterpoelen. Bij Brandberg zijn oude muurschilderingen van Bosjesmannen. Via de zeehonden van Cape Cross naar de duinen van Sossusvlei en de Fish River Canyon. 22 foto's.
Olifanten ruziën met jakhalzen praktisch

Foto's: Geja en Michael Rijsman, Jos Drabbels en Sophia Stein

travelogue Ganesh Himal Trek De Ganesh Himal Trek

Gammele hangbruggen over diepe ravijnen

verslag De Ganesh Himal Trek met 23 foto's
Klimmen over trappen en rotsblokken, door terrassen en jungle, via hangbruggen over rivieren en ravijnen, door de wolken tot boven de 4000 meter, richting besneeuwde toppen. Op hoge passen zit de tent onder het ijs, als het 's nachts meer dan tien graden vriest. De Ganesh Himal Trek is zwaar, de ervaring onvergetelijk. 23 foto's.
Wandelvakantie Ganesh Himal Trek praktisch

Thailand cultureel

Langs de weg worden gefrituurde ratten verkocht

verslag Thailand cultureel met 27 foto's
Reis langs de tempels en boeddhabeelden van Bangkok, de oude hoofdstad Ayuthaya met imposante tempels en paleizen en de Birmaspoorlijn, waarvan iedere biels het leven van een krijgsgevangene kostte. In het noorden een bezoek aan de Yellow Leave People en een tocht op een olifant in Chiang Mai. Tot slot zwemmen en snorkelen in Pattaya. 27 foto's.
Thailand cultureel praktisch

travelogue Vacation Tibet Rondreis Tibet

Kloosters en dorpen waar de tijd stil staat

verslag Rondreis Tibet met 22 foto's
Tibet heeft zoveel imposante kloosters dat veel bezoekers last krijgen van kloostermoeheid. Tussen imposante bergen van ruim 8.000 meter liggen dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. Oogsten is er nog handwerk. Everest Nationaal Park bereik je over passen met zicht op gletsjers en heilige meren. 22 foto's.
Kloosters en dorpen waar de tijd stil staat praktisch

travelogue Nature Tour Zambia Rondreis Zambia

De mensen leven hier nog in rieten hutjes

verslag Rondreis Zambia met 9 foto's
In authentieke dorpjes woont men nog in rieten hutjes. Het bos verandert in savanne, grasland en moeras. Over een enorme breedte storten de Victoria watervallen naar beneden op het enige vierlandenpunt ter wereld, de grens van Zambia, Zimbabe, Botswana en Namibië. 9 foto's.
Mensen leven nog in rieten hutjes praktisch

Foto's: Geja en Michael Rijsman, Jos Drabbels en Sophia Stein

travelogue Nature Tour Zimbabwe Rondreis Zimbabwe

Een traditioneel voorgerecht, met wormen!

verslag Rondreis Zimbabwe met 7 foto's
Over de camping loopt regelmatig een nijlpaard met jong rond, die je niet moet uitdagen. Varend over Lake Kariba zie je o.a. nijlpaarden en reuzehagedissen. Raften door de stroomversnellingen in de Zambezi biedt een prachtig uitzicht op de canyons. En bij Victoria Falls verspert een olifant de weg. 7 foto's.
Traditioneel voorgerecht, met wormen! praktisch

Foto's: Geja en Michael Rijsman, Jos Drabbels en Sophia Stein

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen