Nieuwsbrief

Reisverslagen Ina Kuipers

Ina Kuipers schreef deze 15 reisverslagen:

Rondreis Botswana

Chobe Park en Okavango Delta

verslag Rondreis Botswana met 11 foto's
In Chobe Park staan olifanten aan de walkant te drinken, terwijl krokodillen zonnebaden en nijlpaarden in het water dobberen. Speelse leeuwen versperren de weg. Ook de moerassige Okavango delta met zijn enorme velden waterlelies is rijk aan dieren. Rondvarend in een kano kun je het allemaal goed zien. 11 foto's.
Chobe Park en Okavango Delta praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Van Beijing naar Tibet

6000 terracotta-soldaten staan in slagorde

verslag Van Beijing naar Tibet met 19 foto's
Cultuur in Beijing: Verboden Stad, Zomerpaleis en Tempel van de Hemel. Daarna de Muur beklimmen. In Xian wacht het terracottaleger en staat een moskee in Chinese stijl. Westwaarts wordt de sfeer steeds Tibetaanser, met geelmutsmonniken in Labrang en het Kumbumklooster in Taerse. 19 foto's.
Van Beijing naar Tibet praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Kleurrijk Ecuador

Natuur en cultuur rond het Andesgebergte

verslag Kleurrijk Ecuador met 16 foto's
Ecuador wordt gedomineerd door het Andesgebergte, met zijn vulkanen en besneeuwde toppen. Maar het land kent een grote variatie aan landschappen, waaronder de jungle rond de Amazone en bounty-stranden. Daartussen liggen koloniale stadjes met fraaie kathedralen en indianendorpen met bonte markten. 16 foto's.
Kleurrijk Ecuador praktisch

De Galapagos Eilanden

Ongerepte natuur in de Pacific

verslag De Galapagos Eilanden met 19 foto's
De Galapagos Eilanden zijn nooit in contact geweest met het vasteland. Planten en dieren ontwikkelden zich daardoor tot unieke en vaak zeldzame soorten. De dieren zijn bovendien tam, omdat menselijke vijanden hen vreemd zijn. 19 foto's.
De Galapagos Eilanden praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Ethiopië

Overal stroomt de lokale bevolking toe

verslag Rondreis Ethiopië met 27 foto's
Rondreis door Ethiopië langs de vele verschillende stammen in het zuiden, waar in de talrijke dorpjes de bevolking nieuwsgierig toestroomt en de mensen uitbundig zwaaien naar passanten, temidden van een subtropische natuur. In het noorden stroomt tussen imposante berglandschappen de Blauwe Nijl met zijn watervallen en vind je in Lalibela bijzondere rotskerken en in Axum mysterieuze steles. 27 foto's.
Overal stroomt de bevolking toe praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Wandelreis Ladakh

Trektocht door de Indiase Himalaya

verslag Wandelreis Ladakh met 20 foto's
Van de chaotische drukte van Delhi langs boeddhistische kloosters de bergen in voor een trektocht door de Himalaya: door ijskoude rivieren, over gladde rotsen, langs een gletsjer en over hoge passen naar het fabelachtig mooie landschap rond het maanmeer. En via de sfeervolle stad Leh weer terug naar Delhi. 20 foto's.
Wandelvakantie Indiase Himalaya praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Mount Kenia Trekking

Langs reuzenlobelia's naar de 4985 meter hoge top

verslag Mount Kenia Trekking met 16 foto's
Zeven dagen lopen over de flanken van Mount Kenia, van de warmte naar de besneeuwde top op 4985 meter. Door tropisch bamboebos, langs ruige hellingen met de beroemde reuzenlobelia's, soms zo groot als bomen, kale rotsen, bergmeren en sneeuwvelden. Het lijkt of er geen eind komt aan het geploeter over rotsblokken en door de sneeuw maar op de top is alle ellende snel vergeten en is het tijd om foto's te maken. 16 foto's.
Wandelvakantie Mount Kenia Trekking praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

travelogue Laos From North to South Laos van noord naar zuid

Van de bergvolkeren naar de Mekongdelta

verslag Laos van noord naar zuid met 43 foto's
Na een trektocht langs bergvolken in het noorden per boot over de Ou, via de Pac Ou-grotten vol boeddhabeelden naar Luang Prabang. Vervolgens de Vlakte der Kruiken bij Phonsavan. Vanuit Vang Vieng per mountainbike door rijstvelden en per kajak door stroomversnellingen. In hoofdstad Vientiane de overwinningspoort Patuxai bekijken en dan in Hinboun Natuurpark met een bootje over de ondergrondse Nam Khong Lor-rivier. Vanuit Paksé varend over de Mekong naar het tempelcomplex Wat Phu en alweer per boot naar Khone-eiland, een paradijs met wuivende palmen en watervallen in de Mekongdelta. Tot slot in Cambodja de imposante tempels van Angkor Wat bekijken. 43 foto's.
Laos van noord naar zuid praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Trektocht Myanmar

De dragers lopen steeds ver voor ons uit op hun teenslippers

verslag Trektocht Myanmar met 22 foto's
Twintig dagen geen douche zien maar glibberen over gammele bamboebruggetjes en je aan boomwortels omhoog trekken, terwijl de dragers op hun teenslippers alvast vooruit gaan om thee te zetten. Op trektocht door het groene noorden van Myanmar naar de zuidelijke uitlopers van de Himalaya. Hier en daar een dorp met bamboehuizen en rijstvelden maar vooral jungle, varens, ficussen en heel veel bamboe. Ter compensatie hebben steden als Yangon, Mandalay en Bagan veel cultuur in de vorm van pagodes, stoepas en boeddhabeelden. 22 foto's.
Trektocht Myanmar praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Natuurparken Namibië

Een komen en gaan van wild bij de waterplaatsen

verslag Natuurparken Namibië met 15 foto's
Bij de waterplaatsen in de Etosha-woestijn kun je genieten van het wild: o.a. giraffen, olifanten, gnoes, neushoorns, impala's, spiesbokken en zebra's. Bij Twijfelfontein ligt een versteend woud en zijn talloze rotstekeningen van Bosjesmannen. De Namibische Duinen hebben bij zonsopkomst prachtige kleuren en Fisch River Canyon is ronduit spectaculair, met grillige rotswanden en enorme rotsblokken. 15 foto's.
Natuurparken Namibië praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Boeddhistisch Tibet

Imposante kloosters en een ruige natuur

verslag Boeddhistisch Tibet met 23 foto's
Rondreis langs boeddhistische kloosters, tempels en pelgrimsroutes, boeiende steden en idyllische dorpjes. De onder Chinese overheersing levende bevolking is gastvrij en vriendelijk. Het berglandschap met hoge passen en uitgestrekte vlakten met kudden yaks is adembenemend. Tot slot een blik op de Mount Everest. 23 foto's.
Imposante kloosters, ruige natuur praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Kilimanjaro Trekking Lemosho-route

Gigantische ijswanden en gletsjers om ons heen

verslag Kilimanjaro Trekking Lemosho-route met 23 foto's
Via de Lemosho-route de Kilimanjaro in zes dagen op wandelen, klauteren en klimmen naar Uhuru Peak op 5895 meter. Het uitzicht is verbluffend, met enorme ijswanden en gletsjers. Via de reuzenlobelia's omlaag naar het tropische groen. In Tarangire National Park en de Ngorongoro krater wild kijken en in één dag de big five zien: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Lemosho-route praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam

Rijstvelden van modderig bruin tot prachtig intens groen

verslag Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam met 31 foto's
Van Saigon via Tay Ninh en de Cu Chi-tunnels, waarin mensen 5 jaar onder de grond leefden, de Mekong delta met de drijvende markt, Mui Né aan de kust, Hoi An en Hué met de Verboden Paarse Stad naar Ban Lac, Son La, Dien Bien Phu, Sapa en Bac Ha in het noorden, waar de bergvolken leven. Via Hanoi naar de Halong Baai. Steeds valt op wat je op één brommer kunt vervoeren: van 3 varkens of een koelkast tot een gezin met kinderen. 31 foto's.
Van Zuid- naar Noord-Vietnam praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Zuid-Afrika

Krugerpark en Kaap de Goede Hoop

verslag Rondreis Zuid-Afrika met 11 foto's
Wie geluk heeft ziet tijdens een gamedrive door het Krugerpark in één dag de big five: leeuw, olifant, nijlpaard, buffel en luipaard. Bij Kaap de Goede Hoop komen de Indische en Atlantische Oceaan samen. Hier vind je kolonies Jan van Genten en pinguïns. In de omgeving van Kaapstad bepaalt de Tafelberg het beeld. 11 foto's.
Krugerpark en Kaap de Goede Hoop praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Zimbabwe

Matobo, Zambezi en Victoria watervallen

verslag Rondreis Zimbabwe met 11 foto's
Sommige dorpjes in de Matoboheuvels zijn zo klein dat er maar één familie woont. Bijzonder zijn de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Via de Victoria watervallen kletteren honderdduizenden liters water van de Zambezi river naar beneden. In de omgeving kun je raften, ballonvaren, wandeltochten maken of op de rug van een olifant op safari. 11 foto's.
Matobo, Zambezi en Victoria watervallen praktisch

Foto's: Herman Hoekstra

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen