Djoser
Reisverslagen Botswana
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Botswana boeken

'Safari Botswana'

Nuttige adressen

Voor Nederland en België:
Ambassade Botswana,
Avenue de Tervuren 169,
B-1150 Brussel.
Tel. 2-735.20.70

Visum

Voor Botswana heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Botswana nog zes maanden geldig zijn.

Algemeen

Botswana ligt in het hart van zuidelijk Afrika. De totale oppervlakte van het land is 16 maal Nederland. Botswana is een dunbevolkt land en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Ongeveer 80 procent van de bevolking behoort tot de stam Tswana. De overige bevolkingsgroepen van Botswana zijn Kalanga, Mbukushu, Yei, Herero en Bosjesmannen. De blanke bevolking telt ongeveer 4000 inwoners.

Natuur

In het noorden van Botswana liggen twee schitterende natuurgebieden. Chobe is een prachtig natuurpark met een enorme olifantenpopulatie. Chobe is minder bekend dan het Krugerpark in Zuid-Afrika, maar zeker niet minder mooi. De Okavango Delta is het andere natuurgebied. Een groot moerasgebied dat is ontstaan op de plaats waar de Okavango in de Kalahari stroomt. Er leven grote aantallen krokodillen en nijlpaarden. Het natuurreservaat Moremi beslaat een groot gedeelte van de delta. Je kunt onder begeleiding van lokale gidsen met komoro's een meerdaagse tocht in de delta maken. In de delta bevinden zich meer dan 1000 eilanden van verschillende grootte. Deze eilanden zijn begroeid met diverse soorten bomen en grassen. De Kalahari beslaat in het centrum en zuidwesten meer dan driekwart van Botswana.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Botswana boeken

Op het overzicht vakantie boeken Botswana staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Botswana.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap Shoestring
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden