Djoser
Reisverslagen Australië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Australië boeken

'Trektocht door het rode hart van Australië'

Nuttige adressen

Ambassade van Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
tel.: 070-3108200

Voor België:
Kanselarij Australië
Guimard-Centrum
Guimardstraat 6/8
1040 Brussel
tel.: 2-231.05.00

Visum

Voor Australië is een visum vereist.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Trektochten

De trektocht is het hele jaar door maken. Een vijfdaagse tocht kost rond de 600 Australische dollar. Tijdens de trip heb je verder eigenlijk geen geld nodig, omdat bijna alles bij de prijs is inbegrepen. Behalve bier, souvenirs en eventueel een helikoptervlucht over Ayers Rock of Kings Canyon.

Het vertrekpunt van de tochten is Alice Springs. Alice Springs heeft een uitstekende vliegverbinding met alle steden van Australië.

Er zijn meerdere organisaties die ongeveer dezelfde trip maken. Sahara tours onderscheidt zich doordat hun reizen gericht zijn op iedereen die sportief is ingesteld, terwijl andere organisaties zich vooral op jongeren richten.

Meenemen op trektocht

In Alice Springs is voor $7.95 een goede kaart van het gebied te koop:
'The Red centre: Alice Springs to Ayers Rock' van Hema Road Map. Schaal 1:750.000

Noodzakelijk is: zonnebrandcreme, zonnebril, antimug, hoed of pet, goede stevige wandelschoenen, liefst bergschoenen.

Klimaat

Van oktober tot maart is het overdag heet en 's nachts warm, van april tot september overdag warm en 's nachts koel. Maar ik heb eind oktober ook veel plezier gehad van mijn fleecetrui.

Vakantie Australië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Australië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Australië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden