Nieuwsbrief

Reisverslagen Marianne Bekkering

Marianne Bekkering schreef deze 20 reisverslagen:

Fly-drive Bonaire

Zwemmen tussen koraal en bontgekleurde vissen

verslag Fly-drive Bonaire met 30 foto's
Bonaire is een paradijs voor duikers: vanaf het strand zwem je zo tussen het koraal en de mooiste vissen. Maar het kleine eiland (denk aan Texel) heeft meer te bieden. In het zuiden zoutpannen en mangrove. In het noorden plantage Karpata en rots­teke­nin­gen. En dan is er nog Washington Slagboom Nationaal Park, met bloeiende cactussen, hagedissen en met name rond de drinkplaatsen veel soorten vogels. 30 foto's.
Fly-drive Bonaire praktisch

travelogue Leeward Islands Bovenwindse Eilanden

Sint Maarten/Saint Martin, Sint Eustatius en Saba

verslag Bovenwindse Eilanden met 32 foto's
Op Statia kan vulkaan The Quill beklommen worden en op Saba Mount Scenery. De Bovenwindse Eilanden lenen zich goed voor een actieve vakantie. Er kan ook gesnorkeld worden tussen sponzen, vissen en schildpadden. Bij Pinel Island is zelfs een snorkeltrail uitgezet. En dan zijn er nog de restaurantjes van Grand Case, de stranden van Sint Maarten, de oude glorie van Oranjestad en de gezellige binnenhaven van Marigot. 32 foto's.
Bovenwindse Eilanden praktisch

Fly-drive Aruba

Kleurige vogels en de mooiste soorten vissen

verslag Fly-drive Aruba met 29 foto's
Oranjestad is een stuk toeristischer geworden. Aan de noordoostelijke kant van het Aruba, waar door de passaatwind golven op de ruige kust beuken, merk je dat amper. Daar ligt Arikok NP, met zijn grotten, rotsen en cactussen. En overal op Aruba zingen vogels en ritselen de leguanen en andere hagedissen. Aan de luwe kant van het eiland kun je goed snorkelen, tussen kleurige vissen, sponzen en zeeanemonen. 29 foto's.
Fly-drive Aruba praktisch

Fly-drive West-Canada

Van Vancouver Island naar de Rocky Mountains

verslag Fly-drive West-Canada met 43 foto's
Na een rondrit over het weelderig groene Vancouver Island dat zelfs regenwouden kent met de veerboot noordwaarts naar Prince Rubert bij de grens met Alaska. Via Smithers en Prince George naar de gletsjers, watervallen en bergmeren van Jasper en Banff in de Rocky Mountains. Tot slot een bezoek aan Drumheller, ooit een tropische vlakte vol dinosaurussen. 43 foto's.
Fly-drive West-Canada praktisch

travelogue Costa Rica's Varied Nature Costa Rica's afwisselende natuur

Het tropisch regenwoud loopt door tot op het strand

verslag Costa Rica's afwisselende natuur met 28 foto's
Rondreis door Costa Rica langs Corcovado aan de Atlantische kust, Torteguero aan de Caraïbische kust, de Irazú-vulkaan met zijn drie kraters, Ciudad Quesada, de Arenal-vulkaan, de Sarapiqui-rivier, de regenwouden van Monte Verde en Santa Elena. Tenslotte Manuel Antonio dat, hoewel prachtig, meer een park is dan wilde natuur. 28 foto's.
Costa Rica's afwisselende natuur praktisch

travelogue Tour Dominican Republic Rondreis Dominicaanse Republiek

Palmenstranden, tropisch regenwoud en bultrugwalvissen

verslag Rondreis Dominicaanse Republiek met 28 foto's
In de Dominicaanse Republiek valt er veel te verkennen, voor wie zich niet opsluit in de luxe resorts aan de kust: cowboys te paard met kuddes koeien, tropisch regenwoud, watervallen, mangrove, rijstvelden, fruitplantages, walvissen en dolfijnen. Rondreis langs Punta Cana, Miches, Jarabacoa, Cabarete, Las Galeras en La Samana. En natuurlijk zijn er ook volop palmenstranden. 28 foto's.
Rondreis Dominicaanse Republiek praktisch

Fietsvakantie Andalusië en Catalonië

Witte en bruine dorpen

verslag Fietsvakantie Andalusië en Catalonië met 41 foto's
Fietsen in twee totaal verschillende delen van Spanje. In het voorjaar in Andalusië, waar 8 eeuwen Moorse overheersing duidelijk terug is te zien in schitterende witte dorpen als Ronda, Setenil de las Bodegas, Olvera, Zahara de la Sierra en Grazalema. Hoogtepunt zijn de oogverblindende Moorse paleizen van het Alhambra in Granada. Tegen de herfst een fietstocht door Catalonië, waar de Moren nog geen eeuw bleven. In het achterland van Girona liggen op de heuveltoppen steenkleurige middeleeuwse dorpen met Romaanse poorten. Ook sfeervol maar ook heel anders. 41 foto's.
Fietsvakantie Andalusië en Catalonië praktisch

Lanzarote

Het meest vulkanische Canarische eiland

verslag Lanzarote met 48 foto's
Op Lanzarote hoef je de vulkanische oorsprong niet te zoeken, want die ligt aan het oppervlak. Het eiland is bedekt met kraters en lavastromen. De zee beukt op de zwarte lavarotsen, al zijn er ook rustige goudgele stranden. Tussen de vele tinten bruin, van geelbruin tot roodbruin, zie je af en toe een groenig waas, want veel groeit er niet. De huizen zijn er wit en laag, vanwege de strenge bouwvoorschriften die het eiland beschermen. 48 foto's.
Lanzarote praktisch

travelogue Tour Corsica Rondreis Corsica

Berg op, berg af, met steeds weer mooie panorama's

verslag Rondreis Corsica met 34 foto's
Rondreis over Corsica, waar langs de kust nog zo'n 70 Genuese torens staan. Boven steden als Calvi, Corte en het op witte kalkrotsen gelegen Bonifacio torent een citadel. Het landschap is overal imposant, met mooie kloven als Gorges de L’Asco en Gorges de la Restonica en de rode rotsformaties van de calanches. Langs de kust beukt de zee op rotsen en kliffen, in het binnenland slapen koeien op de weg. 34 foto's.
Rondreis Corsica praktisch

travelogue Varied Epiros Afwisselend Epirus

Natuur en cultuur in Centraal Griekenland

verslag Afwisselend Epirus met 26 foto's
Epirus is een streek in Centraal- en West-Griekenland die in het noorden grenst aan Albanië en Macedonië. Het is één van de mooiste en schaarst bewoonde delen van Griekenland, met hoge bergen, diepe valleien en - in het voorjaar wilde - rivieren waar mooie oude bruggen over zijn gebouwd. Volgens zeggen leven hier nog wolven, beren, lynxen en wilde zwijnen in de natuurgebieden. Er is - buiten de culturele hoogtepunten, zoals Delphi en de Meteora-kloosters - relatief weinig buitenlands toerisme, maar de Grieken gaan hier zelf wel graag op vakantie. 26 foto's.
Afwisselend Epirus praktisch

Fly-drive Peloponnesos

Een goede mix van cultuur en natuur

verslag Fly-drive Peloponnesos met 47 foto's
Náfplion, omringd door 3 forten, is een mooie basis om in Epidaurus en Mycene de oudheid te verkennen. Mistrás bloeide in de Byzantijnse tijd. Tot de bewoners naar de Mani vluchtten, waar ze hoge torens bouwden. Na het Taigetosgebergte komt de oudheid weer in zicht in Messene. En in Olympa en Nemea, waar spelen werden gehouden. In Arcadië liggen kerken en kloosters tegen de wanden van de groene Louisos­kloof. 47 foto's.
Fly-drive Peloponnesos praktisch

Fly-drive Zuid-Italië

Rondreis door Campania, Basilicata en Apulië

verslag Fly-drive Zuid-Italië met 43 foto's
Met de huurauto vanaf Napels afzakken naar de hak van de Italiaanse laars. Langs citroen- en olijfbomen, bergdorpen en vissersstadjes, kerken en havens, stadsmuren en amfitheaters, trulli-huisjes en grotwoningen. Hoogte­punten: Herculaneum, Campi Flegrei, Pompeï, Sorrento, de Amalfikust, Marina di Camerotta, Maratea, Matera, Martina Franca, Alberobello, Lecce, Gallipoli, Otranto en schiereiland Gargano. 43 foto's.
Fly-drive Zuid-Italië praktisch

travelogue Tour of central Italy Rondreis door Centraal-Italië

Golvende heuvels met op elke top een oud stadje

verslag Rondreis door Centraal-Italië met 36 foto's
In het golvende centrum van Italië, met akkers, wijngaarden, bossen en zonnebloemen, lijkt op elke heuveltop van Umbrië en Toscane een oud stadje te liggen, zoals MonteGridolfo, Urbino, Gubbio, Perugia, Assisi, Spoleto, Monteriggioni en Pienza. Langs de kust van Ligurië liggen vijf moeilijk bereikbare pastelkleurige dorpen tegen de steile rotsen: Cinque Terre. 36 foto's.
Rondreis door Centraal-Italië praktisch

travelogue Fly & drive Jamaica Rondreis Jamaica

Weelderige natuur, schitterende watervallen, mooie rivieren en een heerlijk klimaat

verslag Rondreis Jamaica met 27 foto's
Jamaica heeft een weelderige natuur met een uitbundige plantengroei zoals je alleen in de tropen tegenkomt. Planten die wij thuis in een pot hebben staan zijn hier grote bomen. Daartussen klateren rivieren waar je kunt raften op een bamboevlot. Er groeien suikerriet, bananen, koffie, cacao en veel soorten fruit. Tel daarbij de blauwe baaien en de witte stranden. Je hoeft alleen de stroom toeristen van de cruiseschepen te mijden om je hier prima te vermaken. Het lokale eten is bovendien erg lekker. Maar het roekeloze verkeer op de vaak slechte wegen vormt een groter gevaar dan de volgevreten krokodillen. 27 foto's.
Weelderige natuur praktisch

Zuid-Jordanië

Kleurrijk Petra, Wadi Rum en Aqaba

verslag Zuid-Jordanië met 27 foto's
Reis door het kleurrijke zuiden van Jordanië. In Petra, de oude hoofdstad van de Nabateeërs, zijn gebouwen uit rotsen met prachtige kleurschakeringen gehakt. In Wadi Rum, een vallei in de woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet, kleuren de rotsformaties van oranjerood tot groenachtig blauw. En in Aqaba zijn het de bloemen die kleur brengen, evenals het koraal en de vissen tijdens het snorkelen in de Rode Zee. 27 foto's.
Zuid-Jordanië praktisch

Rondreis Sri Lanka

Een mooie balans tussen natuur en cultuur

verslag Rondreis Sri Lanka met 43 foto's
In Anuradhapura leefden 500 monniken onder overhangende rotsen en op de bergtop van Mihintale begon de bekering tot het boeddhisme. Van historische waarde zijn ook de door lusthoven omgeven citadel Sigiriya, de grottempels van Dambulla en Aluvihare en de oude hoofdstad Kandy met de Tempel van de Tand en de Royal Botanic Gardens. Voor de jaartelling was men in Sri Lanka al ingenieus met waterwerken om o.a. rijst te verbouwen. Later kwamen daar de theevelden rond Nuwara Eliya en langs de treinroute naar Ella bij. Yala NP en het Sinharaja regenwoud bieden een rijke en gevarieerde natuur. Tot slot bijkomen op het Malediven-eilandje Thulhagiri. 43 foto's.
Rondreis Sri Lanka praktisch

De Hurtigruten

Met de postboot langs de kust van Noorwegen

verslag De Hurtigruten met 43 foto's
De Hurtigruten voert van Bergen langs de Noorse fjordenkust 2500 zeemijl noordwaarts tot Kirkenes aan de Russische grens en terug. Rond havens staan houten pakhuizen en rode vissershuizen op palen. Stokvis hangt te drogen aan rekken. Steile rotsen rijzen op uit zee en watervallen klateren omlaag. Zeearenden en Jan-Van-Genten zweven door de lucht. En de nacht verdwijnt, want de helft van de route ligt boven de poolcirkel. 43 foto's.
De Hurtigruten praktisch

travelogue Laid-back Suriname Relaxed Suriname

Houten huizen, rivieren, forten, oude plantages en jungle

verslag Relaxed Suriname met 29 foto's
In het centrum van Paramaribo staan oude witte houten huizen, Fort Zeelandia, het presidentiele werkpaleis en een palmentuin. Een boottocht over de Suriname- en de Commowijne-rivier voert langs Fort Nieuw Amsterdam en oude plantages. En dan met een vliegtuigje het binnenland in, naar Danpaati en andere dorpjes in het tropisch regenwoud rond de Boven-Surinamerivier. 29 foto's.
Relaxed Suriname praktisch

Weerzien met Suriname

Danpaati en Kabalebo in het Amazone-regenwoud

verslag Weerzien met Suriname met 25 foto's
Vanuit Paramaribo, met zijn oude houten huizen en de plantages in de omgeving, wordt koers gezet naar het zuiden. Diep in het regenwoud van de Amazone wordt op bescheiden schaal ecotoerisme ontwikkeld. Danpaati, een eilandje in de Boven-Suriname­rivier, is uitvalsbasis voor tochten per korjaal over de rivier en langs watervallen of te voet door de jungle. Vanuit eco-resort Kabalebo, in het onbewoonde West-Surinaamse binnenland, kun je ook de Misty Mountain beklimmen. 25 foto's.
Weerzien met Suriname praktisch

travelogue Bounty Island Tobago Bountyeiland Tobago

Palmenstranden en een uitbundig groen binnenland

verslag Bountyeiland Tobago met 17 foto's
Tobago is een klein eiland. Toch moet je de tijd nemen om het te verkennen, want de slingerende wegen over de steile hellingen van het groene binnenland zijn tamelijk slecht. Zo kun je wel rustig om je heen kijken. Tobaganen zetten hun auto gewoon midden op de weg stil voor een praatje, met als achtergrondmuziek het gekwetter van de vele vogels en het ruisen van de golven. 17 foto's.
Bountyeiland Tobago praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen