Nieuwsbrief

Reisverslagen Guy Claes

Guy Claes schreef deze 11 reisverslagen:

Stedentrip Berlijn en Brandenburg

De toren van de Gedächtniskirche bleef behouden

verslag Stedentrip Berlijn en Brandenburg met 19 foto's
Naast bekende plekken als de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis­kirche rond de beschadigde toren, Alexanderplatz met de 365m hoge tv-toren en het handelscentrum Potsdamer Platz worden in Berlijn musea bezocht: het Jüdisches Museum dat in een spectaculair gebouw zit, het Dali-museum en het Käthe-Kollwitzmuseum. Buiten Berlijn liggen het versterkste plaatsje Jüterbog en het Zinnaklooster in Brandenburg en Park Sanssouci in Potsdam. 19 foto's.
Stedentrip Berlijn en Brandenburg praktisch

Stedentrip Berlijn en Potsdam

Van de Brandenburger Tor naar de Brandenburger Tor

verslag Stedentrip Berlijn en Potsdam met 42 foto's
Berlijn is weer het centrum van Duitsland: wat oud is is opgeknapt of herbouwd en er verschenen nieuwe stations, een nieuwe Bondskanselarij, winkel- en kantorencentra en monumenten. Ook slot Charlottenburg is volledig herbouwd. In Potsdam, dat de oudste Brandenburger Tor heeft, is ook veel te zien: paleis Sanssouci (het Versailles van Pruisen), het Neues Palais, een Hollandse en Russische wijk en oude stadpoorten. 42 foto's.
Stedentrip Berlijn en Potsdam praktisch

Stedentrip Dresden & voormalige DDR

Barok in Saksen & oude stadjes in Mecklenburg-Vorpommern

verslag Stedentrip Dresden & voormalige DDR met 33 foto's
Dresden, de barokstad aan de Elbe, is na het bombardement in WOII gerestaureerd en heeft veel te bieden, zoals Zwinger-paleis, Semperoper, Hofkirche, Residenzschloß en Frauenkirche. In de omgeving liggen porseleinstad Meißen, de Basteirotsen en Festung Königstein. Langs de oostgrens gaat de reis (via Potsdam en Berlijn) naar Rostock en omgeving: Bad Doberan, Warnemünde, Waren en Güstrow. 33 foto's.
Stedentrip Dresden & rondreis voormalige DDR praktisch

Harzgebergte

Vakwerkhuizen, kerken en burchten

verslag Harzgebergte met 31 foto's
In de Harz en omgeving domineren de vakwerkhuizen. Blankenburg is een stadje met middeleeuwse vakwerkhuizen aan de voet van een kasteel. Goslar telt zelfs zo'n 1800 vakwerkhuizen en het Rathaus van Wernigerode is een van de mooiste vakwerkhuizen van Duitsland. Op de bouw van kerken is ook niet bezuinigd: aan de dom van Halberstadt werd van 1236 tot 1486 gebouwd, aan die van Magdeburg van 1209 tot 1520 en ook bij de bouw van de dom van Naumburg keek men niet op een jaar. Boven de oever van de Saale liggen twee vestingruïnes en dan is er nog Weimar, de stad van Bach, Liszt, Nietzsche, Strauss, Goethe en Schiller. 31 foto's.
Harz en omgeving praktisch

Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt

Historische rondreis door de voormalige DDR

verslag Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt met 28 foto's
Een rondreis langs historische steden in Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt in de voormalige DDR: Erfurt, Weimar (waar Goethe schreef), Leipzig (waar Johann Sebastian Bach koormeester was), Halle (waar Händel componeerde), Wittenberg (waar Luther zijn stellingen aan de kerkdeur spijkerde), Dessau (centrum van het Bauhaus) en Wörlitz, met een oud Engels landschapspark. 28 foto's.
Rondreis Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt praktisch

Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden

Kerken en kastelen in het land van de Vikingen

verslag Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden met 41 foto's
Denemarken telt veel fraaie kastelen, zoals Frederiksborg in Hillerød, Rosenborg in Kopenhagen, Kronborg in Helsingør en slot Voergård. Verspreid door het land staan talloze kerken, waarin modellen van schepen hangen, als dank voor een behouden vaart. Tijdens de rondreis door Denemarken wordt ook Göteborg en Jönköping in Götaland, Zuid-Zweden bezocht. 41 foto's.
Rondreis Denemarken en Zuid-Zweden praktisch

Stedentrip Vilnius

Op elke straathoek staat wel een of andere kerk

verslag Stedentrip Vilnius met 44 foto's
In de oude binnenstad van Vilnius staat op iedere straathoek wel een kerk, maar van de 105 synagogen bleef na WO II maar een over. Ook heeft de stad een oude universiteit en nog een stadspoort en wat andere herinneringen aan de oude ommuring. Op een heuvel ligt het kasteel waarvan een toren over de stad uitkijkt. In de wijk Užupis is de verbeelding aan de macht. Boven alles uit steekt de 150 m hoge toren van het nieuwe zakencentrum. 44 foto's.
Stedentrip Vilnius praktisch

Zuidoostkust Noorwegen

Fjorden, rotskusten, havenstadjes en watervallen

verslag Zuidoostkust Noorwegen met 28 foto's
In het Heddal staan houten middeleeuwse kerken en (in Heddal Bygdetun) boerderijen. Langs de scherenkust van Augst-Agder liggen mooie havenstadjes en in het Setesdal vind je watervallen, meren en langgerekte fjorden. Rond de vuurtoren van Lindesnes in Vest-Agder liggen de rotskusten van de Zuidkaap, waar de Noordzee overgaat in het Skagerak. Hoofdstad Oslo heeft een park vol beelden van Vigeland. 28 foto's.
Zuidoostkust Noorwegen praktisch

Stedentrip Porto

Azulejos en porthuizen aan de oevers van de Douro

verslag Stedentrip Porto met 32 foto's
Overal in Porto zie je prachtige azulejos: in kerk, kathedraal en treinstation. Ribeira, de oude stad aan de oever van de Douro, is werelderfgoed. Over de dubbele brug Ponte Dom Luis I kom je in Vila Nova de Gaia aan de zuidoever, waar de wijn van de porthuizen ligt te rijpen. De barcos rabelos waarin de vaten vanuit de wijnregio Alto Douro naar Porto werden gevaren dienen alleen nog als attractie. 32 foto's.
Stedentrip Porto praktisch

Rondreis Götaland

Vakwerkhuizen, kerken en kastelen in Zuid-Zweden

verslag Rondreis Götaland met 33 foto's
Behalve van de natuur is in Götaland, het zuiden van Zweden, ook volop van cultuur te genieten: vakwerkhuizen, statige raadhuizen, houten windmolens, bijzondere kerken en vooral heel veel kastelen met vaak prachtige tuinen en parken. De bebouwing gaat zelfs terug tot voor onze jaartelling, zoals de steenformatie Ales Stenar, het Stonehenge van Zweden, en het grafmonument Vätteryd uit de IJzertijd. 33 foto's.
Rondreis Zuid-Zweden praktisch

Rondreis Zuid-Zweden

Cultuur rond het Vänermeer en Vätternmeer

verslag Rondreis Zuid-Zweden met 34 foto's
Rondreis van Karlstad naar het Rottnerospark met de beeldentuinen. Langs het door water omringde slot van Vadstena richting Linköping, waar oude kerken en kloosters liggen, plus een serie sluizen. Via westelijk Östergotland (alweer veel kerken en kloosterruïnes) waar een raadselachtige runensteen staat naar Ystad voor een wandeling in het voetspoor van politie-inspecteur Wallander. 34 foto's.
Rondreis Zuid-Zweden praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen