Nieuwsbrief

Reisverslagen Harold Kolkman

Harold Kolkman schreef deze 3 reisverslagen:

Kalahari, Botswana

Rode aarde, acacia's en de grootste rivierdelta ter wereld

verslag Kalahari, Botswana met 10 foto's
Midden in de Kalahari ligt de Okavango Delta, met meer dan 15.000 vierkante kilometer moerasland. De gigantische oase wordt gevoed door de Okavango-rivier, waarvan het water verdampt in het woestijnzand. In de Kalahari ligt ook Makgadikgadi, het grootste complex zoutpannen ter wereld. De sfeer is hier buitenaards. 10 foto's.
Kalahari, Botswana praktisch

Great Limpopo Transfrontier Park

Op zoek naar cultuur in Afrika's nieuwste wildpark

verslag Great Limpopo Transfrontier Park met 37 foto's
Het Great Limpopo Transfrontier Park in Mozambique, Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe is Afrika's nieuwste wildpark. Het Mozambikaanse deel van het park is omstreden: hier wonen nog steeds 6800 mensen in traditionele dorpen, die ze waarschijnlijk moeten verlaten. Verslag van een reis langs de Limpopo rivier met een groepje Zuid-Afrikaanse Tsonga's, op zoek naar de roots van de Tsonga's die in dit gebied in Mozambique hun oorsprong hebben. 37 foto's.
Great Limpopo Transfrontier Park praktisch

Foto's: Harold Kolkman & Mariska Riesewijk

Kalahari, Zuid-Afrika

Door de rivierbeddingen vloeit eens in de 100 jaar water

verslag Kalahari, Zuid-Afrika met 11 foto's
De uitgestrekte half-woestijn is een ruig en ongastvrij gebied. Er is voldoende vegetatie om wildpopulaties in leven te houden, maar het gebrek aan water heeft de natuur gedwongen zich aan te passen. Typerend zijn de rode zandduinen, bedekt met bosjes kort gras. Het Kgalagadi Transfrontier Park, bestaande uit het Kalahari Gemsbok Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana, beslaat bijna 4 miljoen hectare. 11 foto's.
Kalahari, Zuid-Afrika praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen