Djoser Koning Aap
Reisverslagen Chili
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Chili boeken

'Rondreis Patagonië'

Nuttige adressen

Ambassade van Chili
Mauritskade 51
2514 HG Den Haag
tel.: 070-3123640

Voor België:
Kanselarij Chili
Montoyerstraat 40
1000 Brussel
tel.: 2-280.14.90

Visum

Voor Chili heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Chili nog zes maanden geldig zijn.

Algemeen

Als je in Patagonië een auto wilt huren, kies dan voor een gerenommeerd bedrijf. Doordat in het zuiden veel slechte wegen zijn, is het niet aan te raden een Opel Corsa te huren, maar liever een stevigere 4WD. Een auto huren is wel vrij kostbaar.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor Chili is januari-februari. In het zuiden is het dan fris tot aangenaam, in het midden rond Santiago lekker warm tot erg warm.

Kleding

Neem bij trekkings door bijvoorbeeld Torres del Paine altijd regenkleding (inclusief regenbroek) mee. In de meeste gevallen regent het niet alleen maar staat er ook een harde wind.

Op een dag maak je soms alle vier de seizoenen mee, neem daarom niet 1 dikke trui, maar laagjes, die je gemakkelijk uit en aan kunt trekken. Stop je spullen in je rugzak in een plastic tas, zo blijft alles tijdens zo'n regenbui toch nog een beetje droog. Zorg dat je je paspoort e.d. in een waterdichte plastic zak meeneemt.

Logies

Het vinden van een hostel of ander onderdak is erg gemakkelijk. Overal is men voorbereid op het toerisme, tot in de dorpjes. Bed en Breakfasts zijn daar in overvloed. En de prijs/kwaliteit is fantastisch.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Chili boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Chili en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Chili samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Chili staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Chili.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Shoestring
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden