sawadee SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Bulgarije
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Bulgarije boeken

'Wintersport en cultuur in de Rodopen'

Nuttige adressen

Bulgaarse ambassade,
Duinroosweg 9,
2597 KJ Den Haag
Tel. 070 - 355 30 51/350 30 51

Geldzaken

De Bulgaarse munt is de leva. Wisselen kan onder andere in de hotels, die een goede koers geven en over het algemeen geen provisie berekenen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Excursies

Vanuit Pamporovo zijn excursies te boeken naar alle plaatsen die in dit artikel worden genoemd.
Ook is het mogelijk om in georganiseerd verband op bezoek gaan bij Bulgaarse families om te kijken hoe die wonen en leven.

De taal

Bulgaars is een moeilijke taal. Veel Bulgaren, zeker skileraren en bedienend personeel in de horeca, spreken ecbter Duits en/of Engels. Bekende series als 'Wat & Hoe in het...' hebben geen deeltje Bulgaars. Kladboek Holland (038 - 454 66 95) heeft wel een taalgids uitgegeven: ISBN 90-9008384-7.

Vakantie Bulgarije boeken

Op het overzicht vakantie boeken Bulgarije staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Bulgarije.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Rodopi Mountains, Bulgaria