[an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Verenigde Arabische Emiraten
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten boeken

'Stedentrip Dubai'

Nuttige adressen

Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten
Eisenhowerlaan 130
2517 KN Den Haag
Tel: 070-3384370
www.dubaitourism.nl

Je paspoort moet bij aankomst nog 6 maanden geldig zijn. Bij een verblijf van maximaal 1 maand in Dubai, krijg je bij aankomst een gratis visum.

Elektriciteit

Het voltage in Dubai is 220 / 240 Volt. Er zijn meerdere vormen van stopcontacten. Neem daarom voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Kleding

Vrouwen kunnen veilig op straat lopen. Ze hoeven geen hoofddoek te dragen en ze kunnen zich westers kleden. Het wordt wel gewaardeerd als je je niet te uitdagend kleedt. Mijn advies: trek als vrouw iets wijdere kleding aan en bedek je schouders en knieŽn.

Klimaat en beste reistijd

De beste reisperiode om naar Dubai te gaan is van november t/m april. Wij zijn eind december/begin januari geweest en de gemiddelde temperatuur was 25 graden Celsius. In de zomerperiode kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden Celsius en de luchtvochtigheidsgraad is dan ook zeer hoog.

Tijdverschil

Het is in Dubai in onze zomerperiode twee uur later dan in Nederland en tijdens onze winterperiode drie uur later.

Geldzaken

In Dubai betaal je met de dirham. Je kunt bijna overal pinnen en geld wisselen in wisselkantoren, zoals in de hotels en shoppingmalls.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten boeken

Op het overzicht vakantie boeken Verenigde Arabische Emiraten staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigde Arabische Emiraten.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Dubai, United Arab Emirates