Nieuwsbrief

Reisverslagen Ton Spil & Antoinette Geerts

Ton Spil & Antoinette Geerts schreven deze 7 reisverslagen:

La Ruta Maya op de fiets

De grenzen van Belize, Guatemala en Mexico

verslag La Ruta Maya op de fiets met 17 foto's
Fietsen langs de ruïnes van Maya tempels in het grensgebied van Belize, Guatemala en Mexico is vaak afzien vanwege de slechte wegen. En veilig is het ook niet altijd. Maar er is wel veel te zien: paalwoningen, in het verleden levende Mennonieten, kleurrijke markten en een overweldigende natuur. 17 foto's.
Fietsvakantie La Ruta Maya praktisch

Yunnan, Zuid-China

Zhongguo, het rijk van het midden

verslag Yunnan, Zuid-China met 25 foto's
Yunnan grenst aan Myanmar, Laos en Vietnam. Er leven veel minderheden. Het karstgebergte rond Yangshuo leent zich voor een fietstocht. Vlakbij Kunming, de stad van de eeuwige lente, is een tempel met zo'n 500 boeddha-beelden. Tussen jungle en rijstvelden ligt Xishuangbanna, omringd door Dai-dorpjes. In Menghun is een kleurrijke markt. 25 foto's.
Zhongguo, rijk van het midden praktisch

Kamperen in Denemarken

Overnatning in de natuur van Denemarken

verslag Kamperen in Denemarken met 14 foto's
Verspreid door heel Denemarken liggen in de vrije natuur vele honderden eenvoudige kampeerplaatsen, waar je kunt genieten van het omringende landschap: uitgestrekte bossen, heidevelden en meren. Een aparte ervaring zijn de Deense stranden, waarop iedereen zijn auto langs de vloedlijn parkeert. Er staan zelfs verkeersborden in het zand. Voor de kleintjes is Legoland het pretpark. 14 foto's.
Kamperen in Denemarken praktisch

Fietsvakantie Ierland

Fietstocht door de Burren en Galway

verslag Fietsvakantie Ierland met 13 foto's
In Ierland kan het je zomaar gebeuren dat je je tent op mag zetten binnen de muren van een kasteelruïne op een heuveltop, aan de rand van een meer met uitzicht op een pijnbomen-eiland of gewoon op het land van een boer. De gastvrije bevolking leeft temidden van een ruige natuur met kliffen, valleien en veenlandschappen. Verspreid in het landschap liggen herinneringen aan een rijker verleden: oude, vaak vervallen kastelen, kerken en abdijen. Door de Burren en Galway fietsend passeer je ook boerderijen uit de steentijd of een hoog Keltisch kruis. 13 foto's.
Fietsvakantie Burren en Galway praktisch

Fietsvakantie Malawi

Het warme hart van Afrika

verslag Fietsvakantie Malawi met 15 foto's
Fietsvakantie in Malawi is ploeteren in het zand en met trucks meeliften, gastvij onthaald worden, douchen onder een bak water, maïspap eten en maïsbier drinken, kamperen bij een tabaksboer met 4 vrouwen, 's nacht oppassen dat de Nijlpaarden je tent niet pletten en genieten van een prachtige natuur. 15 foto's.
Fietsvakantie Malawi praktisch

Nieuw-Zeeland en Hawaï

Fietsen in het voetspoor van Captain Cook

verslag Nieuw-Zeeland en Hawaï met 18 foto's
Een fietstocht door de bergachtige natuurparken van Nieuw-Zeeland, waar Maori's Cook voor een buitenaards wezen aanzagen. Ook nu nog is de bevolking gastvrij. Aan de andere kant van de Stille Zuidzee wordt op Hawaļ een vulkaan beklommen. Hier ontmoette Cook tot zijn verwondering ook Polynesiërs. 18 foto's.
Nieuw-Zeeland en Hawaï praktisch

Fietsvakantie Zimbabwe

Rond de tent rommelen leeuwen met onze blikjes

verslag Fietsvakantie Zimbabwe met 15 foto's
Fietsen en kamperen in de natuurparken van Zimbabwe levert ervaringen op die je niet snel vergeet. Leeuwen, olifanten en bavianen komen op bezoek. Nijlpaarden duiken vlak achter je op. Vervolgens met de vrachtboot over het Karibameer en de Victoria-watervallen bekijken plus een paar dagen Zambia. 15 foto's.
Fietsvakantie Zimbabwe praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen