sawadee
Reisverslagen Antarctica
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Antarctica boeken

'Expeditiecruise Antarctica'

Uitvalsbasis Ushuaia

Antarctica is per schip te bereiken vanuit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië. De kortste vaarroute is die vanuit Ushuaia in Zuid-Argentinië. Ushuaia biedt dan ook alles wat je voor en na je poolreis nodig kunt hebben: wasserettes, kledingwinkels en natuurlijk souvenirwinkels.

Handig is dat we in Ushuaia laarzen en waterdichte broeken en jassen kunnen huren. We hebben nog meer reisplannen en zo hoeven we niet met deze spullen rond te sjouwen.

Wel lastig is dat de borg in dollars betaald moet worden en die blijken hier niet eenvoudig te krijgen. Uit de geldautomaten komen ze niet (terwijl die wel een keuzemogelijkheid bieden tussen pesos en dollars) en travellercheques wisselen doet bank nummer 4 pas na lang aandringen. Het kan dus handig zijn wat extra dollars van huis mee te nemen, die heb je ook nodig voor de fooi aan boord van de expeditieschepen. Overigens zijn op sommige schepen een warme jas en laarzen inbegrepen.

Je kunt in Ushuaia na afloop van je bezoek aan Antarctica relaxen en napraten met je reisgenoten in de vele kroegen en restaurants. Populair is hier de 'all you can eat parilla', waar je je voor zo'n 5 tot 10 euro vol kunt eten aan vlees en bijgerechten.

Ook zijn er voldoende gelegenheden om te mailen met het thuisfront en je website bij te werken. Op de boot is vaak wel een mogelijkheid om mail te versturen, maar dat is behoorlijk duur. Wij betaalden 2,50 euro per mailtje. Het is dus niet vreemd dat zodra de boten gearriveerd zijn de internetcafés snel volstromen.

Tierra del Fuego

Vanuit Ushuaia zijn bovendien trips te maken naar Tierra del Fuego, oftewel Vuurland. Je kunt georganiseerde tripjes boeken waarbij alles geregeld is, maar je kunt er ook heel gemakkelijk met de bus naartoe. Loop naar de hoek van de straat waar de minibussen vertrekken en iemand biedt je vanzelf een ticket aan.

Tierra del Fuego is een nationaal park waar je mooie wandelingen kunt maken. Bij de ingang van het park stopt de bus en moet je entree betalen. Je krijgt hier ook een kaartje mee waarop onder andere wandelingen zijn aangegeven. De bus brengt je naar de beginpunten en pikt je aan het eind van de wandeling weer op. En je kunt in het park een stempel van Fin del Mundo halen voor je paspoort, een leuk souvenir, dat met veel overtuiging aangebracht wordt.

Geldzaken

Op Antarctica zelf staan uiteraard geen pinautomaten.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat

Antarctica is de koudste plek op aarde. In de lange winter wordt het in het binnenland -40 tot -60 graden. Langs kust en op het Antarctisch Schiereiland gemiddeld -10 tot -30. In de zomer is het daar iets onder of rond het vriespunt. Met name langs de kust van Antarctica waait het bijna altijd hard.

Vakantie Antarctica boeken

Op het overzicht vakantie boeken Antarctica staan reisorganisaties met reizen naar Antarctica.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden