Kras
Reisverslagen Nederlandse Antillen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Nederlandse Antillen boeken

'Natuur & cultuur op Curaçao'

Nuttige adressen

Curaçao Toeristen Bureau Europa,
Vasteland 82-84
3011 BP Rotterdam.
Tel. 010-4142639
E-mail: info@ctbe.nl
www.curacaoinfo.nl

De officiële website van de regering is: www.curacao-gov.an

Beste reistijd

De reis die in het verslag wordt beschreven, vond plaats in de derde week van maart. De regentijd is dan net voorbij, dus alles is fris en groen. Wel is er veel bewolking. Van augustus tot oktober is het er smoorheet en zijn er ook veel meer muskieten.

Taal

De officiële taal is Nederlands en bijna iedereen spreekt het, maar onderling spreekt men bijna altijd Papiamento. Vrijwel iedereen spreekt daarnaast ook Engels en veel mensen spreken Spaans.

Openingstijden

Het is een warm land, dus de winkels zijn dicht gedurende de heetste uren van de dag, meestal tussen 12 en 2 uur.

Kaarten

Op het eiland zelf zijn bijna geen kaarten of gidsjes te vinden. Schaf die daarom van te voren aan.

Eten

Vis, vis en nog eens verse vis. In allerlei soorten, op verschillende manieren bereid, maar altijd lekker zijn de lokale visschotels. Er wordt weinig groente en sla geserveerd bij de maaltijd, helaas. Lekker voor tussendoor zijn de op empanadas lijkende gevulde deegflapjes.

Onderdak

Er is een aantal prachtige hotels. In de eerste plaats de Kura Hulanda Lodge op de Westpunt. Het lijkt mij waanzinnig duur, maar het ziet er bijzonder mooi uit en het ligt op een unieke plek. Verder heb ik gehoord dat het Avila hotel in Willemstad zelf heel goed is. Het ligt in elk geval lekker midden in de stad en heeft ook een eigen strand.

Fietsen

Je kunt fietsen huren, ik raad aan om ATB's te nemen, en prachtige tochten maken op het eiland. Het is verstandig om de grote wegen zo veel mogelijk te mijden, want er wordt 'avontuurlijk' gereden. Er zijn ook begeleide fietstochten, misschien een goed idee voor een eerste keer, om te zien waar je het beste kunt fietsen.

Duiken

Overal langs de kust zijn duikscholen en Curaçao is geliefd bij duikers. Er zijn gevaarlijke plekken, dus laat je van te voren adviseren.

Geldzaken

De nationale munt is de Nederlands Antilliaanse gulden, ook wel 'florijn' genoemd, afgekort Ang. of Nafl. Hij is gekoppeld aan de dollar en heeft ongeveer de waarde van de oude Nederlandse gulden. Overal zijn geldautomaten waar je met een Nederlandse pinpas geld kunt halen.

Je kunt op veel plaatsen een credit card gebruiken: Master Card, VISA, American Express en Diner's Club.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Nederlandse Antillen boeken

Op het overzicht vakantie boeken Nederlandse Antillen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Nederlandse Antillen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Curaçao, Netherlands Antilles