Djoser
Reisverslagen Australië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Australië boeken

'West-Australië'

Nuttige adressen

Ambassade van Australië
Carnegielaan 4
2517 KH Den Haag
tel.: 070-3108200

Voor België:
Kanselarij Australië
Guimard-Centrum
Guimardstraat 6/8
1040 Brussel
tel.: 2-231.05.00

Visum

Voor Australië is een visum vereist.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Algemeen

De Australiërs doen de laatste jaren veel om het toerisme te bevorderen en dat kun je merken ook. Oude stadjes herleven en men doet veel moeite om de bezoekers iets over het verleden te leren. Kapitein Cook zette pas voet aan wal nadat Columbus bijna 300 jaar tevoren Amerika had ontdekt. New York is 160 jaar ouder dan Sydney.

Australië is een wonderlijk werelddeel. Het midden is een grote lege zandbak; alle mensen wonen aan de rand. De hypermoderne steden bestaan veelal uit hoogbouw, maar de wildernis overheerst. Nergens zijn de verschillen tussen stad en platteland zo groot.

Australië is dunbevolkt en West-Australië is dat helemaal: het omvat een derde van het continent en heeft een bevolking van slechts 1,2 miljoen, waarvan 1 miljoen in de hoofdstad Perth woont.

Vakantie Australië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Australië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Australië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden