Reisverslagen Burkina Faso
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Burkina Faso boeken

'Zuidwest Burkina Faso'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Burkina Faso,
Place Guy d'Arezzo 16,
B1180 Brussel.
Tel. 00-322/3459912

Consulaat van de Republiek Burkina Faso,
Admiraliteitskade 62,
3063 ED Rotterdam.
010-4487533

Nederlanders en Belgen hebben voor Burkina Faso een visum nodig.

Taal

De officiële taal is Frans, hoewel buiten de grote steden de meerderheid niet veel Frans spreekt maar een breed scala aan lokale talen. Met alleen Engels is het helemaal moeizaam reizen en het aardige van dit land is juist ook om met de mensen te kunnen praten.

Geldzaken

In Burkina Faso moet je bij alles onderhandelen over de prijs, behalve hotelkamers.

Gebruik van MasterCard of Visa is nooit zeker, terwijl contante euro's overal geaccepteerd worden. Euro's zelfs nog eerder dan dollars.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Voor Burkina Faso heb je vaccinaties nodig.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Burkina Faso is een veilig land: er zal niet gauw iets gestolen worden. Maar je moet er uiteraard ook geen aanleiding toe geven en nonchalant met je spullen omgaan.

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Burkina Faso boeken

Op het overzicht vakantie boeken Burkina Faso staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Burkina Faso.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden