sawadee SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Bulgarije
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Bulgarije boeken

'Rondreis door gastvrij Bulgarije'

Nuttige adressen

Bulgaarse ambassade, Duinroosweg 9, 2597 KJ Den Haag. Tel. 070 - 355 30 51/350 30 51

Geldzaken

Neem travellercheques mee en cash geld. In grote steden zijn pinautomaten, maar niet veel.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard en Cirrus of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

Het Bulgaars is een Slavische taal, dus verwant aan o.a. het Russisch, Pools, Tsjechisch en Servo-Kroatisch. Het is dus totaal niet te verstaan. Het alfabet leren verdient aanbeveling, zodat bijvoorbeeld een plaatsnaam gelezen kan worden. Om de taal te leren zijn er cursussen; Teach Yourself Bulgarian (o.a. verkrijgbaar bij Intertaal in Amsterdam). Ook de Nationale Handels Academie in Panningen heeft een snelcursus. Een woordenboekje is aan te bevelen.

Klimaat en beste reistijd

Bulgarije heeft een landklimaat, dus hete zomers. Vooral juli en augustus zijn heet. Temperaturen boven de 30 graden komen dan vaak voor. In de bergen blijft het uiteraard koeler.

Vervoer

Ga niet met de eigen auto, i.v.m. het risico van diefstal. Balkan Air maakt enkele lijnvluchten naar Sofia per week.

Vakantie Bulgarije boeken

Op het overzicht vakantie boeken Bulgarije staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Bulgarije.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden