[an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Aruba
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Aruba boeken

'Aruba, One Happy Island'

Nuttige adressen

Verkeersbureau Aruba,
R.J. Schimmelpennincklaan 1
2517 JN Den Haag.
Tel. 070-3566220
www.aruba.com

Bevolking

De Arubanen zijn erg vriendelijk maar zijn erg Amerikaans georiënteerd. Ze spreken vaker Engels dan Nederlands. Een toerist die een paar woordjes Papiamento spreekt, opent veel deuren. Bijvoorbeeld: 'Kon ta bai?' (Hoe gaat het?) en 'Bon Dia' (Goedendag).

Elektriciteit

110 Volt. Een verloopstekker is heel handig

Eten en drinken

Er zijn heel veel verschillende eetzaakjes op Aruba, van Europees tot Chinees. Maar eet eens een lekkere pastechi (pasteitje) met kip.

Ook kun je hele zoete limonadedrankjes drinken, zoals Grape (paars), Cherry (rood) en Pineapple (geel). Het lokale bier op Aruba is Balashi Beer. Het kraanwater is goed en kun je gewoon drinken.

Geldzaken

Sinds de Status Aparte, worden er geen Antilliaanse guldens geaccepteerd. Aruba heeft zijn eigen munteenheid, de Arubaanse Florijn, maar die wordt voornamelijk door de lokale bevolking gebruikt. De toeristen betalen vooral met Amerikaanse dollars. Let wel op het wisselgeld. Accepteer geen Arubaanse guldens, maar gewoon dollars. In de casino's, vooral in Oranjestad, kun je voordelig euro's omwisselen in dollars.

Er zijn niet zoveel pinautomaten, wel in de diverse malls in Oranjestad. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat

Tropisch klimaat, veel zon en een verkoelende noord-oostelijke passaatwind.

Telefoneren

Je kunt op Aruba niet collect call bellen. Vanuit je hotelkamer bellen is erg duur. Beter is om vanuit een telefoonkantoor te bellen, zoals Cetar in Oranjestad (vlakbij het hoofdpostkantoor).

Tijdverschil

In de winter is het op Aruba vijf uur vroeger dan in Nederland en in de zomer zes uur.

Vervoer

Voornamelijk in het westelijke deel van Aruba zijn de hoofdwegen verhard. In het binnenland (kunuku) zijn de wegen onverhard en dan kun je beter een 4 WD huren.

De lijndienstbus Arubus rijdt vrij regelmatig tussen de hotelzone en het busstation van Oranjestad. Een enkele reis kost 1 dollar en een retour 2 dollar. Ook kun je op het busstation overstappen voor Dakota, Savaneta, San Nicolas en andere plaatsen.

De taxi's hebben geen meter maar rijden volgens vastgestelde prijzen.

Men rijdt rechts op Aruba.

Vakantie Aruba boeken

Op het overzicht vakantie boeken Aruba staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Aruba.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Aruba