Nieuwsbrief

Reisverslagen Jo De Smedt

Jo De Smedt schreef deze 3 reisverslagen:

travelogue Mountain walking on Corsica Bergwandelen op Corsica

GR20: 200 km wandelen over de centrale bergkam

verslag Bergwandelen op Corsica met 43 foto's
Vier mannen en een hond lopen in 2 weken de GR20: 200 km over de centrale bergkam dwars door Corsica. Van berghut naar berghut langs diepe afgronden, over blokken en platen, in stormwind op handen en voeten over de graat, via klettersteige langs kaarsrechte wanden Cirque de la Solitude overwinnen en Monte Cinto beklimmen. GR20 is de zwaarste en de mooiste wandelroute van Europa, met ieder uur een ander uitzicht. 43 foto's.
Bergwandelen op Corsica praktisch

travelogue Climbing Mont Blanc via Grand Couloir Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut

Even niet kijken en rustig verder stappen...

verslag Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut met 35 foto's
Om te acclimatiseren wordt eerst de Col du Tour beklommen, over sneeuwbruggen en soms springend over gletsjerspleten. Dan volgt beklimming van de Mont Blanc, via het gevaarlijke Grand Couloir naar de Goûterhut en over een smalle sneeuwgraat langs ijzingwekkende diepten naar Les Bosses. Als het spoor rakelings langs een brede gletsjerbreuk loopt is het devies: even niet kijken en rustig verder stappen. 35 foto's.
Beklimming Mont Blanc praktisch

travelogue Mountain hiking in Valle d'Aosta Bergtochten in Valle d'Aosta

Beklimming Vincentpiramide, Balmenhorn en Gran Paradiso

verslag Bergtochten in Valle d'Aosta met 26 foto's
Beklimming van drie vierduizenders in Valle d'Aosta: over gletsjers en glibberige rotsen naar de Vincentpiramide en de nabijgelegen Balmenhorn. Op de terugweg is pas goed te zien hoe smal het pad over de rotsgraat is. De klim naar Gran Paradiso begint in een vriendelijk groen landschap, maar eindigt met een barre tocht door de wolken over gletsjers met diepe spleten. Het weer kan ook in augustus van een lichte beklimming een zware tocht in een arctisch decor maken. 26 foto's.
Bergtochten in Valle d'Aosta praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen