Djoser Koning Aap
Reisverslagen Chili
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Chili boeken

'Afwisselend Chili'

Nuttige adressen

Ambassade van Chili
Mauritskade 51
2514 HG Den Haag
tel.: 070-3123640

Voor België:
Kanselarij Chili
Montoyerstraat 40
1000 Brussel
tel.: 2-280.14.90

Visum

Voor Chili heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Chili nog zes maanden geldig zijn.

Algemeen

Laat je foto's niet afdrukken in minder grote steden. Hoewel het erg goedkoop is, kom je toch bedrogen uit. Vaak komt het voor dat fotozaken oude inkt gebruiken en dan komen je foto's er 3 tinten donkerder uit te zien. Je kunt ze dan terug in Nederland opnieuw laten afdrukken, mits je negatieven niet beschadigd zijn. Wil je ze toch laten afdrukken, kies dan voor een bekende keten (Fuiji) en een grote stad als Santiago.

De bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. In de afgelegen gebieden zullen ze je zeker helpen. Echter Chilenen staan erom bekend niet altijd hun afspraken te willen nakomen, poco poco.

Als je in Patagonië een auto wilt huren, kies dan voor een gerenommeerd bedrijf. Doordat in het zuiden veel slechte wegen zijn, is het niet aan te raden een Opel Corsa te huren, maar liever een stevigere 4WD. Een auto huren is wel vrij kostbaar.

Geldzaken

Overal in Chili kun je terecht met je bankpas en/of Visacard. Denk er wel om als je lange afstanden gaat rijden (bv Carratera Austral) extra geld cash meeneemt. Soms duurt het uren voordat je weer in de bewoonde wereld bent. Chili is duurder dan Argentinië, maar nog steeds voor ons Westerse mensen spot goedkoop. Uit eten en het openbaar vervoer zijn meer dan betaalbaar.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor Chili is januari-februari. In het zuiden is het dan frisjes tot aangenaam, in het midden rond Santiago is het dan lekker warm tot erg warm. In tegenstelling tot alle reisboekjes (die zijn geschreven van noord naar zuid), is het wel aan te raden om van zuid naar noord te reizen. Zo reis je de warmte tegemoet.

Kleding

Luchtige en lichte kleding is ideaal voor Chili. Als je een trekking gaat maken in Torres del Paine mag je een afritsbroek, bergschoenen, water- en winddicht jack en een zonnebril niet vergeten. Vanaf ongeveer Chile Chico kun je al die spullen weer opbergen en lekker de slippers en korte broeken weer voor de dag halen. Dus voor zowel Chili als Argentinië: wees voorbereid op de kou en de wamte!

Logies

Net als in Argentinië is het vinden van een hostel erg gemakkelijk. Overal is men voorbereid op het toerisme. Zelfs in de afgelegen dorpjes. Bed en Breakfasts zijn daar in overvloed. En de prijs/kwaliteit is fantastisch.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Chili boeken

Op het overzicht vakantie boeken Chili staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Chili.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Shoestring
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden