Nieuwsbrief

Reisverslagen Johan Siegers

Johan Siegers schreef deze 12 reisverslagen:

Natuurparken Costa Rica

Een schat aan planten en dieren in de regenwouden

verslag Natuurparken Costa Rica met 43 foto's
Rondreis langs natuurparken in Costa Rica. Het regenwoud en de mangrove van Cahuita aan de Caribische kust. Met bootjes over de rivieren en smalle kanalen van Tortuguero. De kaaimannen, waterschildpadden en leguanen van Caño Negro. Vulkanische bronnen en droog steppenlandschap in Rincon de la Viéja. Over hangbruggen door de boomtoppen van Monteverde. Kolobries vliegen af en aan in San Gerardo de Dota. Regenwoud aan de Pacifische kust in Corcovado. Tot slot Manual Antonio. 43 foto's.
Natuurparken Costa Rica praktisch

travelogue Tour of Egypt Rondreis door Egypte

Buiten de oases groeit echt helemaal niets

verslag Rondreis door Egypte met 24 foto's
Naast culturele toppers als het Egyptisch museum, de piramides en de tempels, heeft Egypte imposante landschappen: desolate witte en zwarte woestijnen van zand, kalk en basalt met een bizarre rotsformaties. Buiten de Nijldelta en de oases groeit echt helemaal niets. 24 foto's.
Buiten de oases groeit niets praktisch

travelogue Tour of Sumatra, Java and Bali Rondreis Sumatra, Java & Bali

Berglandschappen met rijstvelden en palmbomen

verslag Rondreis Sumatra, Java & Bali met 44 foto's
Op Sumatra wandelen langs de orang-oetans in het regenwoud van Gunung Leuser, op bezoek bij de Adats en de long houses van het Batakvolk, Samosir in het Toba kratermeer en de kleurrijke markt van Bukittinggi. Op Java de Borobudur bekijken, paleizen van de sultan in Jogjakarta en Solo, de Bromovulkaan en Prambanan-tempel. Op Bali via het Lovinastrand naar de botanische tuin in Bogor en tot slot als speelplek fungeren voor de makaken in Ubud. 44 foto's.
Rondreis Sumatra, Java & Bali praktisch

travelogue South India Tour Rondreis Zuid-India

Tempels, visnetten, regenwoud en bountystranden

verslag Rondreis Zuid-India met 27 foto's
In het zuiden van India leven de Dravidiërs, de donkerder gekleurde oorspronkelijke bewoners. In Madurai, Thanjavur, Trichy en Mamallapuram staan imposante tempels. Aan de kust wordt zout gewonnen, rijst en suikerriet verbouwd en gevist met netten. In de Backwaters bij Allepey leeft iedereen op en aan het water. In de bergen liggen regenwouden, theeplantages en wordt ananas, rubber en koffie verbouwd. 27 foto's.
Rondreis Zuid-India praktisch

travelogue City trip Rome Stedentrip Rome

Een hoofdstad vol cultuur

verslag Stedentrip Rome met 25 foto's
Rome is een stad vol cultuur, zoals het monument Vittorio Emanuele, de markten van Trajanus en het joodse getto, de Spaanse trappen, Circus Maximus, het Colosseum, het Foro Romano en natuurlijk het Vaticaan. Rustpunten zijn een wandeling langs de Tiber en een bezoek aan het park Villa Borghese. 25 foto's.
Stedentrip Rome praktisch

travelogue Jordan from north to south Jordanië van noord naar zuid

Talrijke ruïnes in ruige landschappen van zand en rotsen

verslag Jordanië van noord naar zuid met 24 foto's
Jerash heeft Romeinse ruïnes. Madaba een 6e eeuws mozaïek met de kaart van Palestina en de Nijldelta. Vanaf de berg Nebo zag Mozes het beloofde land. Via de Dode Zee naar Kerak, met een kruisvaarders­burcht. Vlakbij ligt het Dana natuurreservaat. Dan is er Petra, de verborgen stad die in kleurige rotsen is uitgehakt. In Wadi Rum per kameel langs rotsen en zandduinen. Tot slot kustplaats Aqaba. 24 foto's.
Jordanië van noord naar zuid praktisch

travelogue Tour of Kenya Rondreis Kenia

We mogen 's nachts de tent niet uit vanwege het wild

verslag Rondreis Kenia met 20 foto's
Als je even niet oplet grissen de bavianen het eten van tafel en 's nachts kun je maar beter in je tent blijven als je niet aangevallen wilt worden door een nijlpaard. Maar meestal kun je gewoon genieten van het wild in Kenia. Rondreis van Nairobi via Mount Kenya en de Samburu (die een demonstratie recht omhoog springen geven) naar Lake Nakuru, Lake Baringo, de Kerio vallei en Kisii. 20 foto's.
Rondreis Kenia praktisch

Natuurparken Madagaskar

Flora en fauna zijn gevarieerd en volstrekt uniek

verslag Natuurparken Madagaskar met 39 foto's
Op Madagaskar zijn flora en fauna grotendeels endemisch. Soorten cactussen en bomen als baobab's komen alleen op dit geïsoleerde eiland voor, evenals soorten gekko's en kameleons. En natuurlijk de halfapen: lemuren of maki's, waarvan er vele soorten leven. Het landschap varieert van regenwoud en bergachtig hoogland tot doornstruiken, mangrove en palmenstranden langs de kust. En dan zijn er nog de tsingy: bizarre formaties van geërodeerd kalksteen. 39 foto's.
Natuurparken Madagaskar praktisch

travelogue Exploring Syria Rondreis Syrië

De geschiedenis van het Midden-Oosten is alom zichtbaar

verslag Rondreis Syrië met 23 foto's
Het Midden-Oosten, op het kruispunt van oude handelswegen, kent een lange en bewogen geschiedenis, met de oudste beschavingen ter wereld, de bijbelse geschiedenis, de kruistochten, invloed van Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Arabieren. En van vrijwel alles zijn nog restanten zichtbaar in Syrië, zoals in Damascus, Krak des Chevaliers, Hama, het St. Simeon-klooster, Aleppo en Palmyra. 23 foto's.
Rondreis Syrië praktisch

travelogue Green Thailand Groen Thailand

Over rotsachtige paadjes glibberen we door de jungle

verslag Groen Thailand met 24 foto's
Het koninklijk paleis in Bangkok is een en al pracht en praal. Door de grachten vaar je langs houten huizen en de drijvende markt. In Ayuthaya en Chiang Mai staan resten van imposante tempels. Tijdens een jungletrekking glibber je langs afgronden, watervallen en bergdorpjes. Vlak bij de Bridge over de River Kwai varen karaoke shows. In Khao Sok National Park overnacht je in een drijvende bamboehut of in een boomhut. Op schiereiland Phuket kun je bijkomen. 24 foto's.
Groen Thailand praktisch

travelogue Touring Tunisia Rondreis Tunesië

Woestijn, rotsige bergen en diepe kloven

verslag Rondreis Tunesië met 21 foto's
Rotsige bergen, diepe kloven, woestijn en groene oases wisselen elkaar af in Tunesië. Daartussen liggen Bedoe´enendorpen, marktplaatsjes en oude graanschuren. Per kameel door de Sahara trekkend zie je fata morgana's. 's Nachts slapen in een tent of alleen onder een dek van sterren. 21 foto's.
Woestijn, rotsige bergen, diepe kloven praktisch

travelogue Touring Tanzania and Zanzibar Rondreis Tanzania en Zanzibar

Omdat hier leeuwen zijn zijn de kampregels aangescherpt

verslag Rondreis Tanzania en Zanzibar met 26 foto's
In de Serengeti is de nacht vol geluiden van leeuwen, zebra's, hyena's en apen. De meeste dieren in Ngorongoro komen de krater nooit uit. Als je in Mto Wa Mbu iets met iemand te bespreken hebt, doe je dat bij bananenbier. Een Masai dorp blijkt speciaal voor toeristen opgezet. Op Zanzibar groeien veel bekende specerijen. Ook kun je met bootjes op zoek naar dolfijnen. 26 foto's.
Rondreis Tanzania en Zanzibar praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen