Nieuwsbrief

Reisverslagen Manja Ressler

Manja Ressler schreef deze 6 reisverslagen:

travelogue Nature & culture in Curaçao Natuur & cultuur op Curaçao

Bontgekleurde huizen en een al even uitbundige natuur

verslag Natuur & cultuur op Curaçao met 28 foto's
De kleurige huizen op Curaçao variëren van pas opgeknapte villa's tot koloniale ruïnes waar alcoholistische zwervers bivakkeren en kleine slavenhuisjes. Rond de St Annabaai herinneren oude forten aan de koloniale tijd. In Punda is de synagoge niet alleen een toeristische attractie. Langs de kust van Curaçao vind je zandstranden, koraalrif en ruige baaien. De meest voorkomende plant is de cactus. 28 foto's.
Natuur & cultuur op Curaçao praktisch

travelogue Lot - A forgotten department De Lot - het vergeten departement

Ruige kloven en middeleeuwse dorpjes

verslag De Lot - het vergeten departement met 7 foto's
De Lot wordt wel het vergeten departement genoemd. Slechts weinig toeristen bezoeken het gebied met de ruige kloven, wilde rivieren, middeleeuwse stadjes, pelgrims- oorden en kastelen. Er zijn prachtige wandelingen en autotochten te maken. 7 foto's.
De Lot - het vergeten departement praktisch

travelogue Hiking and biking in the Bükk Mountains Wandelen in het Bükkgebergte

Dichte beukenbossen, felgekleurde zangvogels, wegvluchtende eekhoorntjes en wilde orchideeën

verslag Wandelen in het Bükkgebergte met 11 foto's
Dichte beukenbossen waar eekhoorntjes wegschieten, bloeiende velden met orchideeën en wilde monnikskap, zangvogels tussen het groen en buizerds hoog in de lucht. Het Hongaarse Bükkgebergte is terecht beschermd natuurgebied. Wandelaars en fietsers komen hier volledig aan hun trekken. 11 foto's.
Wandelvakantie Bükkgebergte praktisch

Foto's: Piet de Geus

travelogue West and Central Turkey West- en Midden-Turkije

Moskeeën, kerken, synagogen en tempels

verslag West- en Midden-Turkije met 32 foto's
De grote variatie aan godshuizen in Klein-Azië weerspiegelt de geschiedenis van dit gebied op de grens tussen Oost en West: islamitische moskeeën, Byzantijnse kerken, joodse synagogen, Griekse en Romeinse tempels. Reis via Roemenië en Bulgarije langs Istanbul, Izmir, Efeze (Ephesus), Sardis en Ankara. En terug via Macedonië en Kroatië. 32 foto's.
West- en Midden-Turkije praktisch

Stedentrip New York II

Wandelen en fietsen in en rond Manhattan

verslag Stedentrip New York II met 33 foto's
In april staat New York in bloei. Een mooie tijd om over de High Line (ooit een verhoogde spoorweg maar nu een park), door Central Park en langs de Hudson te wandelen. Rond heel Manhattan ligt een 51 km lange groene fiets- en wandelroute: de Manhattan Waterfront Greenway, die je langs parken, terrasjes en talloze pieren voert. Rooseveldt Island en City Island met zijn houten huizen en haventjes zijn ook prima te befietsen. 33 foto's.
Stedenreis New York praktisch

travelogue City break New York Stedentrip New York

Najaar in New York: veel mooie dagen en felle herfstkleuren

verslag Stedentrip New York met 22 foto's
Lente en herfst zijn de mooiste seizoenen om New York te bezoeken: dan valt het meest op hoe groen grote delen van de stad zijn. Want New York is niet alleen een wereldstad met wolkenkrabbers, het is ook een stad waar ruimte is om te wandelen of te fietsen. Bijvoorbeeld door Riverside Park langs de Hudson, in Central Park en de Upper West Side in Manhattan en in een deel van Brooklyn. Ondertussen merk je hoe divers de bevolking is, al was het maar door het wisselende aanbod in de supermarkten. 22 foto's.
Stedentrip New York praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen