[an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Canada
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Canada boeken

'Zuidwest Canada'

Het toeristenbureau van Canada is de Canadian Tourism Commission. Sinds 2005 is er geen kantoor meer in Nederland. Wel kan de website bezocht worden: Keep Exploring Canada

Veel informatie over de nationale parken van Canada is te vinden op de website van Parks Canada Agency

Algemeen

Houdt er rekening mee dat je in Canada veel Nederlanders tegenkomt. Gelukkig wordt dat goed gemaakt door de zeer aardige Canadezen die het altijd leuk vinden een praatje met je te maken.

Op sommige gebieden begint Canada verdacht veel op de VS te lijken: zo mag in British Columbia in geen restaurant of bar gerookt worden. Ook mag je buiten op een terras vaak geen alcohol gebruiken, wat leidt tot gênante verschijnselen als 'American Coffee': bier dat in een gesloten koffiebeker wordt geserveerd.

Geldzaken

Een combinatie van creditkaart, travellerscheques en wat contant geld is het handigst. Bij het huren van een auto is gebruik van een creditkaart verplicht. Je kunt op elke plaats met een creditkaart betalen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Beste reistijd

De beste reistijd in Canada is vanaf juli. In mei/juni hebben we een zeer gevarieerd weerbeeld gehad. Begonnen met regen en fris, naar zeer koud (rond het vriespunt) en geëindigd met 35 graden en zon.

Vakantie Canada boeken

Op het overzicht vakantie boeken Canada staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Canada.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden