Nieuwsbrief

Reisverslagen Mariet Arts

Mariet Arts schreef deze 7 reisverslagen:

travelogue Tour of Bavaria & city break Munich Rondreis Beieren & stedentrip München

Kerken, pleinen en natuurlijk bierhuizen en biertuinen

verslag Rondreis Beieren & stedentrip München met 35 foto's
Via de Loreley en het Mittelrheintal naar Hallertau, het grootste hopgebied ter wereld, uiteraard in Beieren. Beieren telt fraaie oude stadjes als Kelheim aan de Donau en Ansbach. München heeft een mooie Altstadt met kerken en pleinen. De Engelse tuin en slot Nymphenburg, met baroktuin, zijn groot. Maar echt bizar groot zijn de bierhuizen, zoals het Hofbräuhaus dat eerder een bierstad is. 35 foto's.
Rondreis Beieren & stedentrip München praktisch

travelogue City trip Madrid Stedentrip Madrid

De straten, bars en terrassen stromen 's avonds vol

verslag Stedentrip Madrid met 22 foto's
Madrid is een boeiende stad, met statige boulevards, prachtige pleinen, mooie en imposante gebouwen, volkswijken met kronkelige straatjes vol traditionele tavernes en typische winkeltjes, overdekte markten en natuurlijk het Prado. Maar pas als de hitte 's avonds laat verdwijnt komt Madrid echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol. 22 foto's.
Stedentrip Madrid praktisch

travelogue City trip Valencia Stedentrip Valencia II

Van oude stadspoorten en kerken tot futuristische musea

verslag Stedentrip Valencia II met 41 foto's
Valencia is een stad vol monumenten: van de kerken, torens en stadspoorten tot de arena, de overdekte markt en de botanische tuin. En al duizend jaar komt het wekelijkse watertribunaal bijeen. Maar Valencia is ook een levende stad met stadsstranden, een bruisend nachtleven en futuristische musea in de Stad van de Kunst en Wetenschappen. 41 foto's.
Stedentrip Valencia praktisch

travelogue From Hanko to Karesuando Van Hanko naar Karesuando

Blauw water, witte berken en lila bloemen

verslag Van Hanko naar Karesuando met 22 foto's
Langs de Finse Golf en via de talrijke Saimaa meren naar de Botnische Golf en bij de Zweedse grens de poolcirkel over. In de zomer een tocht door een uitbundige natuur: blauwe meren, lila bloemenvelden, witte berken en visrijke rivieren. En boven de poolcirkel ook paddestoelen, korstmossen en rendieren. 22 foto's.
Van Hanko naar Karesuando praktisch

travelogue From Riksgränsen to Oslo Van Riksgränsen naar Oslo

Fjorden en houten vissershutten op palen

verslag Van Riksgränsen naar Oslo met 40 foto's
Van Riksgränsen in Lapland afdalend naar Oslo passeer je talloze fjorden, geflankeerd door houten huizen die soms op palen in het water staan. Rivieren storten hun water met oorverdovend lawaai via watervallen in zee, hoge bruggen overspannen de zeeëngten, kabeljauw hangt op stellages te drogen tot stokvis en de verkeersborden waarschuwen voor elanden en rendieren. 40 foto's.
Van Riksgränsen naar Oslo praktisch

travelogue From Götenborg to Riksgränsen Van Götenborg naar Riksgränsen

Nog voor de sneeuw verdwenen is staat alles in bloei

verslag Van Götenborg naar Riksgränsen met 45 foto's
Van Götenborg in het zuiden van Zweden naar Riksgränsen in Lapland, langs de Oostzeekust, klaterende rivieren, diepblauwe meren en uitgestrekte bossen naar de rendieren en de steeds lager blijvende boompjes van het ruige poollandschap. Overal tussen de typische houten huisjes bloeien bloemen en planten uitbundig in de korte zomer. 45 foto's.
Van Götenborg naar Riksgränsen praktisch

travelogue From Karesuando to Göteborg Van Karesuando naar Göteborg

De wolken weerspiegelen in de talloze meren

verslag Van Karesuando naar Göteborg met 22 foto's
In Zweeds Lapland zwaaien chauffeurs naar elkaar. Het kan een uur duren voordat je weer een auto ziet tussen de moerassen, toendra's en met keien bezaaide bossen. Houten huizen zijn er in alle soorten: van oude palenhuizen tot kerken en heuse kastelen. Overal klateren rivieren en weerspiegelen talloze meren de wolken. 22 foto's.
Van Karesuando naar Göteborg praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen