Nieuwsbrief

Reisverslagen Willem & Christiane Mosselmans-De Coster

Willem & Christiane Mosselmans-De Coster schreven deze 4 reisverslagen:

travelogue Exploring Faerøer Rondreis Faerøer

Houten huisjes met daken van gras aan ruige fjorden

verslag Rondreis Faerøer met 24 foto's
De Faerøer-eilanden (schapeneilanden) worden weinig bezocht, maar zijn een prima tussenstop voor wie per ferry van Denemarken naar IJsland reist. Naast schapen vind je langs de fjorden dorpjes met houten huizen, soms nog met daken van gras. Het bergachtige groene landschap is imposant en eindigt vaak in steile kliffen langs zee, waarop talrijke vogelkolonies onbedreigd broeden. 24 foto's.
Rondreis Faerøer praktisch

travelogue Touring Iceland II Rondreis IJsland: noordkust

Langs de noordkust van Reykjavik naar Seydisfjordur

verslag Rondreis IJsland: noordkust met 52 foto's
IJsland is dunbevolkt en de noordkust nog het meest. Echte bomen groeien er niet, hooguit gras, mos en wat struikjes. En met schapen, vogels en zeehonden heb je de dieren ook wel gehad. Maar spectaculaire landschappen heeft het verlaten noorden van IJsland des te meer, met fjorden, meren, rivieren en watervallen, besneeuwde toppen en grillige rotsformaties. Zwavelgeur en stoom wijzen je de lavavelden met modderpotten en fumarolen. 52 foto's.
Vakantie noordkust IJsland praktisch

travelogue Touring Iceland I Rondreis IJsland: zuidkust

Langs de zuidkust van Seydisfjordur naar Reykjavik

verslag Rondreis IJsland: zuidkust met 52 foto's
Langs de zuidkust van IJsland rij je van het ene ruige landschap naar het andere: grillige fjorden, besneeuwde bergtoppen, gletsjers, meren met brokken ijs, kloven met bruisende rivieren, steile kliffen en rotsen vol broedende zeevogels, pseudo-kraters, mosgroene lavavelden, basaltrotsen waaraan oude sages kleven, spuitende geisers, pruttelende modderpotten en stoomgaten. En watervallen, heel veel klaterende watervallen. 52 foto's.
Vakantie zuidkust IJsland praktisch

Naar de Noordkaap

Langs Finse meren en Noorse fjorden

verslag Naar de Noordkaap met 58 foto's
Langs de Finse meren naar de Noordkaap en via de Noorse fjorden terug. Boven de poolcirkel lopen rendieren over de weg en zijn de huizen en kerken vaak van hout. Haast hoef je niet te maken, want in de zomer gaat de zon toch niet onder. In Lapland is de bijzondere cultuur van de Sami duidelijk zichtbaar. En die van hun voorouders: tot aan duizenden jaren oude rotstekeningen toe. Over het algemeen blijkt het weer ook nog eens behoorlijk mee te vallen. 58 foto's.
Naar de Noordkaap praktisch

Anders Reizen is een site voor en door reizigers. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers en vervolgens geredigeerd door een professionele redactie. Dit biedt de beste garantie voor volstrekt onafhankelijke informatie van een hoge kwaliteit. Draag je steentje bij en schrijf ook een verslag van je reizen. Al 173 reizigers gingen je voor!


Anders Reizen reisverslagen