Nieuwsbrief

Reisverslagen Peter van Boheemen

Peter van Boheemen schreef deze 8 reisverslagen:

travelogue Touring Colombia Rondreis Colombia

Koloniale witte stadjes in een groen berglandschap

verslag Rondreis Colombia met 43 foto's
Van Bogotá naar de Tatacoawoestijn, met cactussen, grillige rotsen en prehistorische vondsten. Santuario de Las Lajas in Ipiales is op een brug gebouwd. Via Popayán en Cali naar Salento en Valle de Cocora. Via Medellín naar Villa de Leyva, met archeologisch park Monquirá. In San Gil buitensporten, dan via Barichara en Bucaramanca naar Santa Marta in Tayrona NP, met regenwoud, baaien en stranden. Tot slot Cartegena met stadsmuur en forten. 43 foto's.
Rondreis Colombia praktisch

travelogue Jungle Trek to Ciudad Perdida Jungletocht naar Ciudad Perdida

Vijfdaagse trekking naar de verloren stad Teyuna

verslag Jungletocht naar Ciudad Perdida met 24 foto's
Diep in het gebergte Sierra Nevada de Santa Marta in het noorden van Colombia, ligt op zo'n 1200m hoogte de precolombiaanse stad die de indianen Teyuna noemen. De Spaanse naam is Ciudad Perdida, de Verborgen Stad. Vanuit El Mamey is het 5 dagen klimmen en dalen door de groene jungle en talloze malen de Baritara-rivier doorwaden om de 44km te overbruggen naar de 1200 stenen treden die leiden naar de vanaf circa 800 aangelegde ronde terrassen, waar tot de Spaanse verovering een paar duizend Tairona-indianen woonden. 24 foto's.
Wandeltocht naar Ciudad Perdida praktisch

travelogue Traveling Egypt Rondreis Egypte

Van de Nijl tot de Sinaï

verslag Rondreis Egypte met 24 foto's
Een reis langs Aswan en omgeving, waar duizenden jaren oude tempels werden verplaatst voor de aanleg van de dam, evenals in Aboe Simbel, een tocht over de Nijl per feloeka, een bezoek aan de koningsgraven in Luxor, snorkelen tussen vissen in de Rode Zee en een kamelentocht langs bijbelse plaatsen en oasen de Sinaïwoestijn. 24 foto's.
Van de Nijl tot de Sinaï praktisch

travelogue Backpacking in Guatemala Backpacken Guatemala

De charme van vulkanen, meren en koloniale stadjes

verslag Backpacken Guatemala met 30 foto's
Vanaf de San Pedro-vulkaan heb je een fraai uitzicht op het Atitlàn-meer, waaraan stadjes als Panajachel en San Pedro liggen. Antigua heeft koloniale huizen, kerken en een klooster met gevels in pastel­tinten. In de krater van de Pacaya licht de lava fel op in het donker. Rond Livingston liggen watervallen en witte stranden. De Maya-ruïnes van Tikal steken boven de jungle uit en ook die van Copàn in Honduras zijn een bezoek waard. 30 foto's.
Rondreis Guatemala praktisch

travelogue Motorcycle trip in Lithuania Motorreis door Litouwen

Talrijke kerken en een heuvel vol met kruisen

verslag Motorreis door Litouwen met 30 foto's
Op de motor naar de Baltische staat Litouwen en daar door een golvend landschap langs Trakai, waar op een eiland in het Gatvémeer een groot kasteel staat, hoofdstad Vilnius, waar in het centrum alleen al zo'n 30 kerken staan met overdadige interieurs, imposante koepels en prachtige fresco's, een heuvel bij Siauliai die helemaal vol staat met kruisen en Klaipeda, met een klokken- en een smeedijzermuseum. 30 foto's.
Litouwen op de motor praktisch

Motorreis door Zuidwest-Zweden

Glooiend boerenland, bossen, meren en rotskust

verslag Motorreis door Zuidwest-Zweden met 15 foto's
In Zweden zijn mooie bosrijke routes te rijden langs meren en een rotsachtige kust. Overal staan roodbruine houten huizen. In de stadjes vind je kastelen, kerken, kloosters en Villa Kakelbont-huizen. Soms stuit je op een pittoresk haventje. Veel campings liggen aan het water. 15 foto's.
Motorreis door Zuidwest-Zweden praktisch

travelogue Kilimanjaro Trekking Kilimanjaro Trekking Marangu-route

De besneeuwde top kijkt je steeds uitdagender aan

verslag Kilimanjaro Trekking Marangu-route met 23 foto's
Via de Marangu-route, het lichtste en meest belopen traject (ook wel Coca-Cola route genoemd), naar de top van de Kilimanjaro. Door tropisch regenwoud naar de Mandarahut, door een Jurrassic Parc landschap naar de Horombohut, door een desolate alpine woestijn verder omhoog naar de Kibohut en vanaf Gilman's Point over de kraterrand naar de ijskap van de 5895 meter hoge Uhuru Peak. 23 foto's.
Wandelvakantie Kilimanjaro Trekking Marangu-route praktisch

travelogue Motorbike trip South Africa Motorreis door Zuid-Afrika

Van Kaapstad naar het Krugerpark en terug

verslag Motorreis door Zuid-Afrika met 50 foto's
Per motor van Kaapstad via Oudtshoorn, Graaff-Reinet, Drakensbergen en Blyde River Canyon naar het Krugerpark, waar de leeuwen zich niks aantrekken van de verkeersdrukte die ontstaat nadat ze zijn ontdekt. De route terug volgt meer de Indische Oceaan: kanoën tussen nijlpaarden op het St. Luciameer, via Port Elizabeth naar de prachtige kustwegen van de Tuinroute en langs L'Agulhas en de pinguïns van Boulders Beach naar Kaap de Goede Hoop. 50 foto's.
Motorreis door Zuid-Afrika praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen