Nieuwsbrief

Reisverslagen Ronald Wilfred Jansen

Ronald Wilfred Jansen schreef deze 12 reisverslagen:

Zuidwest Bulgarije

Natuurfotografievakantie in de zuidelijke Strumavallei

verslag Zuidwest Bulgarije met 27 foto's
In een verre uithoek van Bulgarije ligt de Struma­vallei, ingeklemd tussen het Piringebergte, de republiek Macedonië en Grieks-Macedonië. Veel bewoners trekken weg omdat er geen werk is. Voor de natuur is die geïsoleerde ligging een zegen. Het landschap is amper aangetast en er leven met name veel zeldzame reptielen en amfibieën. Cultuur vind je in het stadje Melnik en in enkele kloosters. Maar wat overheerst is de rust. 27 foto's.
Zuidwest Bulgarije praktisch

Wolven in de sneeuw

Fotosafari in wit Wit-Rusland

verslag Wolven in de sneeuw met 26 foto's
Dunbevolkt Wit-Rusland met zijn dorpjes van houten huizen kent een grote biodiversiteit, met bossen, moerassen, venen, meren en rivieren. Berezinsky Biosphere Reserve ligt op de overgang van naald- naar loofwoud en is niet alleen rijk aan vogelsoorten maar ook aan zoogdieren als de bever, wisent, bruine beer, wolf en lynx. Het Woud van Bialowieza is een ongerept oerbos. Hoogtepunt zijn de wolven in Krasny Bor. 26 foto's.
Fotosafari Wit-Rusland praktisch

Fotosafari Egypte

Het vroege ochtendlicht strijkt zacht langs de imposante zuilen

verslag Fotosafari Egypte met 13 foto's
Egypte is met zijn enorme culturele rijkdom erg fotogeniek. Maar in het interessante Egyptisch museum in Caïro mag je niet fotograferen. In de graven in het Dal der Koningen bij Luxor mag je de duizenden jaren oude wandschilderingen niet fotograferen. Bij de piramides van Gizeh staan bussen en een lelijk museum in de weg. En de grootste uitdaging is er toch al af, nu ze niet meer witgepleisterd in de felle zon staan te schitteren. En dan nog ben je vooral aangewezen op de periode net na zonsopkomst, als het licht nog zacht is. Bovendien vermijd je zo de drukte. Gelukkig blijft er genoeg over om vast te leggen. En dan eindigt de dag ook nog met een zonsondergang natuurlijk. 13 foto's.
Fotosafari Egypte praktisch

Afwisselende natuur in de Rhônedelta

Moeras, zoutmeren, beken en steppen in de Camargue

verslag Afwisselende natuur in de Rhônedelta met 20 foto's
De Camargue, de delta die tussen twee takken van de Rhône ligt, is een afwisselend moerassig natuurgebied met veel meren en lagunen. In deze Rhônedelta wordt zout gewonnen en rijst en wijn verbouwd. In het zoute water eten flamingo's de kreeftjes waaraan ze hun roze kleur danken. Nog steeds voeden witte paarden en zwarte stieren zich met zeekraal die op de zout­vlakten groeit, al zijn de kudden niet meer zo wild als vroeger. 20 foto's.
Afwisselende natuur in de Rhônedelta praktisch

Rondreis Israël

De historie is zichtbaar, soms laag na laag

verslag Rondreis Israël met 32 foto's
Aan de Dode Zee ligt de citadel Massada op een hoge rots en in de rotsen van oase Ein Gedi zijn resten van Romeinse aquaducten te zien. Jeruzalem is een en al historie: van de Olijfberg tot de Tempelberg en Yad Vashem. In Bethlehem is het dringen geblazen. Rond het Meer van Galilia valt behalve van opgravingen ook van de natuur te genieten. Ook aan de Middellandse Zeekust is de historie zichtbaar: van kruisvaarders­burcht tot Romeins theater en hippodroom. 32 foto's.
Rondreis Israël praktisch

Het magische oerlandschap

Fly-drive langs de zuidwestkust van IJsland

verslag Het magische oerlandschap met 26 foto's
Net buiten Keflavik sta je op Reykjanes al tussen de pruttelende modder­poelen. Om de hoek liggen de geisers Gullfoss en Geysir en de water­vallen in Þingvellir. Nog meer watervallen vind je o.a. in Þjórsárdalur en Skaftafell. Rond Mýrdal wachten vulkanen onder gletsjers op de volgende eruptie. Gletsjer­meer Jökulsärlón vormde met zijn drijvende ijsschotsen het decor van menig film. Voor het oerlandschap moet je op IJsland zijn. 26 foto's.
Rondreis Zuidwest-IJsland praktisch

Rondreis IJsland per bus

De krachten die de aarde vorm gaven zijn nog werkzaam

verslag Rondreis IJsland per bus met 24 foto's
Met de bus over de rondweg Hringvegur langs de hoogtepunten van IJsland: watervallen, geisers, thermische bronnen, watervallen, lavavelden, gletsjers, vulkanen, basaltzuilen, zwavelbronnen, kraters, kokende modderpoelen. Nergens vind je zo'n grote verscheidenheid aan vulkanische verschijnselen als op IJsland, waar de krachten die de aarde vorm gaven nog volop werkzaam zijn. 24 foto's.
Rondreis IJsland per bus praktisch

travelogue Photo Safari Kenya Fotosafari Kenia

Op de savanne zijn de dieren makkelijk te fotograferen

verslag Fotosafari Kenia met 16 foto's
Kenia is een ideale bestemming voor een fotosafari: in de open savanne zijn de dieren goed te zien. Regenwoud kent afwisselend Kenia overigens ook: op de hellingen van Mount Kenya en in het Shimba Hills Reserve. Daarnaast zijn er ananas-, thee- en koffieplantages, palmenstranden en zoutmeren. Hoogtepunt is Masai Mara National Park, het mooiste landschapspark van Kenia, met veel wild en de omwalde nederzettingen van de Masai. De mooiste foto's maak je in het warme ochtend- en avondlicht. 16 foto's.
Fotosafari Kenia praktisch

De zwartste bladzijde

Reis langs voormalige concentratiekampen in Polen

verslag De zwartste bladzijde met 13 foto's
Het is geen reis die je voor je plezier maakt en het is psychisch nogal belastend: een bezoek aan de voormalige concentratiekampen Auschwitz, Birkenau, Majdanek en Sobibor in zuidoost Polen, waar de de Duitse nazi's hun massamoorden op miljoenen pleegden. Verspreid over het Poolse platteland liggen nog sporen van de zwartste bladzijde uit de geschiedenis: hekken, wachttorens, barakken en crematoria. 13 foto's.
Concentratiekampen in Polen praktisch

De uiterste grens

Een natuurpark vol fotohutten in de Roemeense Donaudelta

verslag De uiterste grens met 25 foto's
De enorme Donaudelta, als biosfeerreservaat werelderfgoed, herbergt onder meer 300 soorten vogels. Uit Europa, Azië en Afrika komen ze er nestelen. De verste uithoek van Roemenië, pal aan de grens met Oekraïne, vormde onder het communisme een goelag waar opposanten verdwenen. Tegenwoordig is dit gebied bij de monding van de Donau in de Zwarte Zee een natuurpark met meren, bossen en moerassen. 25 foto's.
Natuurvakantie Donaudelta praktisch

travelogue Tour of West Anatolia Rondreis West-Anatolië

Klassieke hoogtepunten in West-Turkije

verslag Rondreis West-Anatolië met 17 foto's
Reis door West-Turkije: Istanbul, de loopgraven van Çanakkale, het antieke Troje, de Akropolis en het Asklepieion van Pergamon, Selçuk en de Artemis-tempel van Ephese, het stadion van Afrodisias, de witte kalksteenterrassen van Pamukkale, Egirdir en de dansende derwisjen in Konya, de grillige tufsteenformaties van Cappadocië en hoofdstad Ankara. 17 foto's.
Rondreis West-Turkije praktisch

Busrondreis zuidwestelijke VS

4.000 km door imposante landschappen

verslag Busrondreis zuidwestelijke VS met 30 foto's
Een busreis van 4.000 km door Arizona, Colorado, Nebraska, South Dakota, Utah en Wyoming geeft een vluchtige indruk van de landschappen in het zuidwesten van de VS: de grillige Grand Canyon, de zandstenen bogen in Arches National Park, prairies in Mesa Verde, rood zandsteen in The Garden of Gods, besneeuwde toppen in Estes Park, enorme uitgehakte beelden in de Black Hills, warm­water­bronnen in Yellowstone en Grand Teton. 30 foto's.
Busrondreis zuidwestelijke VS praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen