Djoser
Reisverslagen Bolivia
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Bolivia boeken

'Bolivia per openbaar vervoero'

Nuttige adressen

Ambassade Bolivia,
Nassaulaan 5,
2514 JS Den Haag.
Tel. 070-3616707/3606946

Voor België:
Kanselarij Bolivia,
Avenue Louise / Louizalaan 176,
1050 Elsene.
Tel. 02.627.00.10

Visum en douane

Voor Bolivia is een nog zes maanden geldig paspoort vereist. Bij aankomst in Bolivia krijg je automatisch een visum voor 30 dagen, als je langer blijft moet je dat vermelden voordat de douane de stempel in je paspoort zet, dan krijg je een visum voor 90 dagen. Anders moet je het verlengen bij de Migración in La Paz.

Ligging

Bolivia ligt niet aan een zee, behalve dan het Titicaca meer op 3800 m hoogte! In het westen loopt het Andesgebergte dat zich splitst bij het Titicaca meer en weer bij elkaar komt ten zuiden van Bolivia. Daartussen ligt de Altiplano, de hoogvlakte op 4000 m hoogte. Hier liggen de verschillende zoutmeren. Oostelijk daalt het Andesgebergte naar het vochtige Amazoneregenwoud en westelijk naar de droge Atacamawoestijn in Chili.

Kleding

Neem in elk geval warme kleding, muts en handschoenen mee. Als je in onze zomermaanden naar de Altiplano gaat is lang ondergoed ook raadzaam. Verder ook kleding voor als het warm is en een regen/wind jack is altijd goed.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Bolivia boeken

Op het overzicht vakantie boeken Bolivia staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Bolivia.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap Shoestring
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden