Djoser
Reisverslagen Australië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Australië boeken

'Fly-drive van Cairns naar Sydney'

Nuttige adressen

Ambassade van Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
tel.: 070-3108200

Voor België:
Kanselarij Australië
Guimard-Centrum
Guimardstraat 6/8
1040 Brussel
tel.: 2-231.05.00

Visum

Voor Australië is een visum vereist.

Algemeen

De afstanden zijn fors, maar dat wisten we en je kunt overal doorrijden. De enige keer dat er een file was (in Brisbane) kwam dat 's avonds ook meteen op de TV. Alleen rondom en in de grote steden is het druk. Men denkt niet in kilometers, maar in uren rijden: 90 km is een uur.

Australië heeft een uitstekend georganiseerde toeristenindustrie, veel informatie bij elke VVV en de zaken kloppen ook: als aangegeven wordt dat een trail 3 km is, dan is die ook 3 km. Wel overdrijven ze soms, alles is even belangwekkend, maar je moet zelf keuzes maken.

Het eten en de wijn zijn uitstekend, maar het is ook een westerse cultuur waar je in reist. De aboriginals maken op geen enkele wijze deel hiervan uit, aan de oostkust zijn ze ook niet te vinden, alleen hier en daar in de outback, waar ze hun eigen leven leiden. Alleen in stoffenontwerpen en schilderijen vindt je iets van hun cultuur terug, dit is trouwens best interessant. Zo dragen de stewardessen van Quantas kleding in stoffen met aboriginalontwerp.

Veel artikelen zijn made in China, dat dichtbij ligt. Een deel van de bevolking in de grote steden is van Aziatische afkomst, maar volkomen geïntegreerd in het Australische leven. We kwamen ook veel Chinese, Koreaanse en Japanse toeristen tegen.

Het Australisch-Engels is in veel gevallen moeilijk verstaanbaar, maar dat geldt ook wel voor sommige Australiërs zelf, die ons bekenden iets niet te kunnen verstaan van hun eigen landgenoten.

Geldzaken

Voor ons is Australië een goedkoop land. Prijspeil: een dollar is een euro (de waarde van een dollar is echter 60 eurocent).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Australië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Australië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Australië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden