Nieuwsbrief

Reisverslagen Jan Noot

Jan Noot schreef deze 5 reisverslagen:

travelogue Exploring Morocco Rondreis Marokko

Koningssteden Marrakech, Rabat, Fès & het Atlasgebergte

verslag Rondreis Marokko met 53 foto's
Van Marrakech, met zijn soeks en het levendige marktplein Jemaa el-Fna dat 's avonds verandert in een groot restaurant, door het Atlas-gebergte naar Zagora, voor een tocht per dromedaris door de woestijn. Na een bezoek aan de kasbah van Aït ben Haddou naar Rabat met de imposante begraafplaats Cimetière Al Shouhada. Tot slot van de rondreis per trein en minibus: Fès, waar in de steegjes van de medina de beroemde leerlooierijen zitten. 53 foto's.
Rondreis Marokko praktisch

Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

travelogue Touring Sabah, Borneo Rondreis Sabah, Borneo

Kleurrijke markten, jungle en tropische eilanden

verslag Rondreis Sabah, Borneo met 48 foto's
Het binnenland van Sabah, een Maleisische provincie op Borneo, bestaat uit regenwoud waar urang utans en makaken leven. Langs de kust domineren palmolieplantages tussen de rijstvelden, mangrovebossen en zandstranden. Voor de kust eilandengroepen als de Turtle Islands en Pulau Tiga. Vissers varen uit in bootjes of waden met spiezen door het water. In de dorpen en steden zijn kleurrijke markten en overal staan houten huizen op palen. 48 foto's.
Rondreis Sabah praktisch

Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

travelogue Touring Transsylvania and Wallachia Rondreis Transsylvanië en Walachije

Grijsgroene heuvels en dalen met glimmende kerktorens

verslag Rondreis Transsylvanië en Walachije met 39 foto's
Rondreis door de grijsgroene heuvels van Transsylvanië en Walachije. In de dalen glimmen de koepels van de orthodoxe kerken. Paard-en-wagen zijn nog een gangbaar vervoermiddel. Hier en daar ligt een kasteel of burcht. Langs de weg staan vaak kraampjes met etenswaren. Vanaf Nâdlac bij de grens met Hongarije langs Alba Iulia, Târgu Mureş, Sighişoara, Biertan, Braşov, Piteşti, Sibiu en Şandra. 39 foto's.
Rondreis Transsylvanië en Walachije praktisch

travelogue Crisscrossing Thailand Kriskras door Thailand

Tempels, markten, jungle en een bounty-eiland

verslag Kriskras door Thailand met 43 foto's
Van Bangkok (paleis en tempels) naar Ko Hai (witte stranden, palmen en groene heuvels). Vanuit Chiang Mai (tempels) naar Bo Sang (paraplu's), Mae Rim (knuffelen met tijgers), Mae Ping (op olifant door jungle) en dorpjes met etnische minderheden. Via Sukhothai (tempels) naar Nong Khai (tocht over de Mekong en beeldenpark Sala Kaew Ku). In Lopburi bevolken apen San Phra Kan. Vanuit Pak Chong (grot met vleermuizen) naar Khao Yai National Park. 43 foto's.
Kriskras door Thailand praktisch

Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

travelogue Kwazulu-Natal KwaZoeloe-Natal

Natuurparken iSimangaliso en Hluhluwe Umfolozi

verslag KwaZoeloe-Natal met 26 foto's
In KwaZoeloe-Natal liggen natuurparken die vanuit St. Lucia bezocht worden. In iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia) rond het St. Luciameer zijn o.a. nijlpaarden en krokodillen te zien. 's Nachts kun je de ogen van zebra's, antilopen en Kaapse buffels vangen in de lampen van de auto. In het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve leeft de complete big five: witte en zwarte neushoorns, luipaarden, leeuwen, olifanten en buffels. 26 foto's.
KwaZoeloe-Natal praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen