Reisverslagen China
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie China boeken

'Stedentrip Beijing'

Nuttige adressen

Chinese Ambassade,
Willem Lodewijklaan 10,
2517 JT Den Haag.
Tel. 070 - 306 50 60

Voor België:
Kanselarij China,
Tervurenlaan 443 - 445, 1150 Brussel.
Tel. 2-771.33.09 / 2-771.58.57

Voor China is een visum vereist. Sneller dan de reguliere twee weken die je moet wachten kan, maar is een stuk duurder. Daarnaast moet je paspoort na vertrek uit Nederland nog minimaal een half jaar geldig zijn.

Klimaat

Beijing heeft een landklimaat en het kan er in de zomer dan ook broeierig warm zijn. Omdat de warmte anders is dan bij ons en het in de winter vaak bijzonder koud kan zijn is het verstandiger in het voorjaar of het najaar te reizen.

Internet

In de grote hotels is het wellicht mogelijk om online te gaan, maar verder zijn de mogelijkheden erg schaars.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

De Chinese munteenheid is de yuan. Eén yuan is omgeveer 25 cent waard. De yuan is verkrijgbaar in briefjes van 100, 50, 10, 5, 2 en 1 yuan. Er zijn ook muntjes van 5, 2 en 1 jiao. 10 jiao is 1 yuan. En 1 jiao wordt weer onderverdeeld in 10 fen. Er zijn muntjes van 5, 2 en 1 fen. Met deze briefjes zul je als westerling zelden tot nooit moeten betalen.

In de meeste hotels kun je gemakkelijk geld wisselen. Het is het handigst om travellercheques mee te nemen in dollars. Thomas Cook en American Express zijn bij de Chinezen het meest vertrouwd. Ook pinnen bij de grote banken kan in Peking.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie China boeken

Op het overzicht vakantie boeken China staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in China.

Goedkope chartervluchten China
Vliegtickets naar Beijing

Hotels Beijing
Budget hotels Beijing
Hotel Service Desk Beijing
Charming Accommodation Beijing

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden