Nieuwsbrief

Reisverslagen Simone Haller

Simone Haller schreef deze 4 reisverslagen:

travelogue Tour Gansu, Sichuan, Yunnan Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan

Rond de dorpen staan tenten en yaks van de nomaden

verslag Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan met 37 foto's
Op 2000 tot 3800 meter hoogte door de bergen van Gansu, Sichuan en Yunnan reizend valt op hoe Tibetaans dit deel van China nog is. Ook leven er volken als de Naxi en Bai. En overal staan tenten van de nomaden die met hun kudden yaks door het hoogland zwerven. Naast boeddhistische tempels, kloosters en pagodes zijn er ook moskeeën, die er erg Chinees uitzien. 37 foto's.
Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan praktisch

Natuur en cultuur in Ethiopië

Nationale parken, 14e eeuwse kloosters en rotskerken

verslag Natuur en cultuur in Ethiopië met 49 foto's
Rondreis langs het Tanameer, waar 14e eeuwse kloosters op groene eilanden liggen, de watervallen van de Blauwe Nijl bij Tis Abbay en koningsstad Gondar, tevens uitvalsbasis voor de Simien Mountains. De Falasja's wonen niet meer in hun dorpen maar wachten op 'locatie 18' op emigratie. In Lalibella zijn kerken in de rotsen uitgehouwen. Volop natuur en wild is er in Awash National Park en rond het Awassa­meer, Shala­meer en Ambiata­meer. Begin- en eindpunt is Addis Ababa. 49 foto's.
Natuur en cultuur in Ethiopië praktisch

travelogue Tour Madagascar Rondreis Madagaskar

Per pirogue, pousse-pousse en zeboekar door baobabland

verslag Rondreis Madagaskar met 37 foto's
Over gebaande paden reizen is er niet bij; de wegen in Madagaskar zijn belabberd. Maar als je per pirogue over de Triribihina naar het kalksteengebergte Tsingy vaart, zal dat je een zorg zijn. En stromend water mis je niet als je je onder een waterval kunt douchen. De straatarme bevolking is vriendelijk en de natuur uniek, met planten en dieren die nergens anders voorkomen. 37 foto's.
Rondreis Madagaskar praktisch

Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

5.000 kilometer langs wildparken en cultuur

verslag Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho met 43 foto's
Van Johannesburg via Graskop over de Panoramaroute door de Drakensbergen naar Olifantskamp en kamp Berg en Dal in het Krugerpark voor de nodige safari's. Na een bezoek aan Tembe Elephant Park in Swaziland naar het Saint Luciameer en iSimangaliso Wetland. Terug naar de Drakensbergen en door de sneeuw over een smokkelaarspad naar de rotstekeningen in Lesotho. Via de Wild Coast, Addo Elephant Park en een kunstenaarsdorp in de Karoo terug naar Johannesburg. 43 foto's.
Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen