Reisverslagen Belize
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Belize boeken

'La Ruta Maya op de fiets'

Nuttige adressen

Voor Nederland en België:
Kanselarij Belize
Brand Witlocklaan 136, 1200 Brussel
Tel.: 003227326204 / 2-732.62.04

Vliegen

De beste manier om in het land van de Maya's te komen is een charter vliegtuig te nemen naar Cancun. Je zit dan wel tussen alle zonaanbieders maar voor ongeveer 50 euro mag de fiets mee en het is een directe verbinnding.

Onderdak

Campings zijn schaars in Midden Amerika en zo belandden we dus regelmatig in groezelige hotelletjes. Een uitzondering daarop was het prachtige hangmatten paradijs in El Cruce (El Remate) bovenop een helling bij de afslag naar Tikal.

Veilig op reis

Zoals in alle reislanden is extra waakzaamheid op je spullen geboden. Hoewel een van onze fietstassen leegeroofd werd en Belize in het reisboek tamelijk negatief beschreven wordt qua veiligheid vonden wij het een prettig land om te verblijven. Dit kwam mede omdat er Engels gesproken werd.

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Belize boeken

Op het overzicht vakantie boeken Belize staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Belize.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

De Lonely Planet van La Ruta Maya is een natuurlijk een must maar wij kozen toch voor Mexico & Central America Handbook van Trade and Travel Publications.

Voor mensen die meer willen weten over de Maya's is er het moeilijke maar prachtig interessante reis- en historisch verhaal 'Time among the Maya' van Ronald Wright.

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden