Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Zwitserland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zwitserland boeken

'Fietsen door hartje Zwitserland'

Nuttige adressen

Zwitserland Toerisme, Postbus 75387, 1070 AJ Amsterdam. Tel. 020 - 622 20 33

Voor België:
Kanselarij Zwitserland
Wetstraat 26 Bus 9, 1040 Brussel
Tel.: 02 - 285 43 50

Kaarten

Zentralschweiz nr. 101 uit de serie van de Bundesamt fur Landestopographie schaal 1:100.000 is een hele mooie. Michelinkaart 217 Suisse (1:200.000) voldoet ook prima.

Onderdak

Campings zijn er niet al te veel, maar wel voldoende, langs de gevolgde route. Wel is er in elke plaats een hotel of pension, dus onderdak is buiten het seizoen altijd te vinden. (Overigens is Göschenen een perfecte plaats om een 4-passen tocht te maken. Vanaf de jeugdherberg kun je dan starten om vervolgens de Gotthard, Nufenen, Grimsel en Susten te overwinnen.)

Vervoer

Er rijdt dagelijks een trein van Amsterdam naar Zwitserland. Neem je de avondtrein, dan kun je 's nachts uitrusten (couchettes) en 's ochtend vanuit Zwitserland meteen gaan fietsen (of wandelen). Er rijdt een fietsenwagon mee. Zwitserland is een fietsvriendelijk land, op de nationale treinen kun je zonder problemen je fiets meenemen.

Wegen & drukte

Er zijn in het gefietste gebied niet al te veel wegen, waardoor al het verkeer dezelfde route volgt. In het hoogseizoen kan het daarom zeer druk zijn. Je moet er niet aan denken om in juli de St. Gotthard op te rijden. De weg is daar echt voor snelverkeer aangelegd, en als je dat hebt overleefd, moet je je op de top nog door de bussenladingen toeristen heen wurmen. Ook Andermatt gaf de indruk een toeristenstad bij uitstek te zijn, met de vele souvenir-shops en terrasjes. In september was het zelfs nog druk in Grindelwald.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Zwitserland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Zwitserland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zwitserland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden