Djoser
Reisverslagen Canada
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Canada boeken

'Oost-Canada (Quebec en Ontario)'

Het toeristenbureau van Canada is de Canadian Tourism Commission. Sinds 2005 is er geen kantoor meer in Nederland. Wel kan de website bezocht worden: Keep Exploring Canada

Veel informatie over de nationale parken van Canada is te vinden op de website van Parks Canada Agency

Algemeen

In Algonquin Park kun je prachtig kanoën. Je kunt kamperen langs de oevers of een vissershutje huren. Ook prachtig om te wandelen en met de auto rond te rijden. In mei komen de elanden naar de weg om de pekel op te likken. In die periode heb je de beste kans om elanden te zien.

De zwarte beer kan gevaarlijk zijn als hij 's nachts naar campings komt. Houdt je daarom aan de regels en hang al het voedsel hoog op zodat de beren er niet bij kunnen.

Onderdak

Prijzen van de hotels kunnen erg variëren, van rond de 30 dollar tot boven de 100 dollar voor een tweepersoonskamer per nacht. Via internet zijn vele hotels te boeken. Bij last-minute boekingen krijg je vaak aantrekkelijke kortingen. Indien je met een kleine reist is het wenselijk goed op de grootte van de kamer te letten. Er moet niet alleen genoeg ruimte zijn om een bedje bij te plaatsen, de kleine moet ook genoeg bewegingsruimte hebben.

Boek rond de Queens birthday (22 mei) de hotels liever vooraf. Dit is een nationale feestdag en in dat weekend gaan veel Canadezen een weekendje weg.

Reizen met kleine kinderen

Toen wij Oost-Canada bezochten was Emma tien maanden. Canada is een ideale bestemming om met kleine kinderen naar toe te gaan. Alle benodigdheden zijn te koop, zoals luiers, billendoekjes, potjes fruit en groente. De kans is wel aanwezig dat de kleine eerst een beetje aan de smaak van het nieuwe voedsel moet wennen. Met name de potjes fruit bevatten veel meer gelei-achtige vloeistof.

Indien je met een baby reist zijn er een aantal aantrekkelijke artikelen om van huis mee te nemen: een lichtgewicht kinderbedje (travelcot), een opvouwbaar kinderstoeltje die op een gewone stoel vastgezet kan worden, een rugdrager. Deze artikelen garanderen veel plezier. Laat het kind bij voorkeur wel voor vertrek aan het kinderbedje (een soort tent) wennen, anders loop je de kans dat ze er tijdens de vakantie niet in willen blijven liggen.

Het is heel goed mogelijk met een kind rond te trekken. Plan de dagen niet te strak in en beperk de afstanden die je per dag af wil leggen. Blijf even doorrijden als de kleine lekker in slaap is gevallen in zijn/haar autostoeltje en neem de tijd om lekker te rusten of te wandelen als de kleine wakker is.

Indien je kind niet lang stil wil zitten is het eten in een restaurant geen plezier. Ga daarom ook voor je eigen plezier niet voor elke maaltijd naar een restaurant, maar maak op de kamer boterhammen voor het ontbijt en/of de lunch.

Indien je ook een bezoekje aan de VS wilt brengen (of via de VS vliegt) moet je goed rekening houden met de strenge douane-eisen van het moment. Een kind mag alleen op een eigen paspoort of visum de VS in reizen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Beste reistijd

In mei heb je nog niet de drukte van de echte zomer. Er zijn bovendien relatief weinig muggen en zwarte vliegen (in de zomer schijnt het echt erg te zijn). Overdag aangename temperaturen, 's nachts vrij fris. Voor het kano&eml;n in Algonquin kun je wel beter in juli/augustus gaan, want in mei is het water nog erg koud.

Vakantie Canada boeken

Op het overzicht vakantie boeken Canada staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Canada.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Quebec, Ontario, Canada