Nieuwsbrief

Reisverslagen Marianne Komen

Marianne Komen schreef deze 3 reisverslagen:

travelogue Touring Armenia Rondreis Armenië

Kerken en kloosters in de zuidelijke Kaukasus

verslag Rondreis Armenië met 52 foto's
Kerken en kloosters te over in Armenië. Van het Geghardklooster met een uit de rots gehouwen kerk tot het ommuurde Tatevklooster. Plus o.a. het Haghpat-, Sanahin-, Noravank-, Khor Virap- en het Sevanklooster aan het enorme Sevanmeer. Maar Armenië biedt meer: de 1e eeuwse Tempel van Garni, de karavanserai van Selim, de kloof bij Khndzoresk en Vayots Dzorm, de 6000 jaar oude cirkel van basaltblokken, ruige berglandschappen en hoofdstad Jerevan. 52 foto's.
Rondreis Armenië praktisch

travelogue Touring South Greenland Rondreis Zuid-Groenland

Fjorden met gletsjers en ronddobberende ijsbergen

verslag Rondreis Zuid-Groenland met 52 foto's
Alleen de kuststrook van Groenland steekt onder het poolijs uit. Soms ligt er zelfs groen grasland tussen de bergtoppen, maar wat domineert zijn gletsjers en fjorden vol ijsbergen. Aan de fjorden in het zuiden liggen dorpjes als Qaqortoq, Hvalsø, Igaliku, Narsaq, Narsarsuaq, Qassiarsuk en resten van neder­zettingen uit de tijd van de Vikingen. Het is een gebied om in alle rust te wandelen. Hoogtepunt is een boottocht langs de enorme ijsbergen in de Qooroq ijsfjord. 52 foto's.
Rondreis Zuid-Groenland praktisch

travelogue Touring Lithuanian Cities Rondreis Litouwen

Vilnius, Trakai, Kaunas en Siauliai

verslag Rondreis Litouwen met 33 foto's
Van Vilnius met zijn vele kerken en de 'republiek' Uzupis uitstapjes naar beeldenpark Europos Parkas en Trakai, een stadje met een kasteel op een eilandje in een meer. Dan naar Kaunas, een universiteitsstad met o.a. een Duivelsmuseum en veel mooie oude gebouwen. Vanuit Siauliai per fiets naar de Kruisberg met zijn duizenden kruisen en per trein naar het piepkleine dorpje Silenai. Terug in Vilnius een bezoek aan het deprimerende KGB-museum. 33 foto's.
Rondreis Litouwen praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen