Nieuwsbrief

Reisverslagen Pieter Parmentier

Pieter Parmentier schreef deze 7 reisverslagen:

travelogue Bicycle vacation Chile Fietsvakantie Chili

Tussen besneeuwde Andestoppen en de Stille Oceaan

verslag Fietsvakantie Chili met 31 foto's
Per fiets en bus in vier weken door Midden-Chili: tussen de besneeuwde Anderstoppen en de Stille Oceaan langs vulkanen, lavavelden, wijngaarden en diepblauwe meren van Santiago de Chile via Santa Cruz, Curico, Chillán, Buchupureo, Los Angeles, Rio Bio Bio, Cunco en Puerto Fuy naar Valdivia. Een drankje is soms moeilijk te krijgen en het onderdak is vaak gammel maar de mensen zijn uiterst vriendelijk. 31 foto's.
Fietsvakantie Chili praktisch

travelogue Bicycle tour Costa Rica Fietsvakantie Costa Rica

Van oceaan naar oceaan door een kamerplantenland

verslag Fietsvakantie Costa Rica met 30 foto's
Fietsen door Costa Rica, van de Caribische naar de Pacifische kust via landschappen met honderden soorten planten en dieren; over vulkaanhellingen, door regenwouden vol enorme kamerplanten, langs mangrovebossen en palmenstranden. Door dorpen en stadjes met een vriendelijke bevolking, restaurantjes en hotelletjes in alle soorten. Elke dag een ander klimaat: warm maar niet te droog. 30 foto's.
Fietsen van oceaan naar oceaan praktisch

Stedentrip Granada II

Stad met historie aan de voet van de Sierra Nevada

verslag Stedentrip Granada II met 19 foto's
Aan de voet van de Sierra Nevada ligt Granada, een stad met terrasjes, pleintjes, trapstraatjes en mooie vergezichten. Op een heuvel ligt de oude Moorse wijk Albaicín, op een andere heuvel Alhambra en Generalife, met daarachter de bijna altijd witte bergtoppen. Een van die toppen is de Pico Veleta (3396 m), die per fiets bereikbaar is: na 50 km onafgebroken klimmen over de hoogst­gelegen weg van Europa. 19 foto's.
Stedenreis Granada praktisch

travelogue Bicycle vacation Transpirinaika Fietsvakantie Transpirinaika

Dwars door de Pyreneeën van kust naar kust

verslag Fietsvakantie Transpirinaika met 17 foto's
Dwars door de Franse en Spaanse Pyreneeën van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan: 900 km, 14.500 hoogtemeters en 30 cols. In de bakkende zon en door onweer en hagel over vaak erbarmelijke wegen langs kloven, machtige massieven, bruisende rivieren en ruisende stroompjes, bossen, bergweiden en mooie stadjes. Zelfs in juli kom je soms de hele dag niemand tegen. 17 foto's.
Fietsvakantie Pyreneëen praktisch

travelogue Bicycle vacation Kyrgyzstan Fietsvakantie Kirgizië

Hemelse Bergen, zilveren rivierenen groene weiden

verslag Fietsvakantie Kirgizië met 22 foto's
Fietsexpeditie naar Tien Shan ofwel de Hemelse Bergen in Kirgizië. Over de slechtste wegen ter wereld door de mooiste landschappen. Klimmen en dalen met uitzicht op witte toppen van 6.000 en 7.000 meter, groene dalen bespikkeld met yurts en kuddes paarden en doorsneden door glinsterende zilveren rivieren. Slapen in tentjes, je wassen en de was doen in de rivier en je behoeften in een gat in de grond. Noem het gerust een avontuurlijke fietsreis. 22 foto's.
Fietsvakantie Kirgizië praktisch

travelogue A mountain-bike expedition to Machu Picchu MTB-expeditie naar Machu Picchu

Hangend in een bakje de bovenloop van de Amazone over

verslag MTB-expeditie naar Machu Picchu met 15 foto's
Naast de bekende Inca Trail is er ook een MTB-route van Ollantaytambo naar Machu Picchu. Toch? Klimmen over eindeloze haarspelden tot 4300 m, vlak onder de witte top Nevado Verónica, 80 km dalen naar een oude Inca-seinpost en door dalen naar Santa Teresa. Via gammele hangbruggen en hangend in een bakje over rivieren en dan is het nog maar een stukje over een oud treinspoor... tot de politie vraagt waar we heen denken te gaan. 15 foto's.
Fietsvakantie Peru praktisch

travelogue Bicycling on the Friendship Highway Fietsen over de Friendship Highway

Over passen van 5000 meter van Lhasa naar Kathmandu

verslag Fietsen over de Friendship Highway met 21 foto's
De Friendship Highway is ten zuiden van Lhasa nog geasfalteerd, maar dat verandert snel als hij over 5000 meter hoge passen door de Himalaya kronkelt. Gedurende de 1100 km naar Kathmandu in Nepal is hij regelmatig niet eens herkenbaar als weg. Hoog tussen de bergen kun je schelpen zoeken op een oude zeebodem. Fietsen door Tibet is in meerdere opzichten extreem. 21 foto's.
Fietsvakantie Tibet praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen