Djoser
Reisverslagen Australië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Australië boeken

'Dwars door Australië'

Nuttige adressen

Ambassade van Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
tel.: 070-3108200

Voor België:
Kanselarij Australië
Guimard-Centrum
Guimardstraat 6/8
1040 Brussel
tel.: 2-231.05.00

Visum

Voor Australië is een visum vereist.

Geldzaken

Creditcard en pinpas worden overal geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Afstanden

Vergis je niet in de afstanden. Tijdens de reis uit het verslag "Dwars door Australië" is met twee gehuurde campers in 35 dagen 13.873 km gereden; in 3 dagen is met de trein 4.700 km afgelegd. Daar komen nog 2 binnenlandse vluchten bij van 3.000 km.

Klimaat en beste reistijd

De reis is gemaakt in november en december. De gemiddelde temperatuur tijdens de trip door heel Australië was 32 graden. Wij zijn bewust onder in Australië begonnen omdat je dan wat kunt wennen aan het klimaat. Als je verder naar het noorden reist wordt het steeds warmer (zeg maar gerust: heet). Als je door de woestijn trekt bereid je daar dan goed op voor en neem veel water mee. Informeer vooraf bij de lokalebevolking of het kan. Alle mensen zijn behulpzaam en vriendelijk.

Vakantie Australië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Australië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Australië.

Camper huren

Als je zeker wilt zijn van een goed vervoermiddel, bespreek dat dan al in Nederland. Dat is vaak goedkoper. Koop met de verzekering het eigen risico in zijn geheel af, want het verkeer is links en dus link.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden