Nieuwsbrief

Reisverslagen Luk Carion

Luk Carion schreef deze 6 reisverslagen:

travelogue City trip Salzburg Stedentrip Salzburg

Barokgebouwen en een hooggelegen middeleeuwse burcht

verslag Stedentrip Salzburg met 20 foto's
Salzburg heeft een fraaie binnenstad die wordt gedomineerd door barokgebouwen en de hoog boven de stad gelegen middeleeuwse burcht Hohensalzburg. De binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De aan de oevers van de Salzach gelegen geboortestad van Mozart is (met 150.000 inwoners) niet groot maar heeft genoeg te bieden voor een bezoek van enkele dagen. 20 foto's.
Stedentrip Salzburg praktisch

travelogue Culture and Nature in Andalusia Cultuur en natuur in Andalusië

Witte dorpen liggen in een fraai berglandschap en een ongerepte natuur

verslag Cultuur en natuur in Andalusië met 20 foto's
Andalusië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van een maand. Het is dan ook een grote uitdaging om in een week de hoogtepunten te bekijken en een evenwicht vinden tussen cultuur en natuur. Vanuit twee uitvalsbases wordt het zuidwesten van de provincie verkend: Antequera (boven Malaga) en Montellano (onder Sevilla). Behalve Granada en Sevilla worden Ronda, El Torcal en een hele serie witte dorpen bezocht. 20 foto's.
Cultuur en natuur in Andalusië praktisch

travelogue La Gomera, the magical island La Gomera, het magische eiland

Meer dan 50 ravijnen doorklieven het groene eiland

verslag La Gomera, het magische eiland met 21 foto's
La Gomera is een oase van stilte met een prachtige natuur. Hier geen massatoerisme, geen hoogbouw. Wel kleine dorpjes met een gemoedelijke bevolking, pottenbakkers, vissers en bananenkwekers. Er zijn prachtige uitzichten op de oceaan, de terrassen langs de hellingen, het gebergte en de ravijnen die het doorklieven. In het centrum ligt een oud mistig regenwoud. La Gomera is een wandeleiland vol magie. 21 foto's.
Canarische eilanden, La Gomera praktisch

travelogue Athens, Delphi and Peloponnesos Athene, Delphi en de Peloponnesos

De goden uit de mythen waren hier nog rond

verslag Athene, Delphi en de Peloponnesos met 27 foto's
Een bezoek aan Athene met de akropolis, een tocht naar het Orakel van Delphi en dan via Korinthe naar Paralio Astros, om een deel van de Peloponnesos te verkennen: de cyclopenburcht van Mycene, het theater en Asklepieion van Epidaurus, de havenstad Nafplio en het autovrije Saronische eiland Hydra en tot slot de Tempel van Apollo Epikourios bij Bassae. 27 foto's.
Athene, Delphi en de Peloponnesos praktisch

travelogue Rome & Roma extra muros Rome & Roma extra muros

Pijnbomen en cypressen vormen een prachtig decor

verslag Rome & Roma extra muros met 28 foto's
Rome is niet alleen een interessante stad waar veel te zien is, het loont ook de moeite om eens buiten de muren op verkenning te gaan: ook daar liggen boeiende archeologische sites, vaak in een pastoraal landschap. In de heuvels van Tivoli en in Ostia antica komt de Romeinse tijd tot leven, net als op de Via Appia. In Cerveteri, met zijn Etruskische graven, ga je nog verder terug in de geschiedenis. 28 foto's.
Rome binnen en buiten de muren praktisch

travelogue Historic Sicily Historisch Sicilië

Een reis door vele eeuwen geschiedenis

verslag Historisch Sicilië met 27 foto's
Reizen op Sicilië is reizen door de geschiedenis. Er zijn talrijke Griekse theaters en tempels te zien. In Agrigento is zelfs een vallei vol tempels. Op een reusachtig altaar in Syracusa werden jaarlijks honderden stieren aan Zeus geofferd. Op de Etna woonde Zeus' zoon Hephaistos, de god van het vuur. Vanaf dezelfde vulkaan gooiden de cyclopen rotsblokken naar Odysseus. Ook vele andere veroveraars lieten hun sporen na, zoals de prachtige Romeinse mozaïeken in Villa Casale en de Normandische Dom in Monreale. En dan zijn er nog de vele schilderachtige steden en dorpen van meer recente datum, langs de kust en hoog in de bergen. 27 foto's.
Historisch Sicilië praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen