Nieuwsbrief

Reisverslagen Joska Jalving

Joska Jalving schreef deze 2 reisverslagen:

travelogue Surprising Cuba Afwisselend Cuba

Pastelkleurige huizen en groene valleien

verslag Afwisselend Cuba met 36 foto's
Cuba biedt een goede afwisseling van natuur en cultuur. Per huurauto van Varadero via Havana naar de vallei van Vinales, die te paard wordt verkend. In Trinidad bedelt iedereen om zeep. Camagüey is een sfeervolle stad en in Bayamo is het leven goed: veel zon en bier. In de Sierra Maestra wordt koffie verbouwd en lopen overal kippen, varkens en geiten. Opvallend aan Santiago de Cuba is de kleurigheid van de huizen. Baracoa is een bijzonder stadje, in Caya Coco is het strand wit en het water turkoois. De landschappen zijn fraai, de wegen vaak belabberd en de achterbank zit meestal vol lifters, waaronder menig politieagent. Overnachten in een casa particular staat garant voor contact met de bevolking. 36 foto's.
Afwisselend Cuba praktisch

Foto's: Alexander Kikkert & Joska Jalving

travelogue Stave churches in South Norway Staafkerken in Zuid-Noorwegen

Middeleeuwse houten stavkirker in de mooiste landschappen

verslag Staafkerken in Zuid-Noorwegen met 33 foto's
Met de auto via Zweden naar Zuid-Noorwegen voor een rondreis langs staafkerken (stavkirker). Tussen 1100 en 1300 zijn in Noorwegen 1000 van deze typische houten kerken gebouwd. 28 bleven bewaard en negen daarvan worden bezocht tijdens een reis van Hamar door de ruige landschappen van Strynefjell, Geirangerfjord en Trollstigvei. Via Ålesund en de groene eilanden Giske, Godøya en Valderøya langs gletsjer Jostedalsbreen naar Bergen en over de Hardangervidda naar Oslo, waar in het Norsk Folkemuseum ook een staafkerk staat. 33 foto's.
Staafkerken in Zuid-Noorwegen praktisch

Foto's: Alexander Kikkert & Joska Jalving

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen