Nieuwsbrief

Reisverslagen Hans van der Ham

Hans van der Ham schreef deze 6 reisverslagen:

travelogue Highlights of Morocco Hoogtepunten van Marokko

Koningssteden, kashba's en oases

verslag Hoogtepunten van Marokko met 57 foto's
Na de paleizen, parken, moskeeën, pleinen, souks, medinas, muren en imposante poorten van de koningssteden Marrakech, Rabat, Meknès, Fès en havenstad Casablanca volgen de bossen en ruige kloven van het Atlasgebergte en de zandduinen, oases en lemen kashba's van de Sahara. Vanaf Zagora, de poort tot de woestijn, is het nog 52 dagen naar Timboektoe. 57 foto's.
Hoogtepunten van Marokko praktisch

Rondreis Maleisië

Jungle met inheemse volken en eilanden met brutale apen

verslag Rondreis Maleisië met 38 foto's
Wandelen tussen de boomtoppen en op bezoek bij de Oran Asli in Taman Negara. Nog meer regenwoud op Borneo: bij Kuching en Batang Ai, waar Ibans jagen met pijlen en blaaspijpen. In Kuala Lumpur kruipen Hindoes de trap naar de tempel bij de Batugrotten op. Op de koele hellingen van Cameron Highlands liggen theeplantages. Tot slot drie eilanden: Pangkor, Penang en Langkawi (met een mangrovetour). 38 foto's.
Rondreis Maleisië praktisch

travelogue Thailand from South to North Thailand van zuid naar noord

In de tempels zien we goud, heel veel goud

verslag Thailand van zuid naar noord met 30 foto's
Na Bangkok, de drijvende markt in Damnoen Saduak, the Bridge over the River Kwai en Ayutthaya via Phitsanulok en Sukhothai naar het noorden. Vanuit Chiang Rai varen over de Mekong en op bezoek bij bergstammen. Via Sankaem-paeng, waar beschilderde parasols worden gemaakt, naar Chiang Mai voor o.a. een jungletrek per olifant, bamboevlot en ossenkar. Terug in het zuiden bijkomen in vissersstadje Hua-Hin aan de Golf van Siam. 30 foto's.
Rondreis Thailand praktisch

Rondreis Zuid-Thailand

Jungle, karstgebergte, baaien en eilanden

verslag Rondreis Zuid-Thailand met 29 foto's
Van Bangkok naar Khao Sok, waar jungle en meer per kano, bamboevlot en olifant worden verkend. De baai Phang Nga wordt gekenmerkt door mangrovebossen, karstrotsen en tientallen eilanden. Krabi is een uitvalsbasis voor island hopping. De Phi Phi-eilanden bieden rust en mooie baaien. Phuket is de strandlocatie van Zuidoost-Azië. 29 foto's.
Rondreis Zuid-Thailand praktisch

travelogue Cappadocia Cappadocië

Bizarre tufsteenformaties, valleien vol grotwoningen en ondergrondse steden

verslag Cappadocië met 28 foto's
Enorme vulkaanuitbarstingen gevolgd door miljoenen jaren erosie zorgde ervoor dat in Cappadocië een uniek grillig landschap ontstond, met kloven en wonderlijke rotsformaties. Vanaf de prehistorie hakten mensen grotwoningen uit in de zachte tufsteen. Hele rotswanden veranderden zo in gatenkazen en er ontstonden zelfs ondergrondse steden, waar geschuild kon worden als oost en west hier weer eens op elkaar botsten. Dat maakt Cappadocië tot een unieke bestemming. 28 foto's.
Cappadocië praktisch

travelogue Highlights West Turkey Hoogtepunten West-Anatolië

Overal zie je sporen van de Grieken en Romeinen

verslag Hoogtepunten West-Anatolië met 30 foto's
Papieren hoogtepunten als Troje en Pamukkale vallen in het echt tegen, maar daar staat veel tegenover: de Griekse en Romeinse opgravingen van Ephesus, Pergamon en Hiërapolis, de beroemde moskeeën en het Topkapi-paleis in Istanbul, Osmaanse gebouwen in Bursa en het kruisridderkasteel van badplaats Bodrum, van waar het maar een uurtje varen is naar het Griekse eiland Kos. 30 foto's.
Hoogtepunten West-Anatolië praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen