Reisverslagen China
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie China boeken

'Rondreis China-Mongolië'

Nuttige adressen

Ambassade van China
Adriaan Goekooplaan 7, 2517 JX Den Haag
Tel. 070-306 50 88

Voor België:
Kanselarij van China, consulaire afdeling
Tervurenlaan 443 - 445, 1150 Brussel
Tel. 2 - 771 26 81

Ambassade van Mongolië
Voor Nederland en België:
Avenue Besme 18, B-1190 Brussel
Tel. +2 - 344 69 74

Voor China en Mongolië is een visum nodig.


Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Klimaat en beste reistijd

Wij waren er in november. Dit is een zeer koude maand, veel sneeuw en temperaturen van min twintig. Daarentegen zijn er weinig toeristen en dat maakt dat je je als enige hier waant. De beste reistijd zou in de zomer zijn, het schijnt dat je dan lekker met je tent kunt kamperen.

Geldzaken

In Ulaanbatar kun je geld wisselen of met je creditcard geld opnemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Eten en drinken

In de hoofdstad Ulaanbatar is van alles te krijgen, Mongools maar ook veel westers eten. Op excursie krijg je niet veel meer dan rijst en schaap. Als je hier niet van houdt heb je wel een probleem.

Onderdak

In Ulaanbatar zijn redelijk wat hostels. In Buiten-Mongolië kun je kamperen of in een toeristische gertent slapen. In onze gids stonden prijzen van 30 dollar per nacht, maar wij hebben dit inclusief de tour betaald en waren maar zo'n 5 dollar per nacht kwijt.

Vakantie China boeken

Op het overzicht vakantie boeken China staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in China.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden