Djoser
Reisverslagen Australië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Australië boeken

'De oostkust van Australië'

Nuttige adressen

Ambassade van Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
tel.: 070-3108200

Voor België:
Kanselarij Australië
Guimard-Centrum
Guimardstraat 6/8
1040 Brussel
tel.: 2-231.05.00

Visum

Voor Australië is een visum vereist.

Geldzaken

Creditcard en PINpas is in principe voldoende, ook travellercheques worden op veel plaatsen als betaalmiddel aanvaard.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Kaarten

De kaarten van de provincies Queensland en New South Wales zijn een absolute must. De gewone road maps van Shell zijn goed bruikbaar

Onderdak

Overal in overvloed, kan alleen in kleine plaatsen wel eens moeilijk zijn (en vanaf de kaart is de ene kleine plaats soms veel kleiner dan de andere kleine plaats; moeilijk in te schatten dus).

Internet

Internetaansluitingen zijn er overal te kust en te keur. Op vele plekken staan borden met "Internet Access", zowel bij Toerist info's als cafés en zelfs bij winkels. En anders gewoon vragen "Where can I go on the internet?"

Klimaat

Van oktober tot maart is het overdag heet en 's nachts warm, van april tot september overdag warm en 's nachts koel.
Australië is dus het hele jaar door goed te bereizen, maar omdat het hier in november/ december het donkerst is en het daar dan voorjaar is, is dat natuurlijk de ideale tijd om te gaan

Vakantie Australië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Australië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Australië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden