[an error occurred while processing this directive] Djoser
Reisverslagen Argentinië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Argentinië

'Rondreis Patagonië'

Nuttige adressen

Ambassade van Argentinië
Javastraat 20
2585 AN Den Haag
tel.: 070-3654836

Voor België:
Kanselarij Argentinië
Louizalaan 225 Bus 3
1050 Brussel
tel.: 2-647.78.12

Visum

Voor Argentinië heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Argentinië nog zes maanden geldig zijn.

Algemeen

Laat je foto's niet afdrukken in minder grote steden. Hoewel het erg goedkoop is, kom je toch bedrogen uit. Vaak komt het voor dat fotozaken oude inkt gebruiken en dan komen je foto's er 3 tinten donkerder uit te zien. Dan kun je ze terug in Nederland opnieuw laten afdrukken, mits je negatieven niet beschadigd zijn. Wil je ze toch laten afdrukken, kies dan voor een bekende keten (Fuiji) in een grote stad als Buenos Aires.

Geldzaken

In Patagonisch Argentinië kun je in de grote steden overal terecht met je bankpas en/of Visacard. In de kleinere gehuchtjes kan het soms voorkomen dat er geen mogelijkheid is tot het opnemen van geld. Dit hebben wij aan den lijve ondervonden in El Chalten. Handig om van te voren te weten. Verder is Argentinië erg goedkoop, zeker het openbaar vervoer.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor het zuiden van Argentinië is januari-februari. Wij zaten daar ook in die periode. Zelfs in Ushuaia was het soms erg aangenaam. Op sommige momenten kan het wat frisser zijn, maar over het algemeen als het zonnetje erdoor is, is het daar in die periode ongeveer 15 graden. Wat meer naar het noorden wordt het al snel warmer.

Kleding

Voor in Ushuaia en rond het nationale park Los Glaciares is het wel lekker om voorbereid te zijn op de kou. Dus neem een lekkere sjaal, muts en zeker een extra trui mee. Een regenbroek, water- en winddicht jack en zonnebril mogen ook niet vergeten worden. Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn stevige bergschoenen en een afritsbroek. Die is daar ideaal vooral als het zonnetje erdoor komt.

Logies

Overal in Argentinië zijn kwalitatief goede backpackershostels te vinden.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Argentinië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Argentinië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Argentinië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive] sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden